לפעמים קל לנו להבין הכל יותר טוב במספרים, וקמפיין חדש של הורים לילדים אוטיסטים מכוון בדיוק לשם. הוא נושא את הסלוגן "1 מ-100", והמסר שלו הוא "אחד מכל מאה ילדים נולד עם אוטיזם ולאף אחד בממשלה לא אכפת". מפורסמים רבים התגייסו לקמפיין שרץ בפייסבוק בימים האחרונים ותחילה נותר מסתורי, עד שבתחילת השבוע הובהר שמדובר במאבק הורים שדורשים כי יחוקק במדינה חוק שיתמוך בזכויות בסיסיות לילדיהם. עמותת אלו"ט, אותה הקימו הורים לילדים על הספקטרום, תקיים היום (שלישי) מסיבת עיתונאים בנושא.
"לבן שלי יכול להיות עתיד טוב יותר"
על פי דו"ח השירותים החברתיים שהוציא אתמול משרד הרווחה, בין השנים 2004 ל-2011 גדל מספר המאובחנים באוטיזם פי חמישה, מ-1,507 ל-7,344. ההורים טוענים כי לעומת זאת התקציב לא גדל ומתחלק כעת בין יותר ילדים ובוגרים אוטיסטים, וכי המדינה לא מציעה את השירותים המספקים והראויים לצורך התמודדות עם הגידול האדיר. הם מצביעים על מחסור במעונות שיקומיים לפעוטות, בבתי ספר לילדים אוטיסטים, במטפלים, ובמרכזי תעסוקה עבור בוגרים.
לטענת ההורים, הפתרון הוא הגדלת התקציב באופן מיידי וחקיקת חוק שיעגן את הזכויות הבסיסיות של ילדיהם ויסדיר את האבחון, הטיפול והחינוך של ילדים ובוגרים אוטיסטים. לשם מטרה זו הם יוצאים כעת למאבק. כחלק מקמפיין המאבק, כאמור, הוקם עמוד פייסבוק מיוחד בשם "אחד ממאה" בו פורסמו תמונות של מפורסמים ביניהם בר רפאלי, אלי ומריאנו, אבי נוסבאום, אסי וגורי, רותם אבוהב, ישראל קטורזה, אורנה דץ ועוד, שנועד ליצור באז סביב הנושא.
"בראש השנה קיבלנו את תוצאות האבחון של בני נמרוד, וברגע אחד נזרקתי אל חיים שלא ידעתי על קיומם", אומרת מיכל (שם בדוי), אמא לילד אוטיסט. "ברגע אחד קיבלתי זהות חדשה. מהיום אני לא סתם אמא, אני אמא לילד בעל צרכים מיוחדים. אמא לילד הלוקה באוטיזם. ארבעה חודשים עברו מאז, ובמהלכם נקלעתי לכל תסבוכת בירוקרטית שרק ניתן להעלות על הדעת. מדי יום אני נאלצת להילחם על זכויותיו של בני ולהסביר לפקידות כאלה ואחרות בגופים ציבוריים שונים, מהו אוטיזם ומהם הצרכים של בני. עליי להתחנן כמקבצת נדבות לקבל עבורו הטבות שחלקן מגיעות לו על פי חוק וחלקן עדיין לא. אני מרגישה שהגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהיאבק למען בני ולמען ילדים אחרים במצבו. הגיע הזמן לצעוק לעולם בקול רם: 'הבן שלי אוטיסט, אבל אם תעזרו לו, העתיד שלו כפרט ושלנו כחברה יהיה טוב יותר. אחד מכל מאה ילדים מאובחן כיום על הספקטרום האוטיסטי. אי אפשר להמשיך להתעלם מהעובדה הזו".