מצרכים
לבסיס:
• 2 עוגות שוקולד מוארכות אפויות בתבנית אינגליש קייק או קנויות
• 3 חבילות שוקולד מריר
לקישוט:
• מטבעות שוקולד לגלגלים
• מגוון סוכריות לקישוט (עדשים, גומי, טופי או כל קישוט וממתק שהילד אוהב)
• גליליות לארובת הקטר
• נטיפי שוקולד-צ'יפס (עדיף שוקולד לבן)
• אצבעות קינדר לקטר (ראו בסרטון)
• סוכריית ליקריץ ירוקה ושטוחה לחלונות תא הנהג (אפשר גם בייגלה ריבועי, או כל מה ממתק / מאכל מרובע שמזכיר בצורתו חלון)
• נייר כסף
• משטח מצופה נייר כסף
• נרות יומולדת
אופן ההכנה
יצירת הקרונות והקטר:
• ממיסים את חבילות השוקולד על אש קטנה או במיקרוגל.
• חוצים את שתי העוגות המוארכות לרוחב – חותכים את קצוות כל עוגה לקבלת קרונות מלבניים (שומרים את הקצוות).
בתום החיתוך יש לנו ארבעה קרונות כולל הקטר.
• ליצירת הקטר: מניחים מעל אחד הקרונות את שאריות שולי העוגה שחתכנו בשלב הקודם, מדביקים אותן אחת לשנייה בעזרת קרם השוקולד המומס, ומדביקים לגג הקרון.
עיצוב הקרונות:
• הכנת גומות לממתקים: חותכים חתיכה מלבנית בעומק של כחצי מגובה העוגה, ומוציאים את שאריות העוגה באמצעות כף. המלבן לא חייב לצאת מדויק. חוזרים על הפעולה בשני הקרונות הנוספים.
• כעת מצפים את שאר הקרונות בקרם השוקולד המומס.
• מניחים בתחתית הבורות שחפרנו פיסת נייר כסף, ויוצקים לתוכם את הממתקים וההפתעות. את דפנות הקרונות ניתן לקשט בסוכריות צבעוניות ושוקולדים.
• קטר: מצפים את הקטר בקרם השוקולד המומס, ומדביקים את הקישוטים. ניתן להוסיף את נטיפי השוקולד הלבן בחזית הקטר. ניתן לעצב את סוכריית הליקריץ כחלון לתא הנהג.
• גלגלים: מדביקים את מטבעות השוקולד הזהובות כגלגלים.
• ארובה: ממקמים גלילית בגג הקטר.
• כבל מחבר: את הקרונות ניתן לחבר באמצעות גליליות. חופרים קצת בחלקו הקדמי של הקרון ובאחוריו, ומכניסים את הגלילית ככבל מקשר ביניהם.
ממתינים כשעה עד שקרם השוקולד יתייבש. לאחר מכן ניתן להעביר את חלקי הרכבת למשטח הנקי שהכנו מראש, ולסדר את הקרונות והקטר בחצי גורן.