אור אלתרמן ברנע ושרון גבריאלוב הקימו לפני שלוש שנים מיזם ייחודי, ״מקומות שמורים״ שמו, פסטיבל שלם המאפשר לציבור של ילדים שלא זוכים לכך ביום יום, ליהנות מתיאטרון. הפסטיבל התקיים בשנתיים האחרונות בהצלחה גדולה, ועל אף אילוצי הקורונה המגבילים, ואולי בעצם בזכותם, החליטו היזמיות שלא לדלג על השנה הזו, אלא לעשות את הדברים קצת אחרת. להנגשה אין גבולות, והשנה יגיעו ההצגות הייחודיות הישר לבתי הילדים, דרך המסך.
בפסטיבל המקוון ניתן יהיה לצפות ללא עלות בשתי הצגות רגישות ומונגשות, שעת סיפור מקורית שנוצרה במיוחד עבור הפסטיבל, הצגה חושית בבכורה עולמית, ולהשתתף במופעי זום מונגשים, עם אמנים שונים. "למרות כל המגבלות החלטנו, שלא משנה מה, הפסטיבל שלנו יתקיים,״ מספרת המנהלת האמנותית שרון גבריאלוב. ״החלטנו שבדיוק כפי שאנו מתורגלות בהתאמה ובהנגשה של הצגות, ניקח את כל הניסיון הזה וננגיש את המציאות, מפתיעה ומאתגרת ככל שתהיה. העברנו את הפסטיבל לאונליין ויצקנו לתוכו את מיטב התכנים שיעברו בפורמט הכי מקצועי, מונגש וברור שניתן".
הפסטיבל נתמך השנה על ידי מפעל הפיס וההסתדרות הציונית העולמית, והמיזם כולו פועל בחסות העמותה לילדים בסיכון - מרכז לטיפול וחקר באוטיזם, המעניקה למיזם ליווי אסטרטגי ומקצועי על ידי קלינאיות תקשורת, מרפאות בעיסוק, פסיכולוגיות ועוד, במטרה לדייק את ההנגשה כך שכל ילד יוכל ליהנות ולהרוויח בצורה אופטימלית ממה שיש לעולם האמנות והתרבות להציע.
את "מקומות שמורים" יצרו השתיים ב-2018, לאחר שלמדו את התחום בתוכנית ייחודית של הלינקולן סנטר בניו יורק, ובהמשך היו הן למומחיות לנושא, ומאז הן מתארחות בפאנלים ומייעצות לפסטיבלים וגופים שונים בנושאי הנגשה והכלה. "בימים אלה בהם לכולם קשה, לקהל שלנו קשה במיוחד להישאר בבית,״ מוסיפה מנהלת הפסטיבל, ואם לילד על הספקטרום האוטיסטי, אור אלתרמן ברנע. ״אפשרויות רבות שפתוחות בפני ילדים אחרים, סגורות בפניהם. לכן, על מנת לתת מענה לקהל שלנו, לילדים ולמשפחות המתמודדות, ומתוך שאיפה להרחיב עוד יותר את הקהל והאפשרויות שאנחנו יכולות להציע לו, הבנו שאנחנו חייבות לעבור למדיום היחיד שלא תלוי במיקום ולא מוגבל על ידי הקורונה - אונליין".
לפרטים נוספים ולתרומות: אתר "מקומות שמורים"