ספרי מפלצות הם חגיגה גדולה לקטנטנים והזדמנות נהדרת להורים להתמודד בצורה יעילה וחכמה עם נושא שכל כך מטריד את הילדים רגע לפני שהם נרדמים. אז איך מטפלים במפלצות שמסתתרות מתחת למיטה של הילד, ולמה חשוב להתייחס לנושא ברצינות ולא לטאטא את הבעיה מתחת לסדין?
הצל שלי ואני
הצפרדע מתעורר משנת החורף ורוצה לחזור לשחות בבריכה, אבל כשהוא כבר מגיע לשם, מחכה לו בבריכה הפתעה מאוד לא נעימה: מפלצת ענקית עם זרועות עצומות. האם הצפרדע יעז לשחות בבריכה? והאם הוא והחברים שלו יצליחו לגלות מיהי המפלצת המפחידה?
קהל היעד: בני שלוש עד חמש שמאמינים במפלצות.
הפואנטה: לפרק את הפחד הכי גדול של הקטנטנים, ולהפוך אותו למשהו לגיטימי שאפשר לדבר עליו. והכי חשוב: הפחד מקבל הסבר הגיוני לחלוטין בתוך עלילת הסיפור, כאשר מתברר לצפרדע באמצעות חבריו הטובים שאותה מפלצת מאיימת שהוא רואה על יד הבריכה היא הצל שלו ולא יותר. רק אז הוא מרשה לעצמו לשוב אל המים החמימים.
ציטוט: "תסתכלו! אמר קיפוד. זו לא מפלצת! אמר ארנב. זה הצל של נמנמן! אמר צפרדע. בחיי, צחק גירית. אל תגידו לי שכל הזמן פחדתם מהצל של עצמכם!"
מילה שלי: הורים רבים בסביבה הקרובה שלי חושבים שספרי מפלצות רק מחזקים את הפחדים. זה חבל, כי הספר הזה למשל, יכול לעזור לילדים להתמודד עם הפחד בצורה יעילה ובריאה
מפלצת? אין דבר כזה. כתבה: כריסטינה בטלר; איירה: ג'ין צ'פמן; מאנגלית: תומר קרמן; הוצאה: כנרת, 2008; מחיר מומלץ: 64 שקל
סיפור אינטראקטיבי
בספר הזה הדבר הכי בטוח בעלילה הוא שבתחילת הסיפור נולדת מפלצת. מכאן הכול פתוח; המחבר נותן לקורא כמה אופציות ועליו לבחור את זו החביבה עליו. או מפלצת שגרה ביער רחוק ואז למעשה נגמר הסיפור, או שזו מפלצת המתגוררת מתחת למיטה של הילד. ואם הילד בחר באופציה השנייה יש לו אפשרות לקחת את המפלצת איתו לבית הספר, שם היא יכולה לשבת בשקט או לטרוף את המנהלת, למשל.
קהל היעד: בני ארבע עד שבע שרוצים להתחבר אל מפלצת דמיונית.
הפואנטה: הילד מוביל את הסיפור ומחליט מה תעשה המפלצת, כאשר בכל רגע הוא יכול לסיים את הסיפור. הטקסט המשעשע גורם לקורא לרצות ללכת עם המפלצת עד לדף האחרון בספר ולראות מה קורה לה בסוף הרומנטי שעליו החליט המחבר.
ציטוט: "בעולם יש שני סוגי מפלצות. זאת עובדה. מפלצת מקפצת שגרה ביערות רחוקים ומפלצת רובצת שגרה מתחת למיטה שלכם. אם תפגשו מפלצת מקפצת שגרה ביערות רחוקים, זה סוף הסיפור. אבל אם תפגשו מפלצת רובצת שגרה מתחת למיטה שלכם, יש שתי אפשרויות: או שהיא תטרוף אתכם או שתהיו חברים. אם היא תטרוף אתכם, זה סוף הסיפור. אבל אם תהיו חברים, זאת רק ההתחלה".
מילה שלי: מעבר למשחק האינטראקטיבי, ישנו מסר חשוב: הילד יכול לשלוט בפחד ולקחת אותו לאן שירצה, וגם לעצור אותו כשיבחר לעשות זאת. הסיפור כתוב ומאויר בצורה משעשעת, והעיקר: הכוח והשליטה נמצאים אצל הילד.
כשנולדת מפלצת. כתב: שון טילור; אייר: ניק שרט; הוצאה: כנרת, 2008; מחיר מומלץ: 64 שקל
המדריך המלא למפלצות
המדריך הכמעט מלא לחובבי מפלצות מתקדמים: הסופר ריק ג'רוז והמאייר רוב סטין מגישים לקורא הצעיר 35 סוגי מפלצות מאוד מצחיקות ומוטרפות, המוגדרות בספר כזנים של בעלי חיים דמיוניים.
הספר מחולק לשלושה חלקים: בחלק הראשון מגדיר מפלצות, החלק השני מסביר את ההתנהגות המרושעת של המפלצות, והחלק השלישי הוא מבחן על כל מה שנכתב בספר.
קהל היעד: בני חמש עד שמונה, חובבי מפלצות.
הפואנטה: אז זהו שאין כזאת. הספר הוא סוג של פרודיה על כל סרטי האימה בהן מככבות מפלצות. לפי הספר מדובר ביצורים מוגבלים למדי שנהנים בעיקר להציק לעצמם ולסביבה. הם נהנים למעוך אחד את השני, לדגדג זה את זה, להשמיע כל מיני קולות משונים מכל מיני מקומות משונים עוד יותר ובעיקר מצליחים להצחיק את הקורא הצעיר שנשאב לתוך המדריך הזה.
ציטוט: "מדגדג בלתי נילאה למרות שהוא יודע מה טוב לו, הוא מתעקש לדגדג את כל מי שהוא רואה. לבסוף חוטף מכות כשהוא מדגדג את המפלצון הלא נכון.
מילה שלי: לא חינוכי, חסר פואנטה, לא מומלץ לקרוא לפני השינה, מצחיק בטירוף, כיפי להחריד. כשהילדים ילכו לישון, קחו את "מפלצתונים" למיטה - יש בו הומור אינפנטילי שגם אתם תאהבו.
מפלצונים. כתב: ריקי ג'רוז; איור: רוב סטין; נוסח עברי: לאה נאור; הוצאה: כתר, 2007. מחיר מומלץ: 64 שקל