ישנן בנות שנולדו עם כפית זהב בפה, וישנן דגיגות שנלכדו במהלך חייהן ברשת זהב. הנשים הגרושות ברשימה הבאה, לא ממש יצטרכו להידפק על שערי הבירוקרטיה ולבקש הנחות לארנונה עבור אימהות חד הוריות. והן כנראה עשו "אקזיט" ברגע הנכון. בשבוע החולף, האוליגרך דימיטרי ריבולוב וגרושתו אלנה קבעו רף חדש ונכון לעכשיו הסכם הגירושים שלהם הוא היקר ביותר בהיסטוריה. כמה קיבלו הגרושות שלפניה ברשימה? המצעד המלא של עשרת הגרושות שכסף הוא הדבר האחרון שיכול להטריד אותן.
דימיטרי ואלנה ריבולובלב: 4.5 מיליארד דולר
האוליגרך הרוסי דימיטרי מתגרש בימים אלה מאשתו ב-24 השנים האחרונות, אלנה, שהייתה לצידו ימים רבים לפני שהפך לטייקון. לשניים היו אי יווני, דירה במנהטן ועוד לא מעט נכסים מהיקרים בעולם וקצת "דמי כיס". הסכם הגירושים הזה מסיים סאגה משפטית בת שש שנים, במהלכם עשה דימיטרי לאלנה לא מעט צרות, כמו הצמדת חוקרים פרטיים והאשמת שווא על גניבת טבעת יהלום. לבסוף, הסיפור הסתיים לטובתה בהסכם הגירושים היקר בהיסטוריה שנפסק על סכום של 4.5 מיליארד דולר. רק נציין שהיא הייתה שם הרבה לפני שהפך לאוליגרך.
אלק וילדנשטיין וג'וסלין פריס: 2.5 מיליארד דולר
המיליארדר הצרפתי ואספן האמנות המנוח וילדנשטיין ירש את הונו ממשפחתו שעסקה במסחר באמנות ומרוצי סוסים. במהלך נישואיו גילתה אשתו, ג'וסלין פריס וילדנשטיין, כי לאלק מאהבת סודית כבת 19, צעירה ממנו רק ב-42 שנים. ב-1997 השניים התגרשו והבגידה הזו עלתה לאלק כ-2.5 מיליארד דולר בנוסף ל"בונוס שנתי" לג'וסלין בסך 100 מיליון דולר למשך 13 השנים הבאות. וילנדנשטיין נפטר ב-2008.
רופרט מרדוק ואנה מריה טורב: 1.7 מיליארד דולר
מרדוק הוא בעל השליטה בחברת הטלוויזיה האמריקאית "פוקס" וחברת הסרטים "פוקס המאה ה-21". הוא מיליארדר אוסטרלי-אמריקאי שתחת שליטתו נמצאים שורה של עיתונים מכל רחבי העולם, כמו ה"ניו יורק פוסט" וה"סאן" הבריטי. אחרי 32 שנות נישואים ושלושה ילדים, נפרדו דרכיהן המשותפות של מרדוק והעיתונאית והסופרת אנה טורב. גירושיהם הסתיימו ב-1999 כשמרדוק משאיר לטורב נכסים בסכום של מעל 1.2 מיליארד דולר, פלוס צ'ק נאה בסך 110 מיליון דולר, במזומן כמובן. מספר שבועות לאחר הגירושים, התחתן מרדוק עם וונדי דנג, אשר ביניהם קיים הפרש גילאים של 38 שנים. בשנת 2013, לאחר 13 שנות נישואים, השניים התגרשו. הסכם הגירושים ביניהם מוערך בסכום דומה לזה שקיבלה גרושתו הקודמת.
ברני אקסלסטון וסלאביקה אסלסטון: 1.2 מיליארד דולר
ברני אקסלסטון, נשיא ומנכ"ל מרוצי פורמולה 1, היה נשוי לסלאביקה, דוגמנית ארמנית לשעבר, במשך 23 שנים. יש להם שני ילדים משותפים. סלאביקה, הצעירה ממנו ב-28 שנים, הגישה בקשה לגירושין ב-2009, ויצאה מהם עם סכום צנוע של 1.2 מיליארד דולר. מאז הספיק אקסלסטון להינשא שנית.
עדנאן וסוריא חשוגי: 874 מיליון דולר
איש העסקים וסוחר הנשק הסעודי, נודע כאיש העשיר בעולם בשנות השמונים. ב-1961 נשא חשוגי בן ה-34 את סוריא (שמה במקור היה סנדרה דאלי, בריטית במוצאה, עד שהתאסלמה ושינתה את שמה) בת ה-20. ב-1982, לאחר שהביאו חמישה ילדים, נפרדו דרכיהם, וסוריא קיבלה 850 מיליון דולר.
סטיב ווין ואלן פסקל: 740 מיליון דולר
הטייקון היהודי-אמריקאי סטיב ווין הוא מנכ"ל אתרי נופש ווין ובבעלותו מלונות ובתי קזינו רבים בלאס וגאס. הוא נישא לאלן פסקל ב-1963, הם התגרשו ב-1986, נישאו בשנית ב-1991 והתגרשו שוב ב-2010. פסקל קיבלה 11 מיליון ממניות ווין בבורסה, המוערכים בשווי של 740 מיליון דולר.
קרייג מק'קאו וונדי פטרק: 460 מיליון דולר
היזם ואיש העסקים האמריקאי קרייג מק'קאו, הרוויח את הונו כמייסד של החברה הסלולארית Mc'Caw שנמכרה לחברת AT&T ב-11.5 מיליארד דולר בתחילת שנות ה-90. הוא נישא לוונדי פטראק ב-1974 והזוג התגרש בשנת 1997.
עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:
בתוך 12 שעות: הגירושים המהירים בישראל
מדריך לנבגדים: מתי לעזוב, מתי להישאר?
להתגרש ולחזור: יש לזה סיכוי?
מל גיבסון ורובין מור: 425 מיליון דולר
מה קורה כששחקן עדיין אנונימי אבל עתיד להיות כוכב גדול נושא שיננית צעירה לאישה? יוצא שובר קופות. מור וגיבסון נישאו בשנת 1980 ונפרדו לאחר 26 שנים משותפות. מור גזרה קופון שמן של חצי מההון המשותף. הסדר הגירושים שלהם נודע כיקר ביותר בתולדות הוליווד.
רוברט ג'ונסון ושילה קראמפ: 400 מיליון דולר
ג'ונסון וקראמפ הם המייסדים של חברת הכבלים האמריקאית BET (Black Entertainment Television). אורך הנשימה של חיי נישואיהם היה 33 שנים ונמשך בין השנים 1969-2002. רוברט היה המיליארדר האפרו-אמריקאי הראשון. כשהם התגרשו שילה קיבלה בהסדר הגירושים 400 מיליון דולר.
רומן אברמוביץ' ואירנה מלנדינה: 300 מיליון דולר
כשאירנה הבינה שבעלה, האוליגרך הרוסי רומן אברמוביץ', מנהל רומן מתחת לאפה, היא הגישה תביעת גירושין בשנת 2006. היא ניסתה לקבל חצי מהונו (מה שהיה מותיר לה 6 מיליארד דולר) אבל קיבלה בסופו של דבר "רק" 300 מיליון דולר.