בשבוע שעבר, פרסמנו כאן ב-mako, את סיפורה של נ' בת ה-12 אשר הצילה את חייו של ידידה בן ה-13 שניסה להתאבד. בתושייה ובגרות יוצאי דופן, ברגע שקיבלה ממנו מסרון בו כתב לה שהוא עומד לבצע את המעשה, התקשרה למוקד 100 והצליחה ביחד עם המוקדנית להבין היכן הוא נמצא. השוטרים הגיעו לביתו ומצאו אותו בריא ושלם אך מוטרד רגשית. הבוקר, בתכנית "הבוקר של קשת", הגיעה נ' לאולפן וסיפרה על אותם רגעים מותחים.
מה הביא אותו למצב הזה, הוא סיפר לך?
"ילדים בשכבה הציקו לו. הוא אמר לי את זה כבר קודם. אני חושבת שזה הגיע גם אלימות. קיללו אותו ופגעו בו. ולאט לאט הוא נחלש".
כמה את רואה את זה?
"הרבה. לפעמים לילדים אין אומץ לגשת להתלונן. לפעמים זה גם בפייסבוק. הם מקללים ואז חוסמים אותם".
הוא הודה לך?
"הוא אמר לי שהוא יודע עכשיו מה משמעות החיים. חשבתי שהוא יכעס, גם חברה שלי אמרה שאולי הוא עושה סתם, אבל לא רציתי לקחת את הסיכון".
לדבריה של נ', היא מכירה לא מעט מקרים כאלו של איומי התאבדות ואף ניסיונות. "לרוב, ילדים לא מספרים להורים שלהם, וגם אם כן, אז אין עם מי לדבר כל כך".
האזינו להקלטת השיחה שלה עם המוקדנית:
לדברי מיכל דליות, שנכחה בדיון באולפן, על ההורים להיות מעורבים יותר בחיי ילדיהם. "שנות ההתבגרות הן שנים קשות. ההורים צריכים להיות מנוטרים על האינטרנט של הילדים שלהם. הם צריכים להיות בתמונה. גם אם זה לא מוצא חן בעיני הילדים. אנחנו כאן כדי להשגיח עליהם עוד כמה שנים".
דליות מציינת, כי כיום ישנן פחות נקודות השקה עם הילדים, דבר שגורם להם לדעת פחות מה קורה בחייהם, ולכן עליהם ליצור נקודות אלו, אם בארוחות ערב משותפות, בהנחת הסמארטפון בצד ועוד.