בדיקת דופק, הנשמות ועיסויי לב הם רק חלק מהדברים שלומדים צעירים בקורס הראשון בארץ לשמרטפים כמגישי עזרה ראשונה. למרות שמדובר בחופש הגדול, מתברר שיש מי שמוכן לקום מוקדם ולוותר על הבילוי בקניון ובים, כדי ללמוד איך להציל חיים.
"אני שומרת על ילד בן חמש וחשבתי פעם איך אדע מה לעשות אם הוא ייפול, יבלע קוביית לגו, או אם סתם יקרה לו משהו", אומרת רז קורת, שמרטפית מתל אביב.
ויש גם יתרון עסקי
החופש הגדול נחשב לעונה החמה של השמרטפות. הורים רבים שוכרים את שירותיהם של צעירים וצעירות שישמרו על ילדיהם ואלה לא תמיד יודעים איך לנהוג במצבי חירום.
"אנחנו מלמדים את בני הנוער בקורס איך להתנהג, מה לעשות וגם מה לא לעשות במצבי חירום שונים כמו עילפון, חנק, החייאה, פציעה", אומר ירון פרום, מנהלת מחלקת הדרכה נטלי.
ב-44 שעות הקורס, שנפתח בימים אלה, מקבלים הצעירים הכשרה עיונית ומעשית, החל מהחייאה, דרך טיפול בחנק או הרעלה ועד לחבישות וקיבוע שברים.
כ-180 אלף ילדים מגיעים לחדרי המיון בישראל בכל שנה, כמחציתם נפגעים בתוך תחומי הבית. קורס כזה ישנה בתקווה, אפילו במעט, את הסטטיסטיקה המדאיגה הזאת.
"אני מרגישה שקיבלתי כאן כלים שיעזרו לי להתמודד במצבים כאלה. זה דבר שחשוב לי לדעת לא רק כשאני עושה בייביסיטר", אומרת רפאלה שוורץ. "גם שכשאני שומרת על אח שלי, אני רוצה שאמא שלי תדע שהיא יכולה לסמוך עליי".
עלות הקורס לא זולה, 400 שקלים, אבל הצעירות רואות ברכישת הידע הזה גם יתרון עסקי. "אני אקבל תעודה בסוף הקורס שאוכל להראות להורי הילדים שאני עושה עליהם בייביסיטר", מוסיפה קורת. "הם יסמכו עלי יותר עלי ויעדיפו שאני אעבוד אצלם מאשר בייביסיטר שלא עברה את הקורס. ככה זה עובר מפה לאוזן ויותר הורים יהיו מעוניינים שעל ילדיהם ישמרו צעירים שמחזיקים בתעודה כזאת".
>> מאיזה גיל אפשר לעשות בייביסיטר?