כמו כל זוג תאומות, יש לקריסטה וטטיאנה הוגאן ארבע עיניים, ארבעה זוגות ידיים ורגליים ושני אפים. אבל מה שיוצא דופן אצלן, הוא שיש להן מוח משותף; טטיאנה וקריסטה הן תאומות סיאמיות, מחוברות בראשן, ששרדו כנגד כל הסיכויים, ולאחרונה חגגו את יום הולדתן הרביעי.
לפי הרופאים, קריסטה וטטיאנה, שמתגוררות עם משפחתן בבריטיש קולומביה, קנדה, חולקות איזור מסויים במח, המכונה התלמוס, והוא זה שאחראי על משלוח תחושות גופניות ועל תזוזת האיברים. העובדה שהן חולקות בו מאפשר להן לחוות דברים, מבחינה חושית, דרך איבריהן אחת של השנייה. כך, למשל, האחת יכולה לטעום דרך החיך של השנייה, והן יכולות להסתכל דרך העיניים אחת של השנייה. חלק מהרופאים העובדים בצמוד לתאומות מאמינים שהן אפילו מסוגלות לשמוע את המחשבות אחת של השנייה.
שני מוחות עם גשר משותף
העיתון "ניו יורק טיימס" ערך ראיון מעמיק עם אימן של השתיים, והצטרף אליהן ליום טיפוסי בחייהן. בכתבת הווידיאו שהתפרסמה באתר העיתון, ניתן לראות כיצד כאשר האם עוצמת את עיני האחת, ומראה לשנייה צעצוע, התאומה שעיניה מכוסות מיד תדע לומר באיזה צעצוע מדובר. בהמשך סבתן של הבנות מדגדגת את רגלה של קריסטה, וטטיאנה, שוב מכוסת עיניים, נדרשת להצביע על המקום אותו סבתה מדגדגת. בצחקוקים היא מצביעה על כף רגלה של אחותה. כשהיו תינוקות, מספרת האם, אפשר היה להרגיע את שתיהן בעזרת מוצץ בודד.
צפו בכתבה, אך שוב נציין, כי חלק מהתכנים המוצגים בה קשים לצפייה:
"זה כאילו שהן אדם אחד ושני אנשים בעת ובעונה אחת", מנסה להסביר הנוירוכירורג של השתיים, ד"ר דגלאס קוקריין, מבית החולים לילדים של בריטיש קולומביה. "למעשה, יש להן שני מוחות עם גשר משותף שמאחד ביניהם מהרבה בחינות. רק אחד מ-2.5 מיליון זוגות תאומים יוולד עם מצב כמו שלהן, ורק אחוז קטן מאלה ישרדו. מדובר במקרה נדיר ביותר".
"סירבתי לעשות הפלה"
אימן הגאה של התאומות, פלישה סימס בת ה-26, מודה שהיתה המומה כאשר התברר לה שהתאומים שברחמה מחוברים. "עברתי משמחה גדולה על כך שיש לי תאומים, לעצב עצום על כך שהם מחוברים. לרופא לא היה מושג מה כדאי לעשות. כשהוא הציע שאעשה הפלה, מיד סירבתי. זו בכלל לא היתה שאלה מבחינתי".
בהמשך הציעו הרופאים עוד אפשרות, הפרדה של השתיים בניתוח, אבל להפרדה כזאת, שעדיין אפשרית לביצוע, יכולות להיות השלכות קשות, והיא עלולה לגרום לכך שחלק מגופן של הבנות יישאר משותק.
"נשאלת השאלה הקשה האם עצמאות שווה שיתוק", מבהיר ד"ר קוקריין. "כרגע, אנחנו ומשפחתן של הבנות חושבים שלא. יש להן עוד לא מעט בעיות רפואיות. לבה של טטיאנה הקטנה הוא האחראי להזרים רבע מהדם של קריסטה למח, ולחץ הדם שלה, בעקבות העומס, גבוה במיוחד. השתיים סבלו מהתקפי שבץ, הן מטופלות בעזרת תרופות ונמצאות בטיפול ומעקב תמידי".
התקשורת העולמית כבר הכתירה אותן בשם "תאומות הפלא" כאשר סרט דוקומנטרי שצולם כשהיו בנות שנה שודר בערוץ נשיונל ג'אוגרפיק. בסוף הסרט אמר הקריין שספק אם יצליחו להגיע לגיל שלוש.
אישיות שונה
"הן מאוד קשורות, ויש ביניהן קשר מיוחד, זה לא קל להתחלק כל הזמן במרחב האישי", מסבירה האם. "ובאותו הזמן הן גם שני אנשים שונים ונפרדים. קריסטה הרבה יותר שתלטנית, למשל. מעבר לדברים תחושתיים, הן גם חולקות בתגובות רגשיות, הן כל הזמן נעלבות אחת בשביל השנייה. אנחנו עושים הכל על מנת שינהלו חיים כמה שיותר רגילים, שיהנו ושיעשו כל מה שילדות קטנות בגילן אוהבות לעשות".
על פי דיווחי הרופאים, הבנות בריאות באופן יחסי, אך ההתפתחות שלהן מתאימה לגיל שלוש בערך, ולא לגיל ארבע פלוס. זאת, כנראה בגלל העובדה שהן צריכות לסנן המון מהתחושות והאינפורמציה שמגיעה אליהן, מאחר שהן מקבלות אינפורמציה כפולה כל הזמן.
הוריהן של התאומות שמחים לשתף את הציבור בפלא שגדל להם בבית, ושוקלים הצעה מאחת מרשתות הטלוויזיה שמעוניינים לצלם תוכנית ריאליטי בכיכובן. רק לדבר אחד המשפחה לא מסכימה: לחשוף את הבנות לבדיקות מיותרות. "אם אחת מהן צריכה לעבור בדיקה בשביל הבריאות שלה, אדרבא," אומר סבן של השתיים, דאג מקיי. "אבל אנחנו לא נחשוף אותן לניסויים מיותרים".