אילונה ב'ז'זניסקי מצאה את בתה לפני חצי שנה לאחר שחתכה את הוורידים. "היא אמרה לי: 'אני לא רוצה לחיות יותר ככה, אני לבד, רע לי".
ב'ז'זניסקי, תושבת פתח תקווה בת 41, גילתה שבתה עוברת חרם שקט מתלמידי כיתתה. "במשך שש שנים היא הייתה שקופה", היא מתארת את מצבה, שהגיע גם לטיפול פסיכיאטרי. "היא לא רוצה להגיע לבית ספר, לא טוב לה שם, כל מה שניסיתי והייתי בוועד ותרמתי וכל מה שאפשר לעשות לבית ספר עשינו וכלום לא עזר".
למרות ניסיונותיה, בתה של ב'ז'זניסקי לא מצליחה לפרוץ את המחסום החברתי. היא מספרת כיצד הבת בת ה-11 מנסה להשתתף באירועים בבית הספר, אבל נחסמת מהשתלבות. איך היא מארגנת עבור בתה מסיבה כדי שתיצור קשר עם ילדים, אבל לא מקבלת תגובות מהורי הכיתה.
"כמעט איבדתי את הילדה, בגלל מה? בגלל ילדים שלא סופרים אותה? הילדה שלי רוצה ללכת לילדים אחרים, הילדים לא רוצים, הם אטומים. ההורים חייבים להתעורר".
איך היא כיום?
"היא הולכת לשלל חוגים וטיפולים. אמנות, טיפולים רגשיים, ועוד. אני עושה הכול על מנת להרים את הילדה שלי על הרגליים. אני עושה הכול בשביל שתבין שהיא לא לבד בעולם. אני רוצה שהיא תזמין הביתה ילדות, אני אעשה הכול הכי מושלם, אבל הילדות לא באות. מאותו יום שהיא ניסתה לפגוע בעצמה אני בוכה כל יום, אני רואה הרבה ילדים שמנסים להתאבד, ילדים הולכים לאיבוד ואי אפשר ככה להמשיך".
שאף ילד לא יישאר לבד
בעקבות המקרה האישי שלהם, ובעקבות התאבדותו המזעזעת של אלרועי בן שבת, ב'ז'זניסקי ובן זוגה אלירן סאיג החליטו לארגן תהלוכה בפתח תקווה ביום חמישי האחרון. שם קראו 200 המשתתפים לעוברים ולשבים: "צאו מהמרפסת, האלימות הורגת", "דם ילדינו אינו הפקר" ו-"די לחרם".
בסיום התקיימה עצרת לציון 30 יום למותו של בן שבת, בהשתתפות הוריו דניאל ורונה. "אני כאן כי כמעט איבדנו את הילדה, את הבת שלי", אמרה ב'ז'זניסקי למשתתפים. "עם המון כאב אני מבקשת סליחה, סליחה אלרועי, סליחה שלא היינו כדי למנוע זאת, סליחה שאתה לא כאן. אבל אני מאמינה שלא מאוחר כדי להציל את הילד הבא. זו לא דרך העולם שהורה קובר ילד. אני יודעת שהמציאות קשה, מרדף אחרי פרנסה אבל האחריות כלפי ילדינו גדולה מאוד. הנשמה שלי זועקת ואומרת בואו נהיה קשובים לילדים שלנו".
מטרת האירוע, מסבירה ב'ז'זניסקי, היא לא רק לבטא את הכאב של ההורים, אלא לגרום למערכת החינוך לטפל באופן אקטיבי יותר בתופעת החרם. "הכנסת יותר תכנים, הרצאות, ימי שיא, פעילויות שוטפות של הילדים.ות בהפסקות וכדומה. הוצאת מתווה התנהלות הולם מצד בתי הספר לגביי מקרי אלימות/חרמות חברתיים. וכמובן, הנצחתם של אלרועי בן שבת ז"ל וכל אותם הילדים והנערים המדהימים שנטלו את חייהם, שכל משאלת ליבם הייתה- לא להיות לבד! ובתקווה ואמונה שזה לא יחזור על עצמו, ובסופו של יום, מטרת העל היא שאנחנו ההורים יחד עם מערכת החינוך ויחד עם כל הרשויות נתאחד ונדאג לזה שאף ילדה או ילד לא יישארו לבד".
באירוע דיברו הורים ותלמידים, ראש העיר, דניאל מורס, סגן ראש העיר צדוק בן משה, יפעת זיו אמא של נתנאל זיו, אשר סיים את חייו בגיל עשרים ועוד מוזמנים נוספים. האירוע הסתיים בדקה דומייה ובהדלקת נרות לעילוי נשמת אלרועי בן שבת.
"הבן שלי ואלרועי, מסתכל עלינו מהשמיים", אמרה זיו "אני מאוד מקווה למנוע את החרמות. למנוע את הסבל הזה שהוא עבר וכולנו עברנו ביחד איתו".