הנה תופעה שמספקת חומר למחשבה: יותר ויותר גברים בריטיים מעוקרים, מתחרטים על ההליך שעברו ומבקשים לבצע ניתוח הפוך לאיחוי צינורית הזרע, כך מדווח עיתון ה"טלגרף".
הזינוק בשיעור הנישואים השניים גורם לחלק מהאנשים לשקול שוב החלטות שנעשו בנוגע להבאת ילדים לעולם; סקרים שנערכו בארה"ב מצביעים על כך שאחד מכל שישה גברים בבריטניה עבר ניתוח עיקור. אלא שלפי שירות ייעוץ הלידה הבריטי, מספר הגברים שמתעניינים בתהליך הפוך לתיקון, הולך ועולה. ההליך ההפוך עולה 3,000 פאונד, כולל ניתוח בהרדמה מלאה ואינו מצליח בהכרח בכל המקרים.
לא תמיד זה מצליח
בניתוח ההפוך מתבצע איחוי זהיר מחדש של צינור הזרע שנקטע במהלך העיקור; תוך שימוש במיקרוסקופ, המנתח תופר מחדש את שני המקטעים של צינור הזרע בהליך שעשוי לקחת כשעתיים.
למרות שאין בנמצא נתונים רשמיים באשר למספר הליכי היפוך העיקור שבוצעו, רופאים ממרפאות פרטיות העריכו שהמספר עלה פי עשרה במהלך העשור האחרון. אחד מהם, ד"ר דאנקן האריס, מנתח המבצע את הניתוח בבית החולים בנוטינגהאם טוען כי כיום הוא מבצע כ – 150 ניתוחים כאלה מדי שנה בהשוואה ל- 10-15 אותם ביצע בשנה בסוף שנות התשעים. "למרבה הצער, נישואים מתפרקים, שיעור הגירושין בעלייה, והנסיבות משתנות", אמר ד"ר האריס לעיתון אינדיפנדנט. "אנשים מגיעים לטיפול זמן קצר לאחר שהם נישאים שוב, מתוך הבנה שקיימת חשיבות לפרק הזמן שעבר מאז שעברו את העיקור, שכן ככל שעובר זמן רב יותר מהליך העיקור, כך פוחתים סיכויי ההצלחה של הניתוח".
לפי ד"ר האריס, בעוד שלגברים שעברו ניתוח איחוי פחות משנה לאחר העיקור יש כ – 90 אחוז סיכויי הצלחה, הרי שהסיכוי להריון פוחת ל – 20 אחוז אם עברו שמונה שנים מאז העיקור.
עוד בmako בית ומשפחה:
מה הקשר בין גיל האב לאינטלגנציה של הילד והאם גוגל מפרקת משפחות? לקראת החג: מה אורזים לטיסה עם תינוק, איך מסדרים את המטבח לפני פסח, ואיזו קערת ליל סדר כדאי לקנות; תכירו את האמהות הכי שוות ברשת ותקתקו את הבית עם מוצרי ניקוי שווים