מצרכים
לבסיס:
• עוגה עגולה עבה אפויה או שלוש עוגות עגולות קנויות (רצוי שהן לא יהיו עוגות רכות)
• ארבע חבילות שוקולד מריר
לקישוט:
• חבילת גליליות לסיפון
• שלושה שיפודי עץ, תשעה פתקי נייר (רצוי בשלושה צבעיים שונים) למפרשים
• מטבעות שוקולד לשלל
• שתי בובות (עדיף של פיראטים)
• נרות יום הולדת
אופן ההכנה
• ממיסים את ארבע חבילות השוקולד במיקרו או על אש קטנה.
• חוצים את העוגה העגולה. מורחים צד אחד בקרם השוקולד המומס ומדביקים לחצי השני. אם קניתם את העוגות העגולות, חצו את שלושתן, מרחו את צדן בשוקולד והניחו אחת על השנייה.
• מיישרים את החלק המעוגל ליצירת בסיס יציב לאונייה.
• מעמידים את שלד האונייה ובודקים שהוא יציב.
• מצפים את הדפנות בקרם השוקולד המומס. (למניעת לכלוך רצוי למרוח את השלד על נייר פרגמנט).
• לאחר שהאונייה מצופה בקרם שוקולד, מעבירים אותה למגש שטוח.
שלב ב': קישוט האונייה
• מפרשיות: משפדים שלושה פתקים על שיפוד עץ (שימו לב: כדי להימנע מפציעה מיותרת, קטמו את קצה השיפוד או כסו אותו בסוכריית ג'לי). הכינו שלושה שיפודים בצבעים שונים.
• מעקה הסיפון: מדביקים את הגליליות לצידי הסיפון. (אם הגליליות אינן מתחברות בקלות ניתן לצפות את צדן בשוקולד ולהדביק).
• אוצר: מפזרים את מטבעות השוקולד על החרטום. ממקמים את המפרשיות ואת שתי בובות הפיראט על האונייה.
• תותחים כמעמד לנרות: מנקבים חור באמצעות סכין בדופן הספינה בעומק של ס"מ. ניתן לחפור גומות כמספר הנרות שברצונכם להדליק. הקפידו לחרר בשני צידי הספינה.
• חוצים את הגלילית, מורחים בקצה מעט קרם שוקולד מומס ולוחצים אותה בזהירות בחור. שימו לב שהגלילית יציבה, והניחו לקרם השוקולד להתייבש.
• נרות: מכניסים את הנרות לתותחים (לגליליות) ובודקים את יציבותם. הסיבה למיקום הנרות בדופן האונייה ולא על הסיפון היא בשל דליקותם של הניירות. הקפידו לנקוט באמצעי הזהירות.