לשמוע ולקנא: חוק חדש בבריטניה יאפשר לגברים לצאת לשישה חודשי חופשת לידה על חשבון המדינה, לאחר שעד כה היו זכאים לחופשה בת שבועיים. נשים ימשיכו ליהנות מחופשת לידה בת שנה.
ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון, אישר את הצעת החוק לאחר שזו הוקפאה בעקבות המשבר הכלכלי.
מה זה אומר? שמעכשיו יותר מ-44 אלף גברים צפויים לממש את זכאותם לחופשת הלידה הארוכה החל מאפריל 2011. עד כה, אגב, רק 60 אחוז מהגברים השתמשו בזכות לצאת לחופשת לידה.
המשמעות של הרפורמה החוקתית היא שהורים יוכלו לחלק ביניהם את תקופת חופשת הלידה על פי שיקול דעתם. במקרה שהאמא תחליט שהיא שחוזרת לעבודה אחרי חצי שנה, היא תוכל להעביר את הזכאות הנותרת לחופשה לבעלה.
"חודש אבא", למה לא
וגם בעולם לא נשארים מאחור: במדינות סקנדינביה חופשת הלידה אורכת בין 9 ל- 15 חודשים.
בנורבגיה ובשבדיה ישנו "חודש אבא": מדובר בחופשה מיוחדת בת ארבעה שבועות, שהאב זכאי לה; ובאיסלנד ישנה חופשה בת תשעה חודשים שמתוכה כל אחד מההורים יכול לקחת שלושה חודשים, והשלושה הנותרים – לשיקולם של ההורים.
המטרה במדינות אלה כמו גם בבריטניה, היא ליצור שיוויון ומעורבות של שני ההורים בגידול הילדים, ולאזן את שוק העבודה כך שגם נשים יוכלו לבנות קריירות.
ומה בישראל? עו"ד ליאת שטיין ממשרד עורכי הדין חן שטיין מבהירה כי בארץ גברים רשאים לקחת חופשת לידה חלקית: מתוך 14 השבועות להם זכאית האישה (17 שבועות בלידת תאומים), הגבר יכול לקחת חופשה החל מהשבוע השביעי ולמשך 21 ימים רצופים.
כמו כן חייבים להתקיים שני תנאים נוספים: האישה חייבת להיות זכאית לחופשה, והיא נדרשת להצהיר בכתב כי היא מסכימה להעברת החופשה לבן זוגה. אכן, יש לנו לאן לשאוף.