חוק חדש אושר ברוסיה בקריאה שנייה ושלישית האוסר על "תעמולה אל-הורית" - סירוב מודע להביא ילדים לעולם. הצעת החוק אוסרת על הפצת מידע על אנשים ללא ילדים באינטרנט, בכלי התקשורת, בקולנוע ובפרסומות. כמו כן הרשתות החברתיות יחויבו "למתן תכנים הקשורים ל'תעמולה'". במקרה של הפרה של החוק אתרים המכילים מידע כזה ייכללו ברשימת האתרים האסורים לשימוש, וכן סרטים שבהם יהיו סצנות או שורות הקשורות ל"אידיאולוגיה ללא ילדים" יישללו להפצה. בנוסף, הפרת האיסור תגרום לקנסות שנעים בין 100,000 ל-4 מיליון רובל (3,800 שקלים ל-151,000 שקלים).

על פי כלי התקשורת, גם אזרחים זרים יהיו כפופים לאותם הקנסות, וכן לגירוש מהמדינה. החוק הוא תיקון לחוק מספר 6.21 לקוד העבירות המנהליות של הפדרציה הרוסית האוסר על "תעמולה ליחסי מין 'לא מסורתיים', ו/או העדפות מיניות והליכים לשינוי מגדרי".

הסיבה להצעת החוק היא הילודה הנמוכה ברוסיה, כאשר פוטין מעודד שלושה ילדים ויותר. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של רוסיה, בשנת 1960 היה ממוצע של 2.5 ילדים למשפחה, ב-1990 הממוצע ירד ל-1.9 ילדים למשפחה, בשנת 2000 חלה ירידה חדה ל-1.2 ילדים. ב- 2015 היתה עלייה קלה ל-1.8 ילדים למשפחה, ואילו נכון ל-2023 הממוצע עומד על 1.5 ילדים למשפחה. הנתונים מצביעים על כך שרוסיה נמצאת מתחת ל"רמת ההחלפה" הדמוגרפית של 2.1 ילדים למשפחה - המספר הנדרש לשמירה על גודל האוכלוסייה הקיים. בשנת 2022 נרשמו כ-1.3 מיליון לידות ברוסיה, ירידה של כ-7% לעומת השנה הקודמת. מומחים מייחסים את הירידה למספר גורמים: משבר כלכלי מתמשך, עלייה בגיל הנישואים, שינויים בתפיסות חברתיות לגבי משפחה וקריירה, וכן הגירה שלילית של אוכלוסייה בגיל הפריון.

הצעת החוק הוגשה על אלכסנדר חינשטיין, חבר הדומה (שם כללי לפרלמנטים מרכזיים ומקומיים) של רוסיה מאז 2016; יו"ר הדומה ויאצ'סלב וולדין; יו"ר מועצת הפדרציה, ולנטינה מטביינקו; וכן קבוצה גדולה של צירים וסנטורים. החקיקה החדשה היא חלק ממאמצי הממשלה להתמודד עם ה"משבר הדמוגרפי", לצד תוכניות תמריצים כלכליים למשפחות עם ילדים, כולל "הון אימהי" - מענק כספי משמעותי הניתן ללידת ילד שני ומעלה.