על רקע השמועות שרצות ברחבי הרשת ובצל חקירת המשטרה אודות הנסיבות שהובילו את בן ה-10 לשים קץ לחייו, הגיבו אתמול (ד') מנהלת בית הספר רונית הראל והנהגת ההורים על השמועות שהובילו למותו והכחישו כי הרקע לטרגדיה הנוראה היא חרם שהטילו ילדי בית הספר על הילד.
אולם הורים ששוחחו עם mako טוענים אחרת. לטענתם, הם שמעו מילדיהם סיפור אחר לגמרי. לדבריהם, בן ה-10 חווה חרם מתמשך בבית הספר. "כולם ידעו על החרם", מספרת אחת האימהות, "יש המון תלונות על בית הספר על חוסר יחס חוסר הכלה. טיפול לקוי".
"אני נאלצתי להעביר את בני בית הספר בגלל מקרה של הסתה של מורה נגד הילד", סיפרה אם אחרת, "הם הלכו כולם נגדנו, גם המנהלת, גם היועצת וגם המורה ורק אחרי התערבות מפקחת העבירו את הבן שלי. אני יכולה להגיד לך שהרבה הורים העבירו את הילדים שלהם מבית הספר הזה".
בשיחה עם אם אחרת היא מספרת שגם הילד שלה חווה אלימות מתמשכת בבית הספר. "לבית הספר לא היה ממש מענה", מספרת האם. "הילד שלי למד בשנה שעברה עם הילד שמת ואמר שגם בשנה שעברה היה נגדו שיימינג. זה לא מפתיע אותי שבית הספר לא לוקח אחריות".
רונית הראל, מנהלת בית הספר, אמרה לתקשורת: "זה יום קשה לבית הספר, איבדנו תלמיד, קשה לדבר עליו בלשון עבר - מאוד אהוב, נעים הליכות, נבון, סקרן, אהוב מאוד על הצוות והתלמידים, ילד מקסים".
המנהלת הוסיפה: "קשה לי לחשוב שלא נפגוש אותו, זה אירוע קשה. אנחנו עסוקים בהתמודדות וליווי התלמידים וההורים עם הידיעה הקשה הזו. צוותים טיפוליים מלווים אותנו. אין שום אמת בידיעות על חרם".
לא רק מנהלת בית הספר ניסתה להנמיך את הלהבות. ראש עיריית יבנה נפגש עם התלמידים בבית הספר, והנהגת ההורים העירונית מיהרה לפרסם הכחשה: "הורים יקרים, בשעות אלו מופצות הודעות רבות 'מבוססות', 'ממקורות מהימנים' ואסמכתאות נוספות. הילד, נודע כילד אהוב, שנון, חכם, מוקף חברים ואהבה. רוב השמועות כבר נמצאו כמופרכות וחסרות ביסוס". במכתב שהפיצו נכתב גם כי הופצו ידיעות על מעורבות, לכאורה, של ילדים נוספים.
אולם נראה כי התמונה שמנסים לצייר הגורמים המקצועיים שונה ממה שחווים ההורים בשטח. לכתבה שעלתה בפורטל מיי יבנה הגיבו עשרות הורים וקראו למנהלת לקחת אחריות.
"תמחקי את החיוך שלך דחוף ותוציא את הראש שטמנת בחול כמו בת- יענה ולא ראית את המצוקה של הילד", כותבת אחת הגולשות. "מעניין איך תחיי עם זה המוות שלו על הראש שלך בדיוק כמו הילד שהתעלל בו ולא פחות מזה שתחיי עד סוף ימיך עם המחשבה הזאת שילד מת במשמרת שלך".
"מתנערת מכל אחריות על המקרה של הילד המסכן הזה!", כותבת אחרת. "תתחילי להבין שהבית ספר שלך פשוט מפוצץ במקרי אלימות בין ילדים ומקרים של חרם בלתי פוסק. תרימי כבר את הכפפה! למה לחכות למקרה מחריד כזה? פשוט בושה".
"איפה הייתם כולכם לעזאזל בהפסקה? בחדר מורים? מה לעזאזל עשיתם בזמן שהילד הזה חווה התעללות כל קשה?", שואלת גולשת אחרת. וגולש אחר כתב: "בושה וחרפה את צריכה ללכת הביתה. לא עשית כלום וזה למרות שאמרו לך מספר פעמיים על האלימות שיש וחרם".
אובדנות היא תופעה הניתנת למניעה. במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו.
נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים:
- ער"ן - בטלפון 1201*
- סה"ר - https://sahar.org.il
טרם התקבלה תגובת משרד החינוך לדברים.
מעיריית יבנה נמסר כי "יש להתייחס לפרטים בזהירות המתבקשת ולהמתין להשלמת החקירה ע"י הגורמים המוסמכים. אנו קוראים לכולם לכבד את המשפחה להימנע מהפצת שמועות בלתי מבוססות ברשת הפוגעות במשפחה האבלה ובקהילה.
גורמי מקצוע במערכת החינוך, השירות הפסיכולוגי והשירותים החברתיים מלווים את התלמידים וההורים בבית הספר ומעניקים תמיכה וסיוע. מערכת החינוך מטופלת ויציבה, המורים והמנהלים רגישים ונוהגים בתשומת לב מרביים.
בבית הספר בו למד הילד נעשית עבודה חינוכית וערכית עם צוות הוראה מיומן, מסור ומקצועי ובשיתוף עם ההורים. הצוות החינוכי הציב בשנים האחרונות את בית הספר במקום גבוה בכל הקשור לאקלים הבית-ספרי, למוגנות ולהכלה. אנו מחבקים את בני המשפחה ברגעים קשים אלה ונעשה ככל שביכולתנו לתמוך ולעזור".