משחק "חפש את האפיקומן" הוא האתנחתא הקומית של סדר פסח הארוך והלעתים מייגע עבור הילדים הקטנים. הזדמנות טובה לתת להם לחלץ איברים, לקום מהשולחן ולהפעיל את הראש. אבל דווקא במקום הזה, אנחנו "זורקים". מניחים את האפיקומן במקום הכי צפוי וממהרים להעניק לילדים את המתנה שקנינו עבורם. אז אנחנו אומרים שכמו שהשקעתם בניקיון המקרר, ארונות הבית ובגדי החג - תעשו מאמץ ותפרגנו גם לילדים שלכם. ההצעה שלנו היא ללכת עם זה עד הסוף ברוח "חדר הבריחה".
טרנד חדרי הבריחה הוא משחק החברה המציאותי שכבש את ישראל בשנה האחרונה והוא מורכב, בין היתר, מפתרון של סדרת חידות ופיצוח משימות בקבוצה. פנינו לרונן מי-טל הבעלים של חדר בריחה "מבצע זעפרן" ברעננה, שיעזור לנו להפוך את האפיקומן לחוויה מאתגרת ובה כל המשפחה תברח משולחן הפסח כשהמטרה למצוא ביחד את האפיקומן. איך עושים את זה? כמה טיפים מאחד שיודע.
1. שמרו על אלמנט ההפתעה – המשחק מתחיל אחרי שהוגשה המנה העיקרית. תטמינו מתחת לכל צלחת רמז/ חידה שהפיצוח המשותף של כולם לאותה חידה מוביל ליעד הבא. הכי חשוב ליצור במשחק אפקט של הפתעה. לדוגמא: לנעול את כל הדלתות והחלונות של הבית ולשמור רק על חלון אחד פתוח שבמסילה שלו מסתתר מפתח של דלת הכניסה וכן הלאה.
2. חידות משפחתיות – ארוחת החג המשפחתית היא הזדמנות שכולם נמצאים ביחד. השתמשו בידע אישי שיש לכם על בני המשפחה על מנת לכתוב את החידות. מי שלוקח על עצמו את המטלה של כתיבת החידות שיבקש מראש מבני המשפחה להביא חפצים אישיים מהם תוכלו להרכיב חידות הקשורות בחוויות משפחתיות. לפעמים החידות הכי טובות הן פשוטות יותר שמצריכות הסתכלות בסיסית ולא משהו מורכב מדי.
3. נצלו את חלונות הבית – תשתמשו בחלונות כאזורים שעליהם אפשר להדביק רמזים. למשל, תדביקו על התריס רמז ותוודאו שהתריס פתוח. רק מי ש'ישכיל' לסגור את התריס יבחין ברמז שמודבק עליו. ניתן גם לכתוב בטוש מחיק על החלון. לאימהות שטרחו לנקות את הבית לפסח - זה הזמן שלכן להתגאות בעבודתכן.
4. נצלו את התאורה בבית – בעזרת משחקי תיאורה אפשר לעשות אפקטים מיוחדים שיכניסו למשחק תחושה של מתח. ניתן לקנות טוש עם צבע זוהר בחושך, לכתוב על דפים רמזים ולהצמיד אותם לכל מיני חפצים. המשתתפים שיראו את הדפים בחדר לא יוכלו לקרוא את הרמזים באור ולכן יצטרכו להגיע למסקנה שצריך להחשיך את החדר בכדי למצוא את הרמז הבא.
5. השתמשו במספר רב של חדרים – חשוב לא לרכז את כל המשימות בחלל אחד בבית, זה יכול להוביל לשעמום וחוסר עניין של המשתתפים. מעבר בין חללים בבית יוצר המון אדרנלין ומעלה את הכיף של המשחק.
6. השתמשו בכמה שפחות מדיה ופלאפונים – אנחנו מוצפים בהמון מדיה דיגיטלית ביומיום והרעיון של חדר בריחה מאפשר שימוש בקואורדינציה וחשיבה. ככל שתעשו שימוש בחידות ודברים שלא מצריכים פלאפונים ומחשבים כך תהיה חשיבה מאומצת של הראש ושל כל המשתתפים.
7. אל תשכחו את הדודים בחו"ל – אז נכון שאמרנו ששימוש בפלאפונים ואמצעי מדיה פחות רצויים במשחק אבל כשמדובר בדוד סם שגר בחו"ל זו הזדמנות מצוינת להתקשר ולאחל לו ברכת חג שמח מכל המשפחה. במשימה שמצריכה להתקשר לבני משפחה שגרים או נמצאים בטיול בחו"ל ניתן לקבל מהם את הרמז הבא (רק אל תשכחו לקחת בחשבון את הפרשי השעות).
8. התחשבו במספר האנשים שמשתתפים במשחק – ככל שמספר המשתתפים במשחק הוא יותר גדול יש לחשוב על חידות מקביליות כדי לעבור לרמז הבא או לחידה הבאה. חשוב שכולם ייקחו חלק במשחק ויעזרו בפתרון החידות ולא יאבדו עניין.
9. השתמשו בכל החושים - נסו לבנות חידות שבעזרתן נעשה שימוש בכמה שיותר חושים, למשל: שמיעה, מישוש, ריח, ראיה. ככל שיהיה יותר שימוש בחושים כך תתעצם החוויה.
10. קבעו גבולות גזרה של המשחק - על מנת לחסוך בבלגן, בעיקר שעמלתם מאוד קשה בניקיונות, קיבעו כללים ברורים שיאפשרו מצד אחד לשמור על הבית ומצד שני ימקדו את המשתתפים לגבי החפצים שהם רלוונטיים למשחק. זכרו שחדר בריחה לא חייב להיות רק בחדר הוא יכול להיות גם בחצר או באוטו.
11. חשבו מחוץ לקופסא - חדר מילוט אינו מתעסק רק בלברוח ממקום למקום. זה יכול להיות פתרון של חידות ותעלומה שיוביל למציאת האפיקומן או לחלופין למתנת יום הולדת או הצעת נישואים. אל תגבילו את עצמכם לקונספט המוכר של חדר בריחה.
אחרי שפתרתם את כל החידות והגעתם ביחד אל האפיקומן – אתם כבר תבינו לבד שהפרס האמתי הוא המשפחה שלכם.