ארוחות הבוקר של הילדים יכולות להיות אירוע די חד-גוני ומשעמם. אצל חלק מהילדים זה סנדביץ׳, אחרים אוכלים קערת דגני בוקר, ובזה הסיפור מסתכם, פחות או יותר. דיאטנית אמריקנית פופולרית בשם פרנסס לרגמן רות הוציאה ספר חדש בשם ׳לאכול בצבע׳, שבין הדברים בהם הוא עוסק, חקר מה ילדים אוכלים לארוחת בוקר ב-12 מדינות שונות. הממצאים מעוררי תיאבון פחות ויותר, אבל ללא ספק נותנים חומר למחשבה. ״כך או כך״, מציינת לרגמן רות, ״עדיף לילדים לאכול ארוחת בוקר, לא משנה מאיזה סוג, מאשר לא לאכול בכלל".
>> 5 ארוחות בוקר קלילות לילדים
>> ארוחות בוקר שיעשו טוב לילדים שלכם
הנה כמה מהארוחות היותר מעניינות:
גואטמלה
מה בתפריט: טורטייה, שעועית שחורה, ביצים, בננות פלנטיין, פפאיה, מנגו ואבוקדו.
דבר הדיאטנית: ״השעועית מציעה חלבונים וסיבים, הביצים תורמות עוד חלבון וגם כולין, חומר חשוב להתפתחות המח. האבוקדו מלא בשומנים בריאים ללב, במנגו ובפפאיה יש בטא-קרוטן וויטמין סי, שניהם מחזקים את המערכת החיסונית של הילד.״
יפן
מה בתפריט: חביתה מגולגלת, סלמון בגריל, מרק מיסו, דייסת אורז אוקיו.
דבר הדיאטנית: ״ארוחת הבוקר מציעה חלבון, אומגה 3, נוזלים, והיא נשמעת משביעה. האומגה 3 חיונית להתפתחות המח בילדים.״
הולנד
מה בתפריט: הילדים ההולנדים שותים חלב ולצדו לחם עם חמאה והסלסלאח, שזה בעצם פצפוצי שוקולד.
דבר הדיאטנית: ״החלב זו בחירה מצויינת אבל הלחם די איום. מדובר בפחממות מזוקקות, בלי חלבון או סיבים, מה שיעלה את רמת הסוכר בדם וזה לא מוצלח כששולים את הילד לשבת ולהתרכז.״
איסלנד
מה בתפריט: דייסת קוואקר בשם ׳הפרגראוטור׳ עם סוכר חום, מייפל, חמאה ופירות, ומעט שמן דגים.
דבר הדיאטנית: ״שמן הדגים מספק אומגה 3. למרות שהדייסה ממותקת, היא עשויה מדגן מלא שמספק אנרגיה מתמשכת״.
דרום אפריקה
מה בתפריט: ׳הוט פאפ׳ - דייסת תירס עם חלב, סוכר וכוס תה חם בצד.
דבר הדיאטנית: הדייסה משביעה, שזה חשוב לילדים קטנים. החלב מספק סידן לעצמות המתפתחות. אנחנו לא נותנים לילדים קפאין בתרבות שלנו, אבל במדינות אחרות זה נורמלי. אם התה לא חזק, אין בו הרבה קפאין״.
איראן
מה בתפריט: לחם ללא תפיחה בשם ׳נון סנגק׳, עם חמאה, ריבה וגבינה דומה לגבינת פטה, לצד תה פרסי.
דבר הדיאטנית: ״נון סנגק הוא לחם מחיטה מלאה. למרות שהגבינה מלוחה, היא דלת שומן יחסית ומספקת סידן״.
ויאטנם
מה בתפריט: מרק ׳פו׳ עם מעיים ואטריות ורמיצ׳לי, אורז דביק או לחמניה בצד.
דבר הדיאטנית: ״פו הוא מרק בריא ומלא חלבון. שאר הארוחה מאוד עמילנית אבל עדיין די מאוזנת. אין פה הרבה ירקות, אבל יש תבלינים ועשבים לרוב, להם תכונות אנטי מחמצנות.״
תאילנד
מה בתפריט: מרק ׳קאו׳, ציר ואורז עם חתיכות פירות ים וירקות.
דבר הדיאטנית: ״ממלא ומחמם, מספק הרבה חלבונים ופחממות.״
בריטניה
מה בתפריט: גדולים כקטנים אוכלים ארוחת בוקר אנגלית מסורתית שכוללת נקניקיות, שעועית, ביצים וטוסט.
דבר התזונאית: ״אמנם יש פה מקור טוב לחלבון, אבל בארוחה אין ויטמין סי או סיבים. הייתי שמחה לראות פירות על הצלחת".
גרמניה
מה בתפריט: לחמניות, ריבה, ביצים רכות, נקניקים, גבינות ועגבניות.
דבר הדיאטנית: ״כבת לאם גרמניה, נהניתי מארוחת הבוקר הזו כשביקרנו בגרמניה. הלחמניות קטנות וקשות, לכן אין בהן הרבה קלוריות. הביצים, הגבינות והנקניק מספקים חלבון. יש פה הרבה נתרן, לזה כדאי לשים לב.״