ביום התקיפה האירנית על ישראל, ובזמן הציפייה לתגובה הישראלית, החליט הממשל באירן להחמיר את הצעדים נגד נשים המסרבות לחבוש חיג'אב. בעוד שהחדשות על התקיפה של משמרות המהפכה נגד ישראל בסוף השבוע האפילו על אירועים אחרים במדינה, במהלך השבת, כחלק ממה שלטענתם היא "דרישה לאומית וציבורית", החלה משטרת אירן לאכוף תקנות החיג'אב ביתר שאת.
במקביל גם משטרת הצניעות חזרה לרחובות המלא העוצמה, לאחר שהתקנות פחתו מעט מאז מותה של מהסא אמיני ב-2022. כיום, על פי דיווחים של כלי התקשורת הזרים, המחוזות המרכזיים בטהרן מלאים בפיטרולים משטרתיים, ניידות מוסר וסיורי אופנועים משטרתיים.
אמיני בת ה-22 מתה בבית החולים לאחר שסבלה מפצעי ראש קשים עקב מכות שקיבלה כיוון שלא חבשה את החיגא'ב על פי החוקים במדינה, מה שעורר את נשות המדינה שיצאו למחאה חסרת תקדים והגדולה ביותר שהיתה בה.
כבר במרץ השנה כתבה בטוויטר אישה המכנה את עצמה משי אלינג'ד: "צעירה הזו הוזמנה על ידי משרד המודיעין באיראן ב-23 במרץ ויום אחד לאחר מכן גופתה נמצאה בבית אביה. קוראים לה שרה טבריזי והיא הייתה רק בת 20. השלטונות באיראן עצרו אותה בנובמבר 2023 והיא שוחררה מהכלא בינואר, אך המשיכה לחיות תחת איומי המשטר. 'הפשע' שלה היה שהביעה את קולה נגד העריצות, והיא שילמה את המחיר בחייה. לא מעט איראנים מאמינים שעלי חמינאי וחבורת הרוצחים שלו אחראים למוות הזה. נשים כמו שרה נמצאות תחת טרור של הרפובליקה האסלאמית מדי יום. מספיק. כשהרפובליקה האסלאמית לא רואה את ההשלכות לפשעים שלה נגד האנושות - הם לא רואים שום סיבה להפסיק להטיל אימה על נשים".
BREAKING: This young woman was summoned by the Ministry of Intelligence in Iran on March 23rd and one day after, her dead body was found at her father's house.
— Masih Alinejad ️ (@AlinejadMasih) March 28, 2024
Her name is #SarahTabrizi and she was only 20 years old. The authorities in Iran arrested her in November 2023 and she… pic.twitter.com/7lE01QcsJA
כיום, כאמור, התקנות הוחמרו, ועסקים שלא יעמדו בהם עומדים בפני סכנת סגירה – כך הוכרז על ידי מפקד המשטרה בטהרן, עבאס עלי מוחמדיאן: "מהיום המשטרה בטהרן, כמו במחוזות אחרים, תיישם את האמצעים שלה נגד הפרות מסוג זה הנוגעות לחיג'אב", הוא אמר בשידור ביום שבת. "אלו שלא יישמו את האזהרות הקודמות יהיו תחת מעקב ואם לא יעשו זאת יינקטו נגדם צעדים משפטיים". הדברים נאמרו כמה ימים לאחר שחמינאי עצמו אמר כי הנשים ברפובליקה האיסלמית חייבות לציית לקוד הלבוש, ללא קשר לאמונתן.
בטוויטר כתבה אחת הגולשות: "כאישה באיראן, האפשרות להיהרג על ידי משטרת המוסר גבוהה יותר מאשר להיהרג על ידי התקפה של הצבא הישראלי". קטעי וידאו נוספים שפורסמו ברשתות החברתיות הראו קציני צבא שוברים חלונות של מכוניות.
גם ארגוני זכויות האדם באיראן דיווחו על נוכחות מוגברת של משטרת המוסר וציינו כי "מדובר במפגן הכוח המשמעותי ביותר שלהם מאז תחילת ההפגנות". על פי דיווחים אנשים שנתפסו מסיעים נשים ללא חיג'אב נענשו, והרשויות ממשיכות לסגור בתי קפה ומסעדות שבהם החוקים לא נאכפים.
The Islamic Republic of Iran's so-called "morality police," known for harassing and detaining women for alleged violations of forced-hijab policies, have reportedly intensified their presence at major crossings in Tehran.
— IranHumanRights.org (@ICHRI) April 14, 2024
This marks their most significant show of force since… pic.twitter.com/fb6gGVmhzp
כל זה קורה בזמן שבממשלה מחכים לאישור החוק שכותרתו היא: "הגנה על המשפחה באמצעות קידום תרבות החיג'אב וטוהר המידות". אך למרות שהחוק עדיין לא עבר, גורמים רשמיים החלו ליישם אותו, ונשים עומדות בפני איום גדול יותר ממעצר.