אחרי חודשיים של חופש, לא רק הילדים חוזרים למשטר של משמעת, אלא גם ההורים – מישהו הרי צריך לאייש את מפעל הסנדוויצ'ים הביתי ולצייד את הילדים בארוחת עשר טעימה, מזינה ומגוונת. אבל בעוד אנחנו מתלבטים בין גבינה לבנה לממרח שוקולד - עקרת בית אמריקאית בשם וונדי קופלי הפכה את ארוחות העשר לאומנות של ממש.
"כשבני הגדול התחיל ללמוד בכיתה א' החלטתי להפוך את המטלה היומית הזאת של ארוחת עשר לכיף", מספרת קופלי, אם לשני בנים ומפעילת הבלוג הפופלארי Wendolonia. "התחלתי לקשט את האוכל, ומהר מאוד העניין הפך לתחביב המרכזי שלי".
הארוחות שקופלי מכינה עשויות ממרכיבים מגוונים במיוחד: נקניקים, תותי יער, פסטה, פירות יבשים ועוד. למאכלים השונים היא מעניקה צורה מיוחדת באמצעות כלים לעיצוב עוגיות, ואחר כך היא צובעת את הארוחה בטושים בעלי צבע אכיל. כך, למשל, היא מעניקה לביצה הקשה פרצוף מחייך, מה שהופך אותה לאטרקטיבית יותר בעיני הילדים.
אבל מסתבר שגם האמא המשקיענית הזו סובלת מחרדת ביצוע. "הגיע זמן לחזור ללימודים", היא מספרת לקוראי הבלוג. "אני מרגישה מגוחכת אפילו לומר לכם שבלילה אני קופאת ממתח כשאני חושבת על כך שהגיע הזמן לחזור לארוז ארוחות צהריים. אני פשוט לא יודעת איפה להתחיל, ויש לי בלק אאוט. אני פוחדת לאכזב, כי ברור לי שצריך לשחק אותה ביום הראשון. האם זה טיפשי? ברור, ובכל זאת אני בלחץ".
אנחנו די בטוחים שגם כשהיא בבלק אאוט, הילדים שלה נהנים מהארוחות הכי מושקעות בכיתה.
>> הילד לא אוכל פירות וירקות? סופר נני מייעצת
>> בדקנו מיתוסים על כיתה א'. הפרכנו את רובם