כל הורה, ובעצם כל מי שאי פעם היה ילד בעצמו, יודע מהי חשיבותם של הצעצועים בתוך העולם הילדותי. מדובר באוסף של חפצים שעבור הילד הם אוצרות, חברים הכי טובים, מקור לנחמה ולהתלהבות, בחברתם הנאמנה יעביר שעות ארוכות של חייו, ידמיין וילמד, יחקור ויצור זכרונות לכל החיים. הצלם האיטלקי גבריאל גאלימברטי יצא לחקור את הקשר המיוחד בין הילד לצעצועיו האהובים מסביב לעולם, ומצא שהוא חוצה תרבויות וגבולות.
"בכל העולם, ילדים רוצים רק לשחק"
הפרוייקט שנקרא "סיפורי צעצוע" על משקל סרטי 'צעצוע של סיפור', מקבל תשומת לב עולמית בתקופה האחרונה, לאחר שסוף סוף הגיע לסיומו והועלה בשלמותו לאתר האינטרנט של גאלימברטי. "אף אחד לא שוכח את הצעצועים שלו", כתב על הפרוייקט בן מאצ'ל, כתב עיתון הטיימס, אשר ראיין את גאלימברטי. "אני זוכר את הטעם והמגע של רוב הצעצועים שהיו לי טוב יותר מאת שמות הילדים והמורות בבית הספר היסודי. זה אומר הכל על משמעות החפצים הללו בעולם הילדותי".
בעקבות מסעותיו של הצלם בעולם, בין היתר בתאילנד, שוודיה, קניה, סין ומקסיקו, על מנת להפגש עם טיפוסים צעירים מתרבויות שונות ועולמות שונים וצעצועיהם, תהליך שהניב 40 פורטרטים והתרחש בין נובמבר 2010 ועד יולי 2012, הגיע האמן למספר מסקנות מהותיות:
1. ילדים בוראים עולמות שלמים סביב הצעצועים האהובים עליהם, אבל רובם לבסוף יזנחו את הצעצועים לנצח.
2. ילדים עשירים יותר חוששים לחלוק בצעצועים. ילדים עניים פחות רכושניים, אפילו אם יש להם מעט צעצועים.
3. הצעצועים אומרים הרבה גם על הורי הילד. הם חושפים פעמים רבות את תקוות ההורים עבור עתיד הילד.
4. ילדים רבים מאמינים שחפצים דוממים אלה יכולים להגן עליהם מסכנה. מהות הסכנה מתחלפת מארץ לארץ, אבל אלמנט ההגנה נשאר.
5. הצעצועים הפפולריים ביותר נשארו אותם צעצועים בווריאציות שונות במשך שנים רבות, ובסופו של דבר – כל הילדים פשוט רוצים לשחק.
"מדהים לראות ילד בין שש מטקסס וילדה בת ארבע ממלאווי - שניהם אוחזים באותו דינוזאור מפלסטיק, בתקווה שיגן עליהם מפני הדברים מהם הם חוששים בלילה. בין אם הפחד הוא מחוטפים או מחיות טורפות, זה לא משנה. הצעצוע זהה וגם השימוש בו", אומר גאלימברטי. "מעניין היה לגלות שבמזרח התיכון ובאסיה הורים יותר דוחפים את ילדיהם להצטלם, אפילו אם הילדים לא ממש מביעים נכונות בשלב ראשון. בדרום אמריקה ההורים היו נורא רגועים ולא ממש העסיק אותם הצילום, מה שגרם לאווירה יותר נינוחה. למרות כל ההבדלים האלה, בעיקר ההבדלים הקיצוניים בכמות הכסף שכל ילד מוקף בה, באמת שלא ניתן לקבוע איזה ילד הוא מאושר יותר".