אוגוסט, המכונה בפי ההורים ׳החודש ששכחו לבטל׳, כבר איתנו, וכך גם הילדים. הם איתנו מסביב לשעון, מבוקר עד לילה, וכל הביחד הזה הוא לא דבר שקל להכיל. למרות שכל שנה מגיעה חופשת הקיץ מחדש, ואיתה אותם תסכולים, ריבים, מחסור במזומנים וכיף חיים, המח ההורי מצליח לשכוח ולהתפעל בכל פעם מחדש מכל השפע הזה. ריכזנו, אם כך, 12 הארות הוריות שנכונות לכל ההורים כולם במהלך השעבוד, סליחה, החופש הגדול.
1. אפילו אם יש להם מספיק צעצועים כדי למלא חנות שלמה, תוך כמה דקות מסגירת דלתות הגן או בית הספר הילדים כבר ידווחו על שעמום. לא משנה בכלל בני כמה הם. חלקם יעקבו אחריכם בכל רחבי הבית כשהם רוטנים ונאנחים, אחרים יחזרו על צמד המילים ׳משעמם לי׳ שוב ושוב. תזכרו ותזכירו להם שהשיעמום בריא, בונה אישיות ויצירתיות, ושאם הם באמת לא מוצאים תעסוקה, תמיד יש מטלות בבית.
2. הילדים ירצו ממתקים וחטיפים כל הזמן. לפני, אחרי ובזמן הארוחות. אתם תנסו לגוון להם עם פירות וירקות חתוכים בין קערות של סוכר לבן, פחמימות ריקות ומלח. זה לא יעבוד.
3. ׳פליידייט׳ עם חברים פתאום הופך למשהו שהוא לא רק לילדים. גם ההורים ימצאו שצרת רבים - חצי מסיבה. זאת אומרת, מסיבה לא כל כך מוצלחת, בה קשה לשוחח, וצריך כל הזמן לשמור שאף אחד לא עושה נזקים לרכוש או לחבריו, אבל הי, כולנו היינו גם במסיבות כאלה. קצת אלכוהול משפר את המצב.
4. הם לא יקומו מאוחר כי הם הלכו לישון מאוחר, אלא אם כן הם בני נוער. תשכחו מהשטות הזאת. הילדים ימשיכו להשכים קום, וכדאי לכם, לפני שאתם הולכים לישון, לארגן להם איזו צלחת פירות ותעסוקה קלה לבוקר, כדי שתוכלו לחזור לנמנם כשהם יושבים להם בסלון בשש בבוקר מלאי מרץ.
5. ילדים זקוקים ליציאות מהבית, ממש כמו חיות מחמד. למרות שלפעמים קשה לצאת מהמזגן, ארגנו לכם לפחות יציאה אחת מסודרת מהבית, כזו שמערבת פעילות גופנית מסויימת, בין אם זו יציאה לגינת משחקים, להליכה, לים, לבריכה או משהו אחר. תחשבו על זה ככה: כמה שהם יזוזו יותר, הם ילכו מוקדם יותר לישון.
6. בלשו בלילות, ברשת, אחר פעילויות חינמיות או זולות שתוכלו להוציא אליהן את הילדים. מוזיאונים, ים, פארקים ושעות סיפור עירוניות הן כמה דוגמאות טובות לדרכי תעסוקה מוצלחות שלא יעלו לכם הרבה כסף ויעבירו את הזמן בכיף.
7. הקירבה הכפויה הזו בין אחים נוטה להוציא מהם את הרע ביותר, והריבים בחופש הגדול עשויים להיות מהעוצמתיים והרועשים שנצפו בבית. כדי להמנע מחיכוכים מיותרים כדאי להוציא את כולם מהבית כמה שיותר, וגם לנסות לקבוע לילדים מפגשים עם חברים.
8. החופש הוא זמן טוב להתמקד בבישול, דבר שיש עבורו פחות פנאי במהלך שנת הלימודים, ולהבין יחד עם הילדים אילו מאכלים הם אוהבים. בישול משותף, כולל החלק של בחירת המתכונים ורכישת המצרכים. אפשר גם לתת לילדים לבשל לבד, אבל זה אך ורק במידה והם נשבעים שהם גם מנקים ומסדרים אחריהם הכל.
9. בבקרים עוד תהיה לכולם מעט אנרגיה, שבמהלך היום נוטה להדלדל. כדאי לנצל את המומנטום על מנת לגרום לילדים לעשות מטלות בבית, להרים מהרצפה את הבגדים המלוכלכים שלהם, ולאיים עליהם שאם לא יעשו את המטלה המבוקשת, היום הזה לא יראה כמו שהם רוצים.
10. ברגע שתתיישבו ברכב כדי לנסוע לאנשהו, אחד הילדים יהיה רעב. קחו אתכם שקיות קטנות עם פירות או ירקות חתוכים. ככה תשתיקו גם את הרעב, גם את התלונות וגם את רגשי האשם על התזונה הקלוקלת בחופש.