הידעתם שהרמב"ם, הלו הוא רבי משה בן מיימון כתב את ספרו הראשון, "מילות היגיון" שעסק באסטרונומיה בגיל 16 בלבד? הספר שזכה לתהודה רחבה עורר עלין את זעמם של רבנים שונים מהקהילה היהודית כעסו על כך שמשה מתבסס בספריו על תורתם של גויים.
אבל משה לא היה מוכן לקבל זאת בשתיקה. "ברגע שאנו ניצבים מול הוכחה ברורה עלינו לקבל את מסקנותיה ואין זה משנה מי הביאה לפנינו. בין אם הגיעה מחכם יהודי או עובד אלילים יווני, יש לקבל את האמת ממי שאמרה."
הפרויקט "אגדות אמיתיות" של היוצר תום ביקיין- אוחיון התחיל בתור ספר על דמויות היסטוריות יוצאות דופן. מתוכו נולד הפודקאסט, שמתקרב כיום ל-200 אלף האזנות - בממוצע 10.000 האזנות לפרק. "המפגש עם הדמויות חושף את הילדים למגוון של סיפורים מרתקים שמלווים אותם בעודם מגלים את עצמם ואת העולם שסביבם", מספר בייקין-אוחיון, "אנחנו מרגישים שהאגדות נותנות אמון בילדים. הם יצירתיים וחכמים לא פחות מאיתנו, ואנחנו משתפים אותם בחומרים שמעוררים אצלנו השראה בתקווה שיעוררו גם אצלם."
החיבור של "אגדות אמיתיות" עם בית אבי חי, נוצר מתוך רצון להגיש לילדים ולילדות סיפורים היסטוריים מגוונים עם עלילות סוחפות. הגיוון מאפשר לילדים וילדות מרקעים שונים למצוא את עצמם בסיפור הגדול של החברה הישראלית, כמו גם לקרב אותם לסיפורים שרחוקים מהם יותר.
"שיתוף הפעולה בין בית אבי חי לאגדות אמיתיות היה טבעי", אומרת יטבת פייראיזן-וייל, ראש תחום ילדים בבית אבי חי. "השאיפה שלנו בכל תכניות הילדים היא לגלות לילדים עולם חדש, להשביע, ולו חלק מהסקרנות הילדותית, ולתת השראה. הפלטפורמה מתאימה לימי קורונה, או לנסיעות ארוכות בחופש הגדול, חדשנית עבור הילדים, וגם זה חלק מההרפתקה".
מעבר לעניין ולסקרנות, לגיבורים יש גם חשיבות התפתחותית עבור הילדים."לצערי יש יותר ויותר ילדים שחיים בעולם בלי גיבור – אני פוגש לא מעט שאומרים 'אין לי גיבור, אין מישהו שאני נושא אליו עיניים. הגיבור מתווה לילדים דרך; ילדים יכולים באמצעות סיפורי גבורה למצוא את הכוחות שהם צריכים כדי להתמודד עם אתגרים בחיים" אומר רועי ליס, פסיכולוג חינוכי מומחה.
במהלך החופש בגדול, מדי יום שישי, יעלה פודקאסט עם סיפור חדש של "אגדה אמיתית", התוכן מיועד לילדים ולילדים שגדלו. הפודקאסט נגיש ללא תשלום בכל פלטפורמות ההאזנה ובאתר בית אבי חי לצד תכנים אינטראקטיביים נוספים.