חומרים:
חופן צימוקים
בקבוק סודה או ספרייט
צנצנת שקופה (רצוי גדולה)
שלבי הניסוי:
1. ממלאים את שלושת רבעי הצנצנת בסודה.
2. מוסיפים חופן צימוקים.
3. צופים בצימוקים קופצים בצנצנת במשך שעה שלמה.
כיצד זה קורה?
חגית טייב, מדריכה במוזיאון המדע על שם בלומפילד בירושלים מסבירה:
הצימוקים כבדים יותר ממשקה הסודה ולכן בהתחלה הם שוקעים לתחתית הצנצנת. משקה סודה מכיל את הגז פחמן דו חמצני. כאשר בועות הגז משתחררות מהסודה הן נצמדות לפני השטח המחוספס של הצימוקים ומעלות איתן את הצימוקים מעלה. כאשר הצימוקים מגיעים לקו העליון של הנוזל, הגז הצמוד לצימוקים משתחרר לאוויר. הצימוקים מאבדים את יכולת הציפה ושוקעים. התהליך נמשך עד שרוב בועות הפחמן הדו חמצני שבסודה משתחררות לאוויר.