@iamsaramartinez I always struggle with mom guilt and questioning if i was present enough. If this is true or not, I do find setting aside specific time to be present with my toddler (no phones out, etc) has made a positive impact. #raisingkids #parenting #parentingtips #parentingtip #childpsychology #raisingtoddlers #toddlerparents #toddlermom #presentparenting #toddlermama #raisingchildren ♬ Bloom (Bonus Track) - The Paper Kites

 

עבור הרבה הורים אשמה היא חלק בלתי נפרד מהיומיום. אנחנו חושבים אם בילינו מספיק זמן עם הילדים, אם נתנו להם מספיק יחס, אם אנחנו עובדים יותר מדי, ובכלל – אם אנחנו הורים מספיק טובים. ולפעמים זה נראה שלא משנה מה נעשה, התחושות האלה תמיד יהיו איתנו. או לפחות אצל חלקנו. שרה מרטינז פרסמה בעמוד הטיקטוק שלה משהו שיעזור לנו להרגיש ממש יותר טוב עם עצמנו.

לדבריה, כל מה שהורה טוב צריך הוא תשע דקות ביום שבהן הוא נותן לילד שלו את הכי טוב שיש ונותן לו לראות שאתה נוכח. בראיון לניוזוויק היא שיתפה שהיא קיבלה את ההשראה לחלוק את הידע הזה לאחר שקיבלה מהורים בקשה לעצות מה לעשות כדי להפחית את רגשות האשמה הנוגעות לילדים.

"זה משהו שמקשר בין הורים, בין אם הם נשארים בבית ומלהטטים בין מיליון דברים, ובין אם הם עובדים", היא אמרה. התיאוריה הזו, היא אומרת, מיוחסת לפרופ' פרופ ג'ק פאנקספ, מדען מוח, שחקר כיצד המוח מעבד רגשות. על פי התיאוריה שלו אם אתם תבלו תשע דקות ביום בלבד עם הילדים שלכם שבהן אתם מאה אחוז איתו - שלוש דקות אחרי שהם קמים מהשינה; שלוש דקות אחרי שהם חוזרים מהגן או מבית הספר ושלוש דקות לפני שהם הולכים לישון בלילה – הילדים ירגישו מסופקים ואהובים. לדבריו, לא צריך להיות יותר מזה כדי לגדל ילד בריא רגשית.

"הטריק הוא להיות בתשע דקות האלה נוכח במאה אחוזים", היא אומרת, "האינטראקציות האלה של השלוש דקות שבהם אין טלפון, מסכים או מטלות מספיקות". בפוסט שהעלתה היא שיתפה את הרגעים שבהם היא מבלה עם בתה, היא הראתה איך היא מחבקת אותה במיטה בבוקר, אוספת אותה מהמעון, ואז נמצאת איתה בכיסא נוח עם ספר לפני השינה. "זה גורם לפגישות שלנו עם הילדים להיות מיוחדות יותר. התקווה שלי היא לשדר להורים שכל עוד אנחנו מכווננים לילדים ונוכחים לגמרי ברגעים האלה אנחנו לא צריכים להרגיש אשמים", היא הוסיפה, "הרגעים של הביחד נעשים חשובים וטובים יותר".

הגולשים כמובן מיהרו להגיב, ובאופן מפתיע חלק גדול מהם הם דווקא אהבו את התיאוריה של מרטינז: "אני אוהבת את זה כל כך", כתבה מישהי, "זה עוזר כאמא עובדת". "אני גם עושה את זה. אני לא מושלמת אבל אני יכולה לנסות להיות בתשע הדקות האלו", כתבה עוד מישהי. עם זאת היו גם כמה שפחות התחברו: "התיאוריה הזו גורמת לי לרצות לבכות פשוט", כתבה מישהי ואחרת ציינה: "אוקי, אבל מה לעשות אם את השלוש דקות של לפני השינה 'ביליתי' בלצעוק על הילד? זה עדיין עובד?".