כמה פעמים יצא לכם לצאת לדייט מבטיח, אבל משהו בפרטנר הריח לכם לא טוב? וכמה פעמים יצא לכם להתעניין באתר היכרויות במישהו שהפרופיל שלו נראה אידיאלי, ואז בפגישה זה ממש לא עבד? סטארט אפ גרמני חדש, אתר בסיסנוט, מנסה לגשר מעל הפער הזה בעזרת קריטריון התאמה נוסף: הריח של בן הזוג הפוטנציאלי.
אהבה בניחוח סחלבים?
האתר, שייסד הביולוג אוגוסט המרלי, מתבסס על ההנחה המוכחת לפיה לריח יש תפקיד מרכזי, גם אם לא ממש מודע, בבחירת בן הזוג. לטענתו, אנחנו נמשכים לאנשים שהריח שלהם מעיד על הבדלים גנטיים בינינו לבינם, מכיוון שאלה מגדילים את הסיכוי לצאצאים בריאים יותר. טענה זו זכתה לחיזוק במחקר שנערך בשנות ה-90' באוניברסיטת ברן, ובה התבקשו נשים להריח חולצות גברים מיוזעות ולבחור את הריחות שהיו הכי נעימים להן. באופן עקבי, נשים בניסוי בחרו את ריחות הגברים שהתגלו כשונים מהן מבחינה גנטית.
אז איך זה עובד באינטרנט?
כל זה טוב ויפה, אבל איך בדיוק מעבירים את הריחות מהחולצה המיוזעת, שלא לומר מסריחה, אל המחשב? ובכן, מבחן הריח מתבסס על דגימת רוק ביתית שממנה יוצרים מעין פרופיל ריח ייחודי לכל משתמש - ואז מעלים את הנתונים לכרטיס המשתמש באתר ההיכרויות. הכרטיסים, שיכולים כמובן לכלול גם פרטים שגרתיים יותר כמו מראה ותחומי עניין, עוברים התאמת ניחוח עם כרטיסים אחרים, כדי להמליץ על בני זוג פוטנציאלים. התוצאה של ההשוואה היא סולם התאמות שציוניו נעים בין 1 ל-100, ומראים עד כמה בן הזוג המיועד מתאים לכם.
בשורה התחתונה, לא בטוח שההתאמה הריחנית תצליח בהכרח לגשר על פערים אחרים ביניכם לבין בן הזוג האידיאלי, או לפחות אידיאלי מבחינה גנטית. אבל לדברי המרלי, היא כן תוביל ללידת תינוקות בריאים יותר, וזו הסיבה שאנחנו נמשכים לאנשים שמריחים טוב לטעמנו.
עוד בנושא יחסים:
איך אנחנו בוחרים בני זוג? היועצת הזוגית ריקי רדלוס מסבירה
למה כדאי להתחתן? כי אם הם מוצלחים, הם עושים לנו רק טוב
נישואים בלי אהבה, מתאים לכם? לפי תיאוריית המשולש אהבה היא לא מרכיב עיקרי בקשר