אפייה עם ילדים יכולה להיות חוויה מהנה וטעימה לכל הצדדים. זו ההזדמנות של ההורה לבלות זמן איכות עם ילדיו, ללמד אותם על עשייה משותפת, על תהליכי הכנה ושימוש בחומרי גלם, על איפוק ("אימא, מתי העוגיות יהיו מוכנות"?) ולתת להם לחוות את הדרך המאתגרת להגיע אל התוצר הסופי. לילדים ניתנת אפשרות להתאמן על המוטוריקה שלהם, ולקרוץ צורות ככל שדמיונם הפורה מאפשר להם. שרית נובק, הבלוגרית של "מיץ פטל" ואימא לשלושה זאטוטים, מעניקה לכם 5 מתכונים שתוכלו להכין עם ילדים מגיל שנתיים ועד גיל 10, בהנאה ובתיאבון!
מתכון לאפייה עם ילד בן שנתיים – לחמניות בטטה
בגיל שנתיים (ובכל גיל אחר), ילדים אוהבים לשחק עם בצק, לגעת, ללוש, להריח וגם לפעמים לטעום. הם אמנם עדיין בגיל הרך אבל אפשר בהחלט לתת להם כבר לערבב בקערה, לצבוט חתיכה קטנה מהבצק ולתת להם כדי שיוכלו ללוש אותה. רצוי שהעבודה איתם תיעשה בצמוד. בהכנת לחמניות בטטה הם ייהנו מאוד ליצור כדורים ולשטח אותם בתבנית, מה שיתרום לעבודה על מוטוריקה, החשובה בגיל זה.
רמת לכלוך: גבוהה, הבצק דביק, קשה לכדרור ולכן מלכלך.
מתכון לאפייה עם ילד בן שלוש: עוגיות גבינת עזים מלוחות
בגיל שלוש רמת המוטוריקה כבר גבוהה יותר, והילדים יוכלו לשפוך את המרכיבים לקערה, לאחר שהמיקסר יעשה את העבודה, לרדד את הבצק (אפשר להשתמש במערוך קטן, המיועד לגודל ידיהם), ובסוף להשתמש בחותכן עוגיות ולקרוץ איתו צורות.
רמת לכלוך: בינונית. משטח העבודה נשאר מקומח אבל לא דביק במיוחד.
למתכון המלא של עוגיות גבית עזים מלוחות
מתכון לאפייה עם ילד בן 4-5: ביציה בנוסח אבולעפיה
רמת המיומנות של ילדים בגילאי 4-5 מאפשרת להם להשתתף בהכנת מתכונים שונים, וכמה נהדר שהם יכולים כבר להכין את ארוחת הערב שלהם. לאחר הדגמה ראשונה של ההורה כיצד שוברים ביצה, יש סיכוי טוב שהילד יחקה אתכם בקלות. אם במקרה שברי קליפה צונחים יחד עם הביצה לתוך הקערה, תמיד אפשר להציב אתגר לא פשוט לילד: לדוג אותם.
רמת לכלוך: נמוכה.
למתכון המלא של ביציה בנוסח אבולעפיה
מתכון לאפייה עם ילד בן 6-7: מאפינס גזר
אם אתם נמנים עם ההורים ש"משחררים" ומאפשרים לילדים להשתמש במגרדת כדי לגרד את הגזר, המתכון הזה ממש בשבילכם. כמובן, שכדאי מדי פעם להציץ ולבדוק שהילד לא סיים עם הגזר ומתחיל לגרד לעצמו את האצבעות. בהכנת מאפינס גזר, הם יכולים ליהנות מכל שלבי ההכנה, מהתערובת דרך הציפוי והשיא: עיצוב גזרים קטנים מבצק סוכר או מרציפן. יצירה של ממש.
רמת לכלוך: בינונית מינוס. אין כאן עבודת ידיים והכול נשאר בתוך הקערה.
מתכון לאפייה עם ילד בן 8-10: סירות תפוחי אדמה ממולאים
זהו מתכון שלא רק שתוכלו להכין אותו עם הילדים, בגיל כזה הם אף יוכלו להכין אותו בעצמם (עם עזרה קטנה מההורים). לפני ששמתם לב, מסתבר שיש לכם אופים קטנים בבית.
רמת לכלוך: מעטה.