גברים הופכים לתינוקות מגודלים כשהם חולים. זו לפחות הדעה הרווחת בני בנות זוגם שנאלצות להתמודד עם הגבר החולה ולעזור לו להחלים. למעשה, מחקר חדש מוכיח באופן רשמי שרוב הנשים מאמינות שהגבר החולה שלהן, ששוכב לו חסר אונים ומקונן על מר גורלו הוא כמו הילד שצעק 'זאב, זאב', ושתגובתו לחולי אינה פרופורציונלית ומוגזמת.
המחקר מתבסס על סקר גדול שערכה חברת קלסדו הבריטית, המשווקת תרופות פרו-ביוטיות, גילה ש-67 אחוזים מהנשים חושבות שבן הזוג עושה מעצמו עניין גדול מדי כשהוא חולה, הרבה יותר מאיך שהן מגיבות כשהן חולות, ו-53 אחוז מהנשים חושבות שהגברים מפריזים בכל הסימפטומים אותם הם חשים.
מה שעוד מעניין לגלות זה שרק 20 אחוזים מהגברים מאשימים את בת הזוג ביכולות הדרמטיות הללו. גברים, באופן כללי, מרגישים יותר אמפתיה כלפי החולי של בת הזוג, והם למעשה מטפלים בה באופן צמוד יותר כשהיא חולה, כשלא פחות מ-89 אחוזים מהגברים מטפלים באשה שנפלה למשכב. רק 29 אחוזים מהגברים חשים שהאישה עושה מעצמה עניין מוגזם כשהיא חולה, יותר ממה שהם עושים כשהם עצמם חולים.
הנשים רוצות אמפתיה, הגברים - תרופות
גם הדברים שבן הזוג החולה חש שלהם הוא זקוק, ולהם הוא מצפה מבן זוגו הבריא שונים בין שני המינים. בעוד הנשים מעוניינות שהגבר שלהן יגיש להם ארוחה ויביע כלפיהן אמפתיה, גברים, ישירים ופשוטים שכמותם, מצפים מהאישה לדבר אחד: תרופות. שליש מהנשים רוצות גם הן שיוגשו להן תרופות, ו-17 אחוז מכל הנשים היו מעדיפות שהגבר פשוט יעזוב אותן במנוחה. "בעוד שנשים וגברים נמצאים באובססיה תמידית על היחס השונה שיש לכל אחד מהמינים לגבי מחלות ותמיד משווים ועושים חשבונות, הם אכן שונים בציפיות שלהם האחד מהשנייה", אומר ג'ף קולינס, מנהל השיווק של חברת קלסדו. "נשים מעוניינות בהרבה יותר אהדה ואמפתיה כשיש להן צינון או שפעת, וגברים פשוט רוצים שיגישו להם תרופות. יהיה לשני המינים הרבה יותר טוב אילו היו מתעלים את האנרגיה הזו בשמירה על עצמם ונטילת חיזוקים וויטמינים. בעוד הם עסוקים בהשוואות, רק עשרה אחוזים מהם נוטליים ויטמינים באופן קבוע."
מחקר נוסף שיצא השבוע מחזק את ידי הגברים, ומשלים את הסקר הזה באופן מעניין כשהוא מגלה כי השפעת הגברית שונה מזו הנשית, ושדווקא הגברים הכי גבריים, אלה עם רמות הטסטוסטרון הגבוהות, הם בעלי מערכת החיסונית החלשה ביותר, חלשה בהרבה מזו של רוב הנשים. במסגרת המחקר לקחו החוקרים, מאוניברסיטת סטנפורד, דם מ-37 גברים ו-54 נשים, ואז בדקו כיצד השפיע חיסון שפעת על התאים ועל המערכת החיסונית. "ישנם הבדלים משמעותיים בין המינים, בתגובה של הגוף לאינפקציה. לנשים יש במרבית המקרים תגובה טבעית טובה בהרבה, ומערכת חיסונית מפותחת יותר," אמר ד"ר מארק דיוויס, ראש צוות החוקרים במחקר, שהתפרסם בכתב העת הלאומי האקדמי למדעים. "לגברים עם רמת הטסטוסטרון הגבוהה ביותר היו תגובות חלשות במיוחד לחיידקים והתנגדות פחותה. גברים סובלים יותר, מדובר בדבר אמיתי. הם פשוט לא טובים בהתנגדות למחלה. לנשים ישנה עליונות פה, ואין על כך ויכוח".
>> לעמוד הפייסבוק שלנו עשיתם לייק?
>> וידוי של גבר: "מאז שנולד לנו תינוק אשתי לא שמה עליי"