לפי התחזית הקודרת שפורסמה לאחרונה, בחורף הקרוב ימותו משפעת החזירים כ- 700 איש, רובם צעירים. האוכלוסיות החלשות הן כמובן נשים בהריון, ילדים וקשישים - ונשאלת השאלה האם יש מה לעשות? התשובה היא שבהחלט כן; תזונה נכונה והקפדה על מספר כללים, יכולים לעזור לנו להתגונן מפניה.
איך ניתן לחזק את הגוף על מנת להקטין את הסיכוי לחלות בשפעת הקטלנית?
מניעה מוצלחת יותר מטיפול
המערכת החיסונית שלנו מורכבת מתאים המבטיחים את הבריאות הכללית של הגוף. תפקידה הוא להגן על גופנו מפלישת חיידקים, טפילים, וירוסים ופטריות. למערכת יכולת הנקראת "זיכרון חיסוני" והיא מסוגלת לזכור פולשים שהגיעו לגוף וליצור תגובה חיסונית כלפי אותו גורם, אם יתקוף שוב.
לתזונה השפעה ברורה על חיזוק מערכת החיסון ולכן גם על מהלך המחלה וסיכויי ההחלמה ממנה. מסיבה זו, היא מהווה חלק בלתי נפרד מהטיפול בחולה.
קיימים גורמים במזון היכולים לשפר את תגובת מערכת החיסון ולעזור לגוף במלחמתו כנגד הפולשים השונים.
פירות וירקות טריים: נלחמים בווירוסים
אספקה מתאימה של ויטמינים ומינרלים לגופינו עוזרת לתפקודו התקין ובין השאר לחיזוק מערכת החיסון. תזונה מאוזנת המכילה את כל אבות המזון ובעיקר אכילת פירות וירקות מכל הצבעים, מספקת לגוף את הוויטמינים והמינרלים הנחוצים לו וכך יוכל להתמודד טוב יותר עם החיידקים והוירוסים השונים.
אנטיאוקסידנטים: ויטמין C לשירותכם
בקבוצה זו של נוגדי חימצון ניתן למנות ויטמינים שונים כגון:A,C,E מינרלים כמו אבץ וכן חומרים נוספים כליקופן Q10 ועוד. האנטיאוקסידנטים יכולים לעצור תהליכי חימצון בגופינו הגורמים לאינספור מחלות. בנוסף, הם מחזקים את מערכת החיסון במלחמתה בחיידקים ובוירוסים על ידי השתתפותם בתהליכים שונים בגוף.
הפופולארי מבין האנטיאוקסידנטים הוא ויטמין C . ההמלצה של ארגון הבריאות העולמי היא צריכה של 60 מ"ג ליום אך הרפואה האלטרנטיבית ממליצה על 500- 1000 מ"ג ליום כדי לחזק את מערכת החיסון.
ויטמין C מצוי בפירות וירקות טריים בעיקר בגמבה, עגבניה, כרוב, פירות הדר, תותים, קיווי ועוד.
כדי להגיע לכמויות הגדולות (500-1000 מ"ג) יש ליטול תוסף של ויטמין C ועדיף בשחרור מושהה, כלומר - כשהכדור מתפרק במשך 12 שעות ואז הספיגה של הוויטמין טובה יותר לעומת כדור רגיל שבו רוב הוויטמין יוצא דרך השתן. לילדים תוסף ויטמין C קיים כסוכריות מציצה.
ארגינין וגלוטמין: שוקולד טוב לבריאות?
ארגינין וגלוטמין הם חומצות אמינו המרכיבות את חלבוני גופינו. קיימות הוכחות לכך שתוספת ארגינין וגלוטמין לתפריט משפרת את תגובת המערכת החיסונית. חשוב לציין שעל מנת להגיע לכמות מספקת, מומלץ לצרוך אותם כתוספי מזון.
מקורות תזונתיים לארגינין הם שוקולד, אגוזים, בוטנים, סויה, ובכמות פחותה – שיבולת שועל, קמח לבן, נבט חיטה, בשר ומוצרי חלב; מקורות תזונתיים לגלוטמין הם סויה, אצת ספירולינה, כרוב, מוצרי חלב ובשר.
אומגה 3: גם לתינוקות
מחקרים רבים הוכיחו שלתוספת אומגה 3 לתפריט יש השפעה טובה על חיזוק מערכת החיסון. בחלק מתחליפי החלב לתינוקות מוסיפים אומגה 3 לשם כך. לאומגה 3 השפעה מיטיבה גם בשמירה על בריאות הלב, איזון לחץ דם, טיפול בדיכאון, בהפרעות קשב ועוד.
אין לראות בעצות המוגשות במדור זה תחליף לייעוץ רפואי
צרו קשר עם ליז רובין