ודאי גם אתם כבר גיליתם, שתינוקות ופעוטות הופכים את היממה שלכם למרדף אחר התייעלות מתמדת. חלונות הזמן הקצרים בהם הם ישנים או מעסיקים את עצמם נראים לעיתים כמו הזדמנות פז למנוחה קלה ולעיתים כמו ההזדמנות שלכם להפיק ארוחה קלה, לערוך רשימת קניות או אולי אפילו להספיק לבצע הזמנה אינטרנטית.
הנה כמה מתכונים, שתוכלו להכין במהירות ולהגיש גם למחרת היום. את חלקם תוכלו להקפיא וכך תצליחו ליצר מטבח יעיל עבורכם מחד, ומאידך תוכלו להבטיח לעצמכם כי הילד יזכה לראות כל מנה שהכנתם יותר מפעם אחת, חשיפה מרובה שתהווה בסיס חשוב ליצירת גיוון תזונתי.
פופאי או נסיכה - מתכון בזק ב 3 מצרכים
זהו אחד המתכונים המהירים, המשלב בתוכו את כל אבות המזון ויאפשר לכם לגוון את הירק המוסף. למתכון הפופאי השתמשו בתרד/קייל/מנגולד ואילו למתכון נסיכותי גרדו סלק טרי. חביתה שהיא ארוחה מלאה:
מצרכים:
1 ביצה
1/4 כוס עלי תרד קצוצים או לחלופין 2 כפות סלק טרי מגורד
1 כף שיבולת שועל
1 כפית שמן זית
הכנה:
טורפים ביצה ומוסיפים תרד ושיבולת שועל. מערבבים היטב.
מחממים מחבת עם שמן זית ושופכים אליה את תערובת הביצה.
מכסים ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.
שלוליות או לא להיות
אחרי שהציפו את הרשת, זה הזמן לשלב אותם בשבוע העמוס שלכם. שלוליות הן הפנקייק המשודרג! המנה הזאת גם מכילה את כל אבות המזון בביס וגם אפשר להכין אותה בכ-10 דקות.
טיפ למתכננים מראש: את השלוליות תוכלו להכין מראש, לשמור במקרר או במקפיא ולהגיש לצד סלט או ירקות טריים חתוכים.
שלולית תפוח וגמדים תפוח בננה
מרכיבים:
1 ביצה טרופה
3 כפות קמח לבן תופח
1 גביע גמדים בטעם תפוח בננה
1 תפוח קצוץ דק
מעט שמן לטיגון
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה, לאחר מכן משמנים מעט מחבת רצוי מסוג NON STICK בעזרת מעט שמן או ספריי שמן.
בעזרת מצקת קטנה או כף רחבה לצקת מספר שלוליות על המחבת ברגע שהן מתחילות להתמצק ולהעלות בועות קטנות להפוך לצד השני.
לחמניות זיתים מהירות
מאפה ביתי יאפשר לכם להעשיר את המנה בקמח שתבחרו, למשל כוסמין.
את המאפה תוכלו להקפיא וכך להקל על עצמכם ולאפשר שימוש וחשיפה נוספת לקטנים.
מרכיבים:
1 גביע קוטג' / גבינה לבנה
1 גביע קמח כוסמין (אותו אני מודדת בגביע הקוטג'/גבינה הריק)
2 ביצים
2-3 כפות זיתים קצוצים
1 כף שמן זית
½ כפית אבקת אפייה ללא אלומניום
הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים: קוטג', ביצים, שמן זית וזיתים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבבים רק עד לקבלת מרקם אחיד.
מניחים כדורים/תלויות עם כף על תבנית עם נייר אפיה. או ממלאים תבנית שקעים קטנים .
אופים כ 12 דקות עד שבסיס המאפה נראה שחום ומוכן.
רוטב עגבניות שהוא (כמעט) ארוחה מלאה / הרוטב שלא ישאיר אתכם ללא ארוחה מוכנה
הכנה מראש והקפאה, תאפשר לכם הכנה מהירה של שקשוקה, מנת פסטה או בסיס להכנת לזניה מהירה.
המרכיב המפתיע! הוא עדשים כתומות. בישולן כחלק מהרוטב יעשיר את המנה בחלבון ללא מאמץ.
הכינו כמות גדולה, אותה תוכלו להקפיא בתוך תבנית סיליקון של מאפינס. ברגע שהרוטב קפא, שימרו בתוך שקית ייעודית להקפאה את דסקיות הרוטב.
מרכיבים:
3 כפות שמן זית
1 כפית כורכום
2 כפיות פפריקה מתוקה
¼ כפית פלפל שחור (לא חובה)/
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות או 4 עגבניות נוספות מרוסקות
1 קישוא חתוך
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
3/4 כוס עדשים אדומות שטופות
3 כוסות מים רותחים.
הכנה:
בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את הפפריקה הפלפל השחור והכורכום
מטגנים יחד את הבצל השום והקישוא.
מוסיפים את העגבניות הקלופות והחתוכות ומאפשרים להם להוציא נוזלים.
מוסיפים את רסק העגבניות תוך עירבוב מתמיד כ 3 דקות
מוסיפים את המים הרותחים והעדשים
לאחר הבישול ניתן לשימוש במרקם הנוצר או לאחר טחינה בבלנדר מוט
הרוטב הזה הוא הבסיס שלנו לפיצה ביתית / שקשוקה / פסטה / מילוי ללזניה, כך שאף ילד לא יכול להפתיע אותי לא מוכנה.
לא מעט הורים נכנסים למטבח לראשונה עם הולדת הילד הראשון, אבל אל דאגה - מטבח מזין מצריך מעט מחשבה מקדימה, אך אינו מצריך זמן רב. חפשו מתכונים מזינים וקלים שיאפשרו לכם להכין אוכל במהירות ובפשטות ויציעו לקטנטנים תזונה מגוונת וצבעונית.