לאחר עסקת החטופים הראשונה, הבינה איילה בת ה-12 שלא מעט חטופים יישארו בעזה והחליטה לפעול. "הנושא של החטופים נגע ללבי", היא מספרת איילה בשיחה עם mako. "חשבתי על זה שחצי מאוכלוסיית המדינה הם ילדים, ואם יהיה קול מצדנו, נוכל להשפיע".

כשנחשפה לטרנד ערוצי הברול סטארס, עלה לה רעיון - לפתוח ערוץ וואטסאפ שיתמקד כולו בנושא החטופים מנקודת מבטם של ילדים. "הפוסט הראשון שהעליתי היה: 'תשתפו כדי שזה יגיע לממשלה ושיבינו שגם לנו, הילדים, החטופים חשובים'".

הערוץ, שהתחיל עם שני עוקבים בלבד, צמח במהירות מסחררת וכיום מונה 5,843 עוקבים. אך מבחינת איילה המספרים הם לא העיקר. "מה שיותר חשוב לי הוא שהמסר יעבור. גם אם היו לי 200 עוקבים הייתי משקיעה בזה באותה מידה".

"אין להם שמיכה בעזה"

איילה היא הבעלים של הערוץ ואת הניהול היא חולקת עם עוד שמונה ילדים. "אנחנו שותפים בכתיבת התוכן שכל כולו עוסק בנושא החטופים". בעקבות הערוץ של איילה, נפתחו עוד כמה ערוצים דומים לילדים. "הערוץ שלי הכי מוביל", היא מוסיפה. 

"זו לגמרי יוזמה שלה, אנחנו לא היינו מעורבים בזה", אומרת יעל, אמה של איילה. לדבריה, בתה לא נחשפה כלל לחדשות בשבועות הראשונים לאחר ה-7.10, אך תמיד הייתה בעלת מודעות חברתית גבוהה. "היא מטבעה אקטיביסטית, רגישה לסביבה ולאחר, ופועלת לייצר שינוי. בקיבוץ היו התארגנויות חברתיות מגוונות אחרי ה-7.10, ובאזור שלנו מתגוררים בני משפחה של חטופים, כך שהנושא היה מאוד נוכח בחיים של הילדים".

בימים שאחרי הטבח, היא מספרת, המטרה העיקרית של ההורים הייתה להחזיר את תחושת המוגנות לילדים בקיבוץ. "ומשם הדאגה של איילה נדדה לחטופים. היו לילות שאמרה בזמן ההרדמה 'לביבסים אין שמיכה בעזה'".

מה שהניע את איילה, מספרת אימה, הוא הרצון להעלות את המודעות בקרב הילדים ושהממשלה תיווכח שגם לילדים נושא החטופים חשוב וזה יוביל לשינוי. "כמו שמפגינים יוצאים לרחובות, הערוץ זה הרחוב שלה והיא רצתה שמשפחות החטופים יידעו שהילדים לא אדישים אליהן". 

אך למרות הגאווה ביוזמה שלה, הוריה של איילה ניצבו בפני דילמה: "המשמעות של זה היא חשיפה שלה למקומות שניסינו להגן עליה מפניהם". בזמן שהערוץ צמח, ההורים של איילה מצאו דרך לאזן בין הרצון שלה להשפיע לבין הצורך לשמור ולהגן עליה ."כמנהלת ערוץ, המספר שלה לא חשוף, כך שלא יכולים לפנות אליה ישירות", מסבירה יעל. בנוסף, הוריה עוקבים אחרי התכנים: "הכל סביב נושא החטופים ומנקודת מבט ילדית". 

"אני כותבת לצ'אט GPT והוא מנסח במילים מכובדות"

את התכנים שהיא מעלה בערוץ, איילה לוקחת מערוצי הוואטסאפ של כאן 11 וחדשות 12. אך מקפידה לא להעתיק מהם ישירות. "כי זה לא יפה, וככה זה לא נקרא הערוץ שלי. אני כותבת לצ'אט GPT והוא מנסח במילים מכובדות ואז אני מפרסמת".

היא קיבלה החלטה להפעיל את הערוץ 24/6 על מנת לכבד את הקהל הדתי. "שמתי לב שיש מלא ערוצים שסוגרים בשבת אז העליתי סקר אם לסגור את הערוץ, והחלטנו שייסגר ורק אם יש החזרות חטופים אני מפרסמת בשבת". בנוסף איילה מקפידה לשמור על הערוץ מחוץ לשיח הפוליטי, גם כשהנושא רגיש. "כשחזרו ללחימה, כתבנו שזה מסכן את החיים של החטופים אבל לא עירבנו מנהיגים או פוליטיקה. המטרה היא החזרת החטופים".