מחקר חדש בדק נושא מעניין, התפיסה הציבורית כלפי אלה שמחליטים להיות נטולי ילדים, ציבור גדל והולך, שבעבר בחירתו נחשבה ללא פופולרית בלשון המעטה. מתברר שגם היום, למרות שעל פני השטח החברה הופכת לליברלית יותר, והבחירה ללגיטימית, אותם אנשים שחיים ללא ילדים מבחירה סובלים מסטיגמות רבות, וההורות נחשבת להכרחית מבחינה מוסרית וערכית.
המחקר, שנערך באוניברסיטת אינדאנפוליס האמריקנית, בחן את הנושא, וגילה כי אנשים בוגרים בארה״ב דוחים את ההחלטה אם להביא ילדים יותר ויותר, ורבים מהם מוותרים על התענוג כליל, ומבחינה מודעת ואף אידאולוגית. זה לא משנה את העובדה שהסטיגמה נגד הציבור הזה נותרה כפי שהיתה. "מה שמדהים פה, זה העליונות המוסרית והזעם שחשים אנשים כלפי זרים מוחלטים, רק כי בחרו לא להביא ילדים", מסבירה לסלי אשבורן נרדו, מצוות החוקרים. "התחושות לגבי האנשים האלה הן שהם אנטיפתיים, משונים ובעלי כשלים מוסריים".
החוקרים מצטטים גם מחקרים שונים שהראו שאנשים שמאתגרים את התפיסות החברתיות הותיקות והנורמטיביות זוכים לזלזול ולזעם. "כשאנשים מורדים בציפיות הסטראוטיפיות, הם סובלים מהגליה חברתית", מספרת אשבורן נרדו. "יותר ויותר אנשים בארה״ב בוחרים כיום לא להביא ילדים, ויש לכך השלכות שונות. הורות היא בחירה יותר סטנדרטית, ואני מניחה שהבחירה השניה מפתיעה נשואים בוגרים".
במסגרת המחקר, קראו אלפי המשתתפים קטע קצר על אדם בוגר ונשוי, ואז דירגו, להבנתם, את רמת שביעות הרצון הרגשית שלהם ממנו. השוני בין הקטעים שנקראו היה מגדרי, והאם בחר להביא ילדים או לא. "כולם ללא יוצא מן הכלל דירגו את אלה שבחרו לא להביא ילדים כפחות מסופקים משמעותית", מספרת אשבורן נרדו, "ורבים בחרו לשתף אנקדוטות אישיות ותחושות כמו זעם, חוסר הסכמה ואף גועל מהאנשים האלה. מחקר נוסף שערכנו מצא קשר בין התרעמות מוסרית כזו, כמו שתיארו המשתתפים, עם יחסים בין אישיים לא טובים כלפי האנשים האלה. אנו מאמינים שהבוחרים לא להביא ילדים סובלים בעולם האמיתי מיחס קשה במקומות שונים בגלל התחושות האלה, למשל במקום העבודה ואפילו במערכת הבריאות".