הראשון בספטמבר מתקרב אלינו בצעדי ענק, אבל מתווה החזרה ללימודים עדיין לא ברור ומשרד החינוך מחליף האשמות עם משרד הבריאות. מי שבסופו של דבר יוצאים מבולבלים הם ההורים והתלמידים, שעתיד פתיחת שנת הלימודים שלהם עומד בספק. אז כדי לנסות לעשות קצת סדר בבלאגן, ולהרגיע את הרוחות - אספנו את התשובות לכל השאלות החשובות שמטרידות את רובנו בימים טרופים אלה.
האם שנת הלימודים תיפתח ב-1.9?
כן, שנת הלימודים תיפתח כסדרה.
כיצד יתקיימו הלימודים?
בהתאם לתוכנית הלאומית להפעלת מערכת החינוך, כל התלמידים, החל מגיל גן ועד לכיתה י"ב ילמדו באופן פיזי בבתי הספר, במתכונת מלאה ורגילה, ללא חלוקה לקבוצות. כל בית ספר יוכל להתאים את מערכת השעות ומרחבי הלמידה לצרכים שלו.
הלימודים ייפתחו אם תחול עלייה בתחלואה?
מערכת החינוך נערכת לפתוח את שנת הלימודים ב-1.9, לשם כך גובשה תוכנית לאומית שכוללת 5 שכבות להגנת בריאות התלמידים וצוותי החינוך. שכבות אלו יעניקו לתלמידים שגרת לימודים סדירה ורציפה במסגרות החינוך. הם זקוקים למסגרת יציבה, לוודאות ולשגרה.
ביה"ס יפעלו במצב של סגר כללי?
המשרד נערך לפתוח את שנת הלימודים כסדרה בתאריך 1.9 בהתאם לתוכנית הלאומית של שרת החינוך ושר הבריאות שקיבלה את אישור ראש הממשלה.
כיצד ינהגו בשטח בית הספר?
הם יקפידו על הנחיות הבריאות שכוללות שמירה על היגיינה אישית ואוורור כיתות. הם ישמרו על מרחק ככל האפשר, בהפסקות, בזמן השיעורים, בחדרי המורים ובמרחבי הפעילות המשותפים במוסד החינוכי ובפעילויות חוץ.
האם תתאפשר למידה בשטח פתוח?
כן, תתאפשר ואף מומלצת למידה בשטח ובמרחבים ומבנים סמוכים לבית הספר בתיאום עם הרשות והפיקוח.
מהו יעד התחלואה שמגדיר בית ספר אדום?
בית הספר לא מוגדר אדום, אלא היישוב מוגדר אדום, בהתאם להגדרה של משרד הבריאות.
מי האחראי לסגירת בי"ס עם תחלואה חריגה?
מנהל המחוז רשאי להחליט על סגירת מוסד בהינתן תחלואה משמעותית, בהתייעצות עם הרשות המקומית והרופא המחוזי. ובאישור מנכ"ל משרד החינוך.
חלה חובת עטיית מסיכה במסגרות החינוך?
כל התלמידים החל מכיתה א' ומעלה נדרשים לעטות מסיכה בכיתות הלימוד, ובכל פעילות חינוכית המתקיימת במבנים ובמרחבים סגורים לרבות בזמן הסעה מאורגנת (למעט בבחינות, שיעור חינוך גופני ואלו הפטורים בתקנות הבריאות). כמו כן, חלה חובת עטיית מסיכה בהתקהלויות בשטח פתוח עם יותר מ-100 איש.
מה ההנחיה לבי"ס ברשות שהופכת לאדומה?
התשובה כאן משתנה בהתאם לגיל ולמסגרת: גני ילדים, צהרונים, מסגרות חינוך מיוחד, נוער בסיכון וכיתות א'-ד', ימשיכו ללמוד כבשגרה בכיתות מלאות, כיתות ה'-ו', ימשיכו ללמוד, ובמקביל בית הספר יפעל לצמצום מגעים, בהתאם לצרכים ולתנאי המקום. בנוגע לגיל חטיבת הביניים והתיכון, התלמידים ימשיכו ללמוד בכיתות מלאות, ובלבד שהם פועלים בהתאם לקריטריונים הבאים: שיעור פטורי הבידוד בשכבות או כיתות ז'-ט' הוא יותר מ-50 אחוזים; שיעור פטורי הבידוד בשכבות או כיתות י'-י''ב הוא יותר מ-70 אחוזים.
באיזה צבע רמזור מצויה הרשות שלי?
מדי שבוע (ביום רביעי) יפרסם משרד הבריאות את רשימת הרמזור העדכנית של הרשויות שסווגו אדומות וכתומות, בהתאם לרמת התחלואה.
האם בתי הספר יוכלו לקיים טיולים?
כן. הגנים ובתי הספר יוכלו לקיים את הפעילויות החוץ בית ספריות בכפוף להנחיות של עטיית מסיכה בשטח סגור, שמירת מרחק ושמירה על היגיינה.
מהן ההנחיות הנוגעות לפעילות בלתי פורמלית?
פעילויות בלתי פורמליות תתקיימנה כסדרן, תוך שמירה על ההנחיות וכללי השמירה על ההיגיינה. ברשויות שיוגדרו כתומות/אדומות הפעילויות תתקיימנה בשטח פתוח.
כמה ערכות לבדיקות סרולוגיות נרכשו?
הנושא מצוי באחריות משרד הבריאות. רכש של 250 אלף ערכות סרולוגיות ראשונות כבר יצא לדרך.
האם הבדיקות מיועדות לכלל התלמידים?
הבדיקות מיועדות לילדים בגילי 12-3 שלא התחסנו ושלא חלו בעבר.
התלמידים יחוייבו לעבור בדיקות סרולוגיות?
חשוב להדגיש כי הבדיקות נועדו להגדיל את מספר התלמידים שיהיה להם פטור מבידוד, ולמנוע אובדן של ימי לימוד. הן נועדו לשמור על בריאותם של התלמידים ועל רצף ושגרת לימודיהם. הבדיקות אינן חובה, והן כפופות לאישור הורים.
כמה תלמידים יהיו פטורים מבידוד עקב הבדיקות?
ההערכה היא שמדובר בכ-20% מהתלמידים שחלו בעבר ופיתחו נוגדנים. תלמידים אלו יהיו פטורים מבידוד ובדיקות אם יימצא תלמיד מאומת בכיתתם.
האם ביצוע הבדיקות מחייב נוכחות הורים?
כן, נדרש אישור ונוכחות הורים. לא ניתן לבצע את הבדיקות ללא אישורם והסכמתם.
מתי יקבל הנבדק את התשובה?
מדובר בבדיקה מהירה - התשובה תינתן בתוך כרבע שעה.
מתי הנבדק יקבל תו ירוק?
אם הבדיקה מצביעה כי הגוף פיתח נוגדנים (תשובה סרולוגית חיובית), הנבדק יוכל להנפיק תעודת תו ירוק באתר משרד הבריאות. הנפקת התו תתבצע לאחר קליטת נתוני הבדיקה במאגר הנתונים של משרד הבריאות.