הבשורה המשמחת מהרופא כי את בהריון, מלווה הרבה פעמים גם בחשש של מה יהיה בעבודה ואיך יקבלו את זה שם. גם כשהחוק לטובתך במקרים רבים, משהו עדיין מרגיש לא מוגן ותמיד קיימת הדילמה מתי לספר לבוס.
אבל הנה בשורה שתוכל להרגיע אותך: בית הדין הארצי לעבודה קבע לאחרונה, כי אם פוטרת, מגיע לך פיצוי כספי אפילו במקרה שהבוס שלך לא ידע שאת הרה. הדבר נכון גם אם הכחשת לפני הפיטורים שאת בהריון.
המזכירה קיבלה פיצוי
המקרה שבזכותו קבע בית הדין את פסיקתו, היה של מזכירה במרפאת שיניים פרטית. באותו יום שבו גילתה שהיא בהריון, מבלי שהמעסיק שלה ידע על כך, היא פוטרה. המזכירה הודיעה לו על ההריון כמה ימים מאוחר יותר וביקשה להקפיא את פיטוריה. כשסרב המעסיק לעשות כן, היא הגישה תלונה למשרד התמ"ת (משרד התעשייה, מסחר ותעסוקה), אך לא קיבלה תשובה. כמה חודשים אחר כך, היא ילדה וביקשה פיצויים מהמרפאה על פיטוריה, בטענה כי הייתה בהריון בזמן הפיטורים. המעסיק התנגד וטען כי לא ידע על ההריון וכאשר שאל אותה אם היא בהריון לפני הפיטורים, ענתה בשלילה. טענה זו התגלתה כנכונה, אך בכל זאת בית הדין לעבודה פסק לה פיצוי של כ-26 אלף שקל. המעסיק ערער לבית הדין הארצי לעבודה אך נדחה והעובדת קיבלה את הפיצויים. השופטת הסבירה כי על המעסיק היה להקפיא את הפיטורים ברגע שנודע לו שהיא בהריון ולבקש אישור לכך ממשרד התמ"ת.
"פסק הדין מצטרף לפסקי דין אחרים בהם ניתנו הגנה לעובדת, הן בכך שלא מחייבים אותה לספר למעסיק כי היא בהריון (עד לחודש החמישי), והן משום שמרגע שנודע למעסיק על ההריון עליו לבטל את הפיטורים עד קבלת היתר", אומר עו"ד יואב רונקין, המתמחה בדיני עבודה.
אז מהן הזכויות של נשים בהריון?
באלו מקרים ניתן פטר אישה בהריון?
ראשית, בשום מקרה אסור לפטר אישה הרה בגלל שהיא בהריון, ולפי החוק, אישה צריכה להודיע למעסיק כי היא בהריון עד החודש החמישי.
אך גם אם הסיבה לפיטורים אינה ההריון, על המעסיק לבקש אישור לפיטוריה. "אסור לפטר אישה בהריון שעובדת 6 חודשים באותו מקום עבודה או אצל אותו מעסיק, ללא היתר מיוחד ממשרד התמ"ת", אומר עו"ד רונקין. "המשרד עורך שימוע שבו הוא שומע טענות את שני הצדדים והוא לא יתיר את הפיטורים אם לדעתו הם קשורים בהריון או אם קיימת אפשרות להימנע מהפיטורים".
כמו כן, מציין עו"ד רונקין, כי אם לאחר הפיטורים נודע למעסיק כי היא בהריון, עליו להחזיר אותה לעבודה ואז לבקש היתר ממשרד התמ"ת.
לאלו פיצויים זכאית אישה שפוטרה בניגוד לחוק?
אם בכל זאת פיטרו אתכן בניגוד לחוק, אתן יכולות לתבוע את המעסיק ולדרוש את שכר העבודה עבור התקופה שבה הייתן אמורות להיות מועסקות וכן פיצוי כספי. בית הדין גם רשאי לפסוק לעובדת פיצוי מהמעסיק, אם כתוצאה מהפיטורים הפסידה דמי לידה מביטוח לאומי (אם למשל, לא היית מועסקת פרק זמן מסוים כמתחייב על פי הקריטריונים של ביטוח לאומי).
מהן התקנות העדכניות לגבי חופשת לידה?
על פי החוק, עובדת שעבדה אצל אותו מעסיק לפחות 12 חודשים, זכאית לחופשת לידה בת 26 שבועות (מהם 14 שבועות בתשלום על ידי הביטוח הלאומי). שבעה שבועות או פחות מתוכם היא יכולה לממש לפני יום הלידה המשוער, והיתר אחרי יום הלידה. העובדת רשאית לקצר את חופשת הלידה, אך לא לתקופה של פחות מ-14 שבועות. לעומת זאת עובדת שלא השלימה 12 חודשי עבודה אצל אותו מעביד, זכאית לחופשת לידה בת 14 שבועות, מהם שישה שבועות או פחות לפני יום הלידה המשוער, והיתר לאחר מכן.
ומה לגבי מקרה של הפלה?
עובדת שעברה הפלה זכאית לתקופת היעדרות של שבוע עד שישה שבועות לאחר ההפלה.