הצצה לחייהם של המפורסמים כבר הפכה לדבר שבשגרה; לאחר שהתרגלנו להתעדכן בהרגלי התזונה, הבילוי והלבוש שלהם, נראה כי לאחרונה גובר העניין גם בלידות שלהם. המפורסמות, מצדן, מנדבות יותר ויותר פרטים על הרגעים המרגשים שבהם הגיחו יורשי העצר שלהן לעולם.
העניין הציבורי בלידות ההוליוודיות מעלה את השאלה אם נשים מתייחסות כיום אחרת ללידה בזכות הידע, הסביבה וההילה שהעניקו לה מפורסמות כמו ויקטוריה בקהאם ואנג'לינה ג'ולי. במאמר דעתני שהתפרסם לאחרונה ב"טלגרף" הבריטי, טוענת לוסי אטקינס שכיום כבר אין מומחים לענייני לידה, כיוון שהידע והאפשרויות השונות הפכו נגישים וזמינים לכל אישה, ושבזכות לידותיהן המסוקרות של הסלבריטאיות, השתכנעו לא מעט יולדות, שללידה יש אפיל חיובי ואפילו זוהר. בעוד שלא ממש ברור אם המידע הזה אכן מפיג את החששות שמלווים את האישה הממוצעת בדרך אל חדר הלידה, כמו כל פיסת רכילות אחרת הוא פשוט מעניין. אז איך יולדים בסטייל הוליוודי? הנה כמה דרכים:
לידת בית: בלי סוללת מיילדות ופפראצי
אף על פי שהנשים המפורסמות רגילות להיחשף במרחב הציבורי, כשזה מגיע ללידה רבות מהן בוחרות באפשרות של לידת בית. המחשבה על צרחות כאב במסדרון של בית חולים ציבורי, צלמי פפארצי שישנו בכניסה לבית היולדות והאפשרות שהתמונות תועברנה בשידור חי לכל אתרי האינטרנט, מובילה אותן לבחור באלטרנטיבה האינטימית יותר של לידת בית.
מאחורי הנוחות של לידה כזו עומדת גם אג'נדה ברורה של העצמה נשית. ריקי לייק, מנחת תוכנית האירוח המיתולוגית, יצרה סרט דוקומנטרי בשם The Business of Being Born, העוסק ביתרונות של לידת בית ובשימוש במיילדת פרטית. הסרט כולל קטעים מלידת הבית המצולמת של בנה אוון, כיום בן שמונה. הסרט עורר גל של התרעמויות מצד גופים רפואיים שונים, אך לייק טענה שהוא נועד להעלאת המודעות של נשים לאפשרות הזו. "לידות הבית היו כאן הרבה לפני שבתי החולים השתלטו על התחום", היא אמרה בתגובה. "אני פשוט חושבת שנשים צריכות לזכות במידע כדי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורן".
לייק, שילדה את בנה הראשון בבית החולים, יכלה להשוות בין הלידות. "הועצמתי ועברתי שינוי", היא אמרה, "ואשמח אם גם לנשים אחרות תהיה הזדמנות כזו". בין המפורסמות הנוספות שבחרו ללדת בבית אפשר למצוא את דמי מור, סינדי קרופורד ופמלה אנדרסון, שילדה את שני בניה, ברנדון ודילן, בחווה הביתית בעזרת מיילדת וללא משככי כאבים.
לידה בעזרת גורו, יוגה ורוגע
כמו בכל תחום אחר בחיים, גם בתחום היילוד, נהנית הוליווד לקשור כתרים לראשיהם של בעלי מקצוע מסוימים. הרופא המיילד ד"ר יהודי גורדון, שעובד בעיקר בבתי חולים יוקרתיים באנגליה, נחשב לשם הכי לוהט בקרב הסלבריטאים. שירותיו היקרים נשכרים בסכום של כ-5,000 פאונד (כ-30 אלף ש"ח) וכוללים ליווי לידה תוך שימוש בטכניקות מרגיעות של תרגול יוגה או לידת מים.
בין השמות שעברו תחת ידיו המקצועיות של גורדון תוכלו למצוא את קייט בלאנשט, אמה תומפסון וקייט מוס. גם כשהגורו הנערץ נאלץ לבצע ניתוח קיסרי, הוא עושה זאת בדרך ייחודית - לאור נרות. שם לוהט נוסף בתחום, היא המיילדת הטבעית זיטה ווסט, המסייעת למפורסמות כמו קייט ווינסלט להתכונן לרגע הגדול. ווסט מתאימה אישית תוספי תזונה של ויטמינים ומינרלים עבור כל שליש של ההריון ורוקחת קרמים מיוחדים. בשעת הלידה היא מסתייעת בדיקור סיני כדי לקדם את התהליך ולשכך את הכאב.
לידה בהפנוט נגד כאבים
על מדרגות הקליניקה היוקרתית של גורי מות'ה בצפון לונדון מתקבצות ידועניות כמו גווינת' פלאטרו וסיידי פרוסט. מות'ה מסייעת להן בתרגול שיטה בשם "ג'יאראני", המתמקדת בשינוי אורח החיים לפני הלידה ובהכנת הגוף לאירוע המשמעותי באמצעות שינוי בתזונה והתעמלות מיוחדת. נוסף על כך, מות'ה מצ'פרת את המטופלות בטיפולי רפלקסולוגיה, רייקי וארומותרפיה. כחלק מההכנה ללידה ובמהלכה, היא משתמשת בטכניקה של הפנוט עצמי לשיכוך כאבי הלידה.
ההפנוט,שכולל בין השאר ויזואליציה של סיטואציות נעימות ומרגיעות, עוזר לאשה בהורדת המתח וסילוק המחשבות המלחיצות ומעודד את האשה לחשיבה וחיובית שמסייעת לתהליכים הפיזיולוגיים התובעניים של ההיריון והלידה. הדוגמנית אל מקפירסון הפכה למעריצה נלהבת של מות'ה. בריאיון למגזין "הלו" היא סיפרה על הברכה שהביאה לה השיטה המיוחדת: "באופן מדהים, הייתה לי לידה חיובית, אמוציונלית ומזינה. עכשיו אני שולחת את כל חברותיי לגורי ברגע שהן מבשרות לי שהן בהריון".
לידת דממה על פי הסיינטולוגיה
הסיינטולוגיה, רוחניות המחמד של הידוענים, תפסה מקום של כבוד גם בחדר הלידה. בעוד טום קרוז נאבק על הזכות לגדל את סורי על פי עקרונותיה, יש מפורסמים שמתחילים את התהליך עוד לפני שהצאצא נולד. קלי פרסטון, אשתו של ג'ון טרבולטה וחובבת סיינטולוגיה מושבעת כמוהו, בחרה ללדת את בתה אלה על פי עקרונות לידת הדממה, שלפיהם לידה אינה אמורה להיות מלווה בשום סוג של רעש.
האמונה היא שמוזיקה, דיבורים או צרחות כאב מפרים את שלוותם של האם ושל הרך הנולד. פרסטון אמרה שהשקט שומר על שלוותו ועל שפיותו של התינוק ברגעים הקריטיים של כניסתו לעולם. כמה נשמות טובות מיהרו להפיץ שמועות שפרסטון לא הצליחה לעמוד במשימה, וברגע מסוים אפילו צעקה: "תכניסו אותי לאוטו, אני רוצה אפידורל".
ניתוח קיסרי: לפעמים אין ברירה
תתפלאו, אבל יש מפורסמות שנאלצות (ואפילו בוחרות) לעבור תחת סכין המנתחים שלא לצורכי ניתוח פלסטי. אנג'לינה ג'ולי ילדה את שלושת ילדיה הביולוגים באמצעות ניתוח קיסרי. את הניתוח של שילה היא עברה בבית חולים קטן באפריקה, שם הסתייעו בני הזוג גם ברופא אמריקאי שחבר לצוות המקומי. "זאת הייתה הלידה הראשונה שלי, בניתוח קיסרי, ולא הכרנו את המקום", היא סיפרה בריאיון למגזין "ואניטי פייר". "היה רק רופא ילדים אחד בכל העיר ומרדים אחד שהיה צריך להגיע במיוחד. מדובר במשהו שמצריך תכנון. עברתי ניתוח קיסרי וגיליתי שזה מרתק. לא ראיתי בזה הקרבה ולא חוויתי אותו כניסיון כאוב. חשבתי שזה נס מרתק של מה הגוף שלנו יכול לעשות".
קייט ווינלסט, לעומת זאת, התוודתה בריאיון למגזין GOTHAM כי הלידה של בתה מיה, שהתבצעה בניתוח קיסרי, גרמה לה לחוש כמו "כישלון גמור". היא אפילו סילפה את תמונת הלידה האמיתית: "אמרתי שהיתה לי לידה טבעית משום שהייתי לגמרי בטראומה מהעובדה שלא 'ילדתי'. חשתי כמו כישלון גמור". לדברי ווינסלט יש מין הסכם נשי גלובלי שאם אישה מצליחה להתמודד עם לידה היא יכולה להתמודד עם הכול. משום שהיא לא עברה את החוויה הזו, חשה ווינסלט שהיא לא יכולה להצטרף למועדון הנשים העוצמתי הזה.
את בנה ג'ואי כבר ילדה ווינסלט בלידה טבעית. "הרגשתי מדהים ללדת את ג'ואי בצורה טבעית, וגינלית". היא סיפרה, "בארבע-עשרה שעות ללא משככי כאבים". לדבריה הלידה הטבעית הייתה חוויה מתקנת ששחררה אותה מכל השדים שהעיקו עליה בעבר. בעוד שברור כי ווינסלט לא בחרה מרצונה בניתוח הקיסרי יש סלבריטאיות שבוחרות לוותר מראש על התענוג המפוקפק של כאבי לידה טבעית. הרכילות טוענת שהזמרת כריסטינה אגילרה קבעה לעצמה מועד לניתוח קיסרי כדי להמנע מהחוויה המלחיצה והכואבת של לידה טבעית כנראה שאף אחד לא סיפר לה על כאב ההחלמה מתפרים.
פונדקאות: משלמים שכירות גבוהה
ויש כאלו שבוחרות באופציה של הבאת ילדים באמצעות אם פונדקאית. ביוני האחרון הרחיבה שרה ג'סיקה פרקר את משפחתה בתאומות, מריון-לורטה וטבית'ה. ההיריון התבצע בסיועה של אם פונדקאית, לאחר שפרקר ובעלה מתיו ברודריק לא הצליחו להיכנס להיריון בדרך טבעית. את זהותה של האם הם בחרו לא לחשוף, אך מתחו ביקורת חריפה על התערבותה הבוטה של התקשורת.
גם אבות מפורסמים דוגמת ריקי מרטין אמצו את השיטה והרחיבו את השושלת באמצעות רחם להשכיר. מרטין הפך לאב גאה לתאומים ולנטינו ומתיאו (כיום בני שנה וחצי) שנוצרו מתרומת ביצית. האב גם מקפיד לעדכן בהתפתחות של שני החתיכים באמצעות תמונות שהוא מפרסם באתר הבית. בריאיון למגזין "פיפל" הוא אפילו השוויץ בכך שבחר לגדל את התאומים ללא עזרתה של אומנת, מכיון שהוא לא רוצה להפסיד אף רגע מהחוויה ההורית. לדבריו, הוא שקל אופציה של אימוץ, אך פונדקאות היתה אופציה מהירה יותר והוא החליט להסתער עליה ללא מורא. גם לשחקן דניס קוויד יש תאומים (בן ובת) שנוצרו באמצעות אם פונדקאית לאחר שבני הזוג חוו מספר הפלות מצערות.