פירות וירקות ניצבים במרכז פירמידת המזון, ורובם נחשבים למזונות-על עם מרכיבים תזונתיים מצויינים. רק מה, לילדים כבר נמאס מהתפוח והבננה שהם אוכלים כל השנה, ואם יש סיבה אחת באמת טובה להגיד תודה שהקיץ כאן, אלו הם הפירות שהוא מביא איתו. הם צבעוניים, מרעננים, מתוקים ומלאים בוויטמינים ומינרלים. איך מעודדים את הילדים לאכול מהם קצת יותר? מפעילים את הדמיון. בהמון מקרים צורת ההגשה תעשה את ההבדל. מכירים ילד שיסרב לארטיק קר, צבעוני ומפנק? יעל טל, שפית ומנחת סדנת הורים מבשלים, ושרית עטיה, דיאטנית קלינית המתמחה בתזונת ילדים, מספקות רעיונות שלא ישאירו אותם אדישים.
מלון: טוב למערכת החיסונית
![ארטיק מלון וקיווי (צילום: תומר ושחר צלמים) ארטיק מלון וקיווי (צילום: תומר ושחר צלמים)](https://img.mako.co.il/2012/07/22/168857_240014362784842_32387284_n_g.jpg)
מה יש בו? מלון הוא מקור מצוין לוויטמין סי החיוני לבניית הקולגן (החלבון העיקרי ברקמת החיבור בעצמות, בסחוסים, בגידים ובעור) ולתפקוד תקין של המערכת החיסונית, והוא מסייע בשיפור ספיגת ברזל מהמזון. המלון הכתום מהווה מקור חשוב לערכים תזונתיים ממשפחת הקרטנואידים - פיגמנטים נוגדי חמצון (המעניקים למלון את צבעו המיוחד) שמסייעים להפחתת הסיכון למחלות לב, כלי דם וסרטן.
צורת הגשה מעניינת: ארטיק מלון.
החומרים: מלון ומעט טחינה או דבש (לא חובה. חשוב לשים לב: לפעוטות מתחת לגיל שנה עדיין אסור לאכול מהם).
אופן ההכנה: מכניסים את המלון למעבד מזון, טוחנים, שופכים לכלי ארטיק מפלסטיק ומכניסים למקפיא. ניתן לשלב בארטיק פירות נוספים. שילוב מנצח: מלון, קיווי ובננה.
קיווי: עשיר בוויטמין סי
צורת הגשה מעניינת: הרי קיווי מושלגים.
החומרים: גבינה לבנה וקיווי.
אופן ההכנה: פירות מתוקים משתלבים טוב עם טעמה של גבינה לבנה. צקו על צלחת בעזרת כף הררי גבינה לבנה והניחו בין ה"הרים והעמקים" חתיכות קיווי.
טיפ קטן: תוכלו לעשות זאת עם כל פרי ולשלב כמה פירות יחד. תנו לדמיונכם ולדמיון ילדיכם להשתעשע. כך תוכלו להרוויח ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וסידן בצלחת אחת.
אפרסק: טוב לראייה
צורת הגשה מעניינת: סירת אפרסק עם מפרש מלון.
החומרים: אפרסק ומלון.
אופן ההכנה: חתכו את האפרסק לרבעים (אלו בעצם הסירות). הוציאו את החרצן. חתכו המלון למשולשים ונעצו אותם בעזרת קיסם במרכז הסירה. ניתן להכין סירות כאלו גם בעזרת שילובים של פירות אחרים: משמש וחצאי ענבים, משמש ואבטיח, אפרסק ותאנה, אפרסק ומנגו, תפוח ובננה, או תפוח ומלון.
אבטיח: מרווה ומרענן
צורת הגשה מעניינת: אבטיח בצורות שונות: לבבות, חיות או כדורים.
חומרים: פלח אבטיח וקורצנים בצורות שונות.
אופן ההכנה: חתכו פלח אבטיח ברוחב של סנטימטר בערך והטביעו את הקורצנים השונים כך שייצרו את הצורות. אל תוותרו על השאריות, הן טעימות לא פחות.
ענבים: מזרזים את חילוף החומרים
צורת הגשה מעניינת: שיפודי ענבים.
החומרים: ענבים וקיסמי עץ ארוכים.
אופן ההכנה: תולשים את הענבים מהאשכול ומשפדים יחד עם הילדים.
מנגו: מסייע לשיפור הזיכרון
צורת הגשה מעניינת: ארטיק מנגו ויוגורט.
חומרים: 1 מנגו, 150 גרם יוגורט כבשים, 2 כפות מייפל.
אופן ההכנה: טוחנים יחד הכל במעבד מזון ומקפיאים בכלי ארטיק מפלסטיק.
דובדבן: סיבים תזונתיים חשובים למערכת העיכול
הצעת הגשה מעניינת: ארטיק דובדבנים, יוגורט ווניל.
חומרים: כוס דובדבנים מגולענים וקפואים (כשעתיים הקפאה), 150 גרם יוגורט כבשים, מקל וניל, 3 כפות מייפל.
אופן ההכנה: טוחנים יחד את כל החומרים במעבד מזון, יוצקים לכלי ארטיק מפלסטיק ומקפיאים.