מערכת היחסים שלנו עם מזון מלווה אותנו לאורך כל חיינו, והיא מתחילה כבר בילדות. הרגלי אכילה טובים מבית יכולים לעזור להתפתחות טובה ותקינה ולמנוע הפרעות אכילה ודימוי גוף שונות. מחקר חדש של האוניברסיטה הנורבגית למדע וטכנולוגיה מצא קשר מפתיע בין הפרעות אכילה לבין המזג של הילד, כשרוח סוערת מעלה את הסיכוי ליחסים בעייתיים עם מזון.
במחקר השתתפו 800 ילדים בני ארבע, שש, שמונה ועשר, לצד הוריהם שעדכנו את החוקרים בנוגע להרגלי האכילה והטמפרמנט של הילדים. החוקרים הצליחו למצוא קשר בין המזג להתפתחות הרגלי האכילה. "הטמפרמנט מנהל את האופן שבו הילד מתנהל בעולם, מול הסביבה וגם מול עצמו," הם מסבירים. "זה סמן סביר למבנה האישיות שלו כאדם בוגר".
החוקרים גילו כי ילדים בעלי מזג חם, אלה שנעשים מתוסכלים בקלות ומייצרים יותר חיכוכים, הם פגיעים יותר לאכילה לא בריאה, לעודף משקל ולקשיים כלליים סביב אוכל. "המפלט שלהם מהקושי נוטה להיות אכילה רגשית ולא בריאה. הם נוטים לאכול יותר כשיש מזון בסביבה, או הופכים לאכלנים בררנים". החוקרים הוסיפו כי בגילאים הבוגרים יותר, ילדים שהפגינו עצבות, פחד, זעם או חוסר מנוחה נטו לדפוסי הרעבה עצמית.
"חשוב לפתח מערכת יחסים בריאה עם מזון כבר בילדות, כי זו תמשיך איתנו לבגרות," מדגישים החוקרים. "הרגלי אכילה טובים הם קריטיים על מנת לחמוק ממשקל עודף. כדאי לוודא שהילדים אוכלים מזון מספיק מגוון, ושהם אוכלים במהירות טובה: לא לאט מדי ולא מהר מדי. כמו כן, רצוי לבדוק האם הם מרוקנים את הצלחת למרות שהם לא מלאים, והאם הם משתמשים במזון כנחמה. אצל ילדים בעלי מזג חם כדאי להיות קשובים במיוחד לנושאים הללו ולתמוך בסדר שבתוך הארוחות וביניהן".