"תזונה בריאה מתחילה מגיל הינקות, זה חלק מהתפקיד שלנו כהורים", אומרת בריג'יט כוכבי, דיאטנית קלינית מוסמכת ומומחית לתזונת תינוקות ילדים ומתבגרים, אנחנו צריכים לבחור בקפידה את מה שנכנס אלינו הביתה, כדי להימנע מנשנושים יש לאכול ארוחות מסודרות, ולחשוף את הילדים לכל אבות המזון כולל פירות וירקות. כשעושים זאת מהינקות, הילד גדל ויודע מה לאכול ולא מחפש מתוקים כי הוא מקבל את כל מה שהוא זקוק לו בצורה מאוזנת".
באילו מאכלים אפשר לקצץ במתיקות?
"אין צורך שיהיו בבית תרכיזים או משקאות ממותקים, עדיף לשתות רק מים. בנוסף, ניתן להפחית את כמות הסוכר שהילדים אוכלים אם נמעיט בכמות הממתקים שאנו קונים".
אלו מאכלים מתוקים נוכל לתת לילדים?
פירות טריים ויבשים – מכילים סוכר באופן טבעי בנוסף לוויטמינים ומינרלים. פירות טריים אפשר לתת כארוחת ביניים. חלק מהפירות היבשים מגיעים עם תוספת סוכר וצבע, לכן עדיף לאכול את הפירות היבשים ללא תוספת סוכר כמו תמרים, אננס טבעי, תפוחים מיובשים, משמשים. אם הילד מספיק בוגר אפשר לצרף גם אגוזים ושקדים לתמרים, או להכין שייק פירות.
לחם עם ממרח מתוק – אם כבר לחם, אז עדיף שיהיה מחיטה מלאה, הכול עניין של הרגל. אפשר למרוח עליו טחינה גולמית משומשום מלא עם מעט דבש או סילאן (ללא תוספת סוכר) או עם ממרח שקדים.
יוגורט עם פירות – גביע יוגורט מכיל חלבון מלא ואפשר לשלב אותו עם פירות טריים כמו בננה, אגס או תפוח, אפשר להוסיף פירות יבשים או דגנים מלאים (לא ממותקים), ואם רוצים להמתיק אפשר להוסיף עד כפית דבש או סילאן.
עוגה ביתית – בניגוד לעוגה קנויה שאנו לא יודעים בדיוק מה היא מכילה ובאיזה כמויות, בעוגה ביתית אנחנו שולטים על המרכיבים. מאפינס או עוגת בננה או גזר, עוגיות טחינה או שיבולת שועל יכולים להיות טעימים, יחד עם זאת מומלץ שלא יהיו בשגרה בבית. אפשר להמעיט בסוכר בהדרגתיות ולהרגיל לכך את החך המשפחתי, ולהשתמש בתחליפים כמו דבש, סילאן (ללא תוספת סוכר) שגם מהם יש להפחית בהדרגה. אפשר תמיד לשלב מרכיבים בריאים כמו קמח מלא או קמח כוסמין, יוגורט, אגוזים או שקדים טחונים.
מעדן גבינה מופחת סוכר – יש מעדנים מבוססי גבינה, בטעמים כמו תות או בננה. היתרון שלהם הוא שהם מכילים חלבון, והמתיקות שלהם מופחתת. אפשר לשלב מעדנים אלו כמאכל מזין בצורה מאוזנת בין ארוחות.
קרטיב מפרי טבעי – אפשר להכין בבית – לטחון פירות בשילוב יוגורט לבן ולהקפיא.
דייסה - בינינו, אתם לא צריכים להיות בני שנה כדי ליהנות מדייסה חמה וטעימה במיוחד בימים קרים כאלו. דייסה היא ארוחה אולטימטיבית, מלאה בסיבים תזונתיים (תלוי במתכון) וניתן להכין אותה בשלל דרכים: ממתוק ועד מלוח, על בסיס מים, חלב, עם פירות ושלל תוספות. המלצת הבית: דייסת שיבולת שועל שעשירה בסיבים תזונתיים ובמינרלים ואפשר להעשיר אותה בקינמון ובננה.