למרות שכבר הורגלנו לזמזם את ההמנון האלטון-ג'וני שאומר שלפעמים סליחה נראית כמילה שהכי קשה לומר, ייתכן ששווה להתאמץ ולומר אותה לא רק למען הזוגיות, אלא גם כדי להוסיף כמה שנים לנשים שבינינו; מחקר חדש שהתפרסם ב"דיילי מייל" הבריטי, מגלה שנשים שבני זוגן התנצלו בפניהן לאחר ריב או עלבון – הן בעלות פוטנציאל קטן יותר לסבול מבעיות לב בהשוואה לחברותיהן המסכנות שלא זכו להתנצלויות.
אגב, בקשת הסליחה תועיל במישור הבריאותי גם אם היא מגיעה מבעל שהוא בוגד סדרתי, למשל.
סליחה אשתי, את צודקת
את המחקר ביצעו חוקרים אמריקאים שלקחו לצורך הניסוי קבוצה של עשרות גברים ונשים שחולקה לגברים ונשים. במהלך הניסוי נבדקו השינויים בלחץ הדם של שתי הקבוצות, על מנת למצוא קשר אפשרי בין לחץ דם תקין, הטחת עלבון ובקשת סליחה.
המחקר התבסס על מחקרים שנעשו בעבר, שהעידו כי מצב של לחץ דם גבוה עלול להעלות את הסיכויים ללקות בשבץ ובהתקפי לב.
הניסוי התבצע באופן הבא: כל אחד ממשתתפי הניסוי התבקש באופן אינדיבידואלי לבצע משימה מתמטית בתוך פרק זמן מלחיץ ומגביל של חמש דקות. אחרי כשתי דקות, נאמר להם בנזיפה, כי עליהם להשתדל ולסיים את המשימה במהירות גדולה יותר. במשך הדקות הנותרות הם הופרעו פעמיים נוספות על ידי קול שדחק בהם להאיץ את מלאכת החישוב. עם סיום חמש הדקות ובהתחשב במגבלות הבלתי אפשריות של ביצוע המשימה, כל אחד מהמשתתפים זכה לעלבון צורב בו נאמר לו: "כנראה שאתה לא מספיק טוב".
השינויים בלחץ הדם שהופיעו בעקבות האמירה הפוגענית נמדדו שוב לאחר כשתי דקות, כשלכל אחד מהמשתתפים ניתנה התנצלות. הממצאים שהתגלו ציירו תמונה מפתיעה: אצל נשים שספגו הערה פוגענית אשר קיבלו התנצלות, הדופק חזר להיות סדיר הרבה יותר מהר (20% מהר יותר) מאשר לנשים שלא ביקשו מהן סליחה.
לגברים הסליחה לא מועילה
ומה קורה אצל גברים? שם התמונה שונה לגמרי ונראה כי ההשפעה של מילת הסליחה גורמת בדיוק לאפקט ההפוך; לאחר בקשת הסליחה, הדופק שלהם הפך לסדיר כ- 20 אחוז לאט יותר, כנראה בשל העובדה שמעורבים בסיטואציה רגשות אשם שצצים בעקבות העלבון.
אחד ממובילי המחקר שהתייחס לממצאים, סיכם: "התוצאות מעידות על רווחים בריאותיים ברורים, בבקשות סליחה והתנצלות מנשים".
>> את מציצה לסמסים של בעלך? את לא לבד!
כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד
שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן