את המילה מיינדפולנס רבים מתחילים להכיר בשנים האחרונות, לצד מונחים כמו מדיטציה, וול-ביאינג, גוף-נפש, ועוד. דברים שבעבר זוהו עם היפים ורוחניקים הופכים אט אט לנחלת הכלל, ורבים לומדים לנצל את הכלים הללו גם עם הדור הצעיר. ד"ר קרן ריינר נוי, פסיכולוגית קלינית מומחית, ומנהלת מרכז מיינדפולנס בשירות הפסיכולוגי שער הנגב, חברה לנוגה גבע, מוזיקאית ותרפיסטית במוזיקה, והשתיים משיקות בימים אלה אלבום שירי מיינדפולנס לילדים, שמקל על הכנסת עולם התרגול והרוגע הביתה. לא יזיק בימים מעורערים אלה.

ד"ר ריינר נוי פיתחה תוכניות רבות המבוססות על עקרונות המיינדפולנס לקהילה, ובסביבות החינוכיות השונות מתוך חזון להעשיר את הקהילה בכלים לויסות עצמי, הקשבה והכלה של מצבי מציאות משתנים ומורכבים. בין המיזמים המשמעותיים ביותר שלקחה בהם חלק נמצאת התוכנית "קשב וקשיבות - מיינדפולנס לגיל הרך", תוכנית שקיבלה תיקוף מחקרי על יעילותה בשיפור תהליכי ויסות עצמי, חיזוק חוסן אישי ושיפור אקלים הגן, בקרב ילדים החיים בגבול עם רצועת עזה, החווים חשיפה מתמשכת לארועי טרור.

בשיתוף הפעולה עם גבע, מורה ומרצה למוסיקה בגיל הרך ובעלת ניסיון רב בעבודה עם ילדים, שהוציאה בעבר אלבומי שירים פופולריים לילדים, ("יש לי הכל," "בדרך אל הדודה") מבקשות השתיים לסייע לילדים בתקופה הנוכחית, של חוסר ודאות, דאגה ושינויים מרובים. "אנו נדרשים עכשיו, יותר מאי פעם, לחזק את המשאבים האישיים והמשפחתיים שלנו, בדרכים יצירתיות ומהנות," מצהירות השתיים, שמגלגלות גיוס הדסטארט עבור האלבום. "תרגול מיינדפולנס בעזרת מוזיקה, נותן מענה לחיזוק משאבים רגשיים, גופניים ובינאישיים באופן עצמאי ופשוט."


האלבום מכיל תשעה שירים המיועדים לתרגול, ולהפנמת עקרונות המיינדפולנס, כמו גם שלוש מדיטציות מוקלטות לילדים. את האלבום מלווה ספר מאויר, עם מילות השירים ועם הסברים על פעילויות אותן ניתן לבצע עם הילדים, כדי לתרגל מיומנויות של הקשבה, תשומת לב, עצירה ושהייה. "מיינדפולנס או קשיבות בעברית, מתייחס ליכולת שיש בכולנו להיות בתשומת לב פתוחה וסקרנית כלפי חוית הרגע הזה," מעניקות השתיים ביאור נחוץ. "יכולת זו ניתנת לטיפוח ע"י תרגול, ומחקרים רבים מראים שככל שנרבה להיות נוכחים בכאן ועכשיו, כך נהיה שמחים יותר ומוכנים יותר להתמודד עם אתגרי המציאות. גישה זו נכנסה היום ללב העשייה החינוכית והטיפולית ברחבי העולם."

"אנו שתי אמהות מעוטף עזה המבקשות לחזק את החוסן והמשאבים הנפשיים של ילדי העוטף," מבהירות ריינר נוי וגבע. "אנו מגדלות כאן את ילדינו ונרעדות בכל פעם לנוכח המצוקה וההשפעות הרגשיות הקשות שיש לאירועים הביטחוניים על נפשם של הילדים והוריהם. שתינו עוסקות במקצועות הקשורים לטיפול נפשי ועבודה עם ילדים בגילאים צעירים, ולכן ראינו לנכון לאחד את כוחותינו למטרה זו. תרגול מיינדפולנס מהווה עבור שתינו עוגן חשוב ויקר ערך להתמודדות עם המציאות בה אנו חיות ועובדות, ואנו מגלות בכל יום עד כמה התרגול מסייע ומעניק תקווה לעוד אנשים בקהילת העוטף." שווה לנסות.