לשכוח את התינוק או הפעוט באוטו הוא אחד הפחדים הגדולים של ההורות המודרנית. ובצדק – מקרים רבים הוכיחו שמדובר באסון שיכול לקרות לכל אחד, בכל שכבות האוכלוסייה. מדובר בפחד אוניברסלי, שממש אינו שמור רק למדינתנו הקטנטונת, שמדי שנה נשכחים בה תינוקות רכים ופעוטות ברכבים לוהטים.
גם בצפון אמריקה קורים הרבה אסונות שכאלה. בארה"ב לבד מתים 37 ילדים בממוצע מדי שנה מחום לאחר שהושארו באוטו, וארגונים שונים מנסים להעלות את הנושא למודעות, דרך פרסומות או סיפורים בתקשורת. אחד האנשים שהחליט לאחרונה להעביר מסר קריטי להורים בעונת הקיץ החמה הוא רופא ילדים מהעיר המילטון שבקנדה. למרות שאין סטטיסטיקה לגבי מות ילדים שנשכחו באוטו במדינה, מהדורות החדשות מלאות בסיפורים על ילדים שנשכחו, מה שגרם לד"ר אנתוני קרוקו לנהל ניסוי רכב לוהט, כנראה במטרה לזעזע את קהל הצופים. הוא ראש מחלקת מיון וטראומה בבית חולים לילדים בהמילטון, מה שאומר שהוא כבר ראה דבר או שניים בחייו. במטרה להוכיח כמה מסוכן זה, הוא נעל את עצמו ברכב באמצע הקיץ.
ד"ר קרוקו ישב בג'יפ בחנייה של בית החולים שבו הוא עובד במשך 15 דקות בלבד. באותו יום הטמפרטורה בחוץ עמדה על 30 מעלות צלזיוס, אבל זה הרגיש כמו 37 בגלל הלחות, כך מדווחים בהאפינגטון פוסט קנדה. הטמפרטורה בתוך הרכב הייתה חמה יותר, 40 מעלות צלזיוס. "אני מרגיש צמא ומרגיש מאוד לא נוח, אני יכול רק לדמיין מה היה קורה אם היה יום יותר חם היום, או אם הייתי ילד קטן וקשור ברצועות לכסא. אני מניח שזה היה הרבה יותר גרוע מזה", אמר ד"ר קרוקו לכתבים שהמתינו עם צוותי צילום בחניון ושידרו את האירוע בלייב.
לאחר 5 דקות בלבד באוטו הוא התחיל להרגיש את ההשפעות הקשות של החום, שכללו הזעה קשה, יובש בפה ומותשות. פראמדיקית בשם מישל גרינספון שנכחה במקום הסבירה: "קצב הנשימה שלו עלה מעט, הדופק שלו עלה מעט, ואלה סימנים שהגוף שלו מתחיל בתהליך של פיצוי".
על פי ד"ר קרוקו, הגוף בשלב כלשהו מפסיק להזיע, כשנהיה חם מדי באוטו. "זה מצב מאוד מסוכן, כי זה אומר שהגוף שלך פשוט לא יכול לשלוט יותר בחום והחום שלך מתחיל לעלות".
הרבה גולשים בפייסבוק הודו לד"ר ולצוות שלו על העלאת המודעות לנושא החשוב הזה. יש הרבה סיבות שבגללן האירוע הזה יכול לקרות, אבל בסופו של יום – ההורים פשוט לא מתארים לעצמם את הסכנה של להשאיר ילדים באוטו, אפילו אם הם לא שכחו אותם שם, אלא פשוט צריכים ללכת רגע לסידורים.