הרבה מהחיים שלנו, בעולם המודרני, מתנהלים בתוך מסכים. אנחנו חווים דרך המסך המרצד דברים רבים, מקבלים אינפורמציה ומנהלים מערכות יחסים. כולם יודעים כיום שאפשר ללמוד הכל דרך יוטיוב וגוגל, וכל חוכמת העולם נמצאת במרחק כמה הקשות אצבע. עכשיו אנחנו מגלים שהילדים של היום יכולים, דרך משחק המותאם לגילם, ללמוד איך מבצעים ניתוחים פלסטיים.
ישנן מספר אפליקציות לילדים, נחרדים הורים מסביב לעולם לגלות, שמעניקים לילדים את האפשרות לפסל בסכין בפניה של אישה על מנת לעשות אותה ׳יפה׳ יותר. האפליקציות מאויירות בצבעים מתוקים, ומדיפות ניחוחות של לייפסטייל לילדות בסגנון ברבי, אלא שפה לא רק מלבישים את הצעירה או עוזרים לה להתאבזר, אלא מחליפים לה את הפרצוף בעזרת סכין.
עשרות עצומות כבר נפתחו על ידי אמהות נחרדות, והנושא מועלה שוב ושוב בתקשורת, אבל לא נראה שכל אלה משפיעים על האפליקציות, שהפכו כבר לז׳אנר, ומורדות עוד ועוד באפל סטור, גוגל פליי ואמאזון. "כאמא לבן ובת, אני מקווה לגדל את ילדי לכבד את גופם," אומרת דני רולנדס האוסטרלית, המייצגת בעצומה שפתחה מספר ארגונים העוסקים בדימוי גוף בתקשורת. "אני רוצה שידעו שהמראה שלהם לא הופך אותם לאהובים יותר או פחות, שהיופי לא יבטיח להם יותר אושר או הצלחה בחיים. ההורות מעולם לא היתה משימה פשוטה אבל הטכנולוגיה האובססיבית בנושא המראה וה׳שלמות׳ יוצרת אתגרים חדשים."
כשנתקלה דני באפליקציית הניתוחים הפלסטיים לילדים, היה זה הקש ששבר את גב הגמל. "לא האמנתי שזו רק אחת מהרבה אפליקציות כאלה," היא מספרת. "אלה אפליקציות חינמיות שמציגות לילדינו את רעיון הניתוח הפלסטי בגיל פעוט ומעודדת את הילדים לחפש פגמים במראה החיצוני ולהאמין שניתוח זו אפשרות קלילה כמו משחק. זה לא המצב. אני עובדת במלחמה נגד הפרעות האכילה כבר עשור במסגרת ארגונים שונים וההפצצה של מסרים כאלה במדיה היא בלתי נסבלת. חייבים להיות מסננים שמונעים מתכנים כאלה להגיע לידי הילדים."
המסננים, יש לסייג, אמורים להיות ההורים, שאולי בגלל פער דורות, עבודה אינטנסיבית או עצלות, איבדו קשר עם הרבה ממה שהילדים שלהם עושים במחשב, באייפד ובטלפון, ומתקשים לעקוב אחר הפעולות שלהם באפיקים הרבים. האם יצרה האשטג: ניתוח זה לא משחק ילדים, ואליה הצטרפו עוד רבים. בינתיים המשחקים עוד פה, צוברים פופולריות. בפעם הבאה שהילדים שקועים במסך, אולי כדאי שתבדקו שהם לא בשיאו של ניתוח הרמת עפעפיים.