ועדת השחרורים קיבלה אתמול (ג') את בקשתה של לירז תפארת נתן, הסייעת של כרמל מעודה, שביקשה בפנייתה להמשיך את ההליך השיקומי שהיא עוברת בכלא, בהוסטל. לאחר שהמדינה לא התנגדה, הוחלט כי תשוחרר בעוד כחודש מנווה תרצה לאחר ריצוי 11 חודשי מאסר.
נתן החלה לרצות את עונשה בפברואר שנה שעברה, אז נגזרו עליה 24 חודשי מאסר בפועל. היא לא הודתה במעשיה, לא הביעה חרטה בבית המשפט או בפני ההורים וטענה לחפותה עד שהורשעה בהתאם לסרטונים המתעדים מכות, משיכות ראש, הצלפות והטחות מצדה.
"המסר שעבר כיום למתעללות ותוקפות ילדים הוא ברור - תיכנסי לכלא, מקסימום תשוחררי מוקדם. זה בדיוק מה שמעבירה המדינה כיום בהסכמתה לשחרור", אומרת חן קובריץ כהן ממטה המאבק למען הילדים. "מדובר בהחלט בזויה וחסרת כל היגיון. זו פרשה שזעזעה את המדינה ולירז תפארת נתן הייתה שם. היא חלק בלתי נפרד ממה שכרמל מעודה עשתה לילדים האלו. העונש שנגזר עליה היה מגוחך מלכתחילה וכעת מקילים עליה עוד. ההורים הם אלו שמתמודדים עם ההשלכות של המעשים שלה יום יום ומשקמים את הילדים. היה ראוי שהמדינה תראה אותם לפני זכויותיה של לירז", מוסיפה קובריץ.
יוסי חברה, אב לילדה שהייתה בגן של מעודה וממובילי מאבק ההורים בגן, מאשים את הפרקליטות. "הילדים עוד לא הגיעו לאמצע הליך שיקום וחברי הוועדה טוענים שיד ימינה של כרמל מעודה עברה אותו, מביעה חרטה ותקבל שחרור מוקדם. את החרטה היא לא הביעה בשום שלב בחקירה כשהחליטה לשתוק כמו אחרונת העבריינים. החלאה הזאת התעללה קשות בילדים. הרעיבה, תקפה. לא "תקפה" כהגדרת הפרקליטות ובית המשפט. מילדה חסרת ביטחון, עם בעיות באכילה. עד היום אנחנו עוברים שלב שלב ומנצחים. ברוכה הבאה, לירז, את סלב. לעולם אף אחד במדינת ישראל לא ישכח את הפרצוף המטונף שלך".
מוריה קואליו, אמא לילד בגן שגם חווה התעללות, אומרת בשיחה עם mako: "האמת שאני ממש מאוכזבת מהמדינה. אני מבינה שלירז מצטיינת בכלא, אבל בואו לא נשכח שהגברת הסתירה מידע חמור ולא רק זה, היא התעללה בילדים שלנו, בנס שלא קרה נזק גופני. לצערנו קרה וקורה נזק נפשי שעולה לנו בבריאות ובבגרות של הילדים שלנו. הילד שלי אמור לעלות לכיתה א' והכל בסימן שאלה, כי הן ריסקו לו את הנפש. בושה שהיא מקבלת טיפולים ושיקום על חשבון הכסף שלנו, וטיפול לילדים שלנו אנחנו צריכים לחפש ולהוציא ים של כספים ומאמצים. אני ממש פגועה. היה ברור שהיא תתנהג יפה בכלא. ראית פעם מישהו שנכנס לכלא על פשע וניסה להתגרות במזלו?" אומרת קואליו.
אבל היא לא היחידה שחושבת כך. "עצוב ומכעיס שככה בית המשפט רואה לנכון לשחרר מתעללת, לאחר שפגעה בנפשות הקטנות האלה שעד היום אנחנו משקמים ושנשקם עוד הרבה זמן. הכאב מלווה אותנו ואין דרך לברוח מזה. בהתקפי זעם את נזכרת בה, בקשיים את נזכרת בה, בבכי קורע לב כשאת נשברת מבפנים לרסיסים - את נזכרת בה", אומרת יוליה, אם נוספת.
ניקול דניאל, ששני בניה היו בגן של מעודה ונתן וספגו התעללות קשה, דיברה בוועדה שבה חבריה קבעו על נתן: "היא ביקשה סליחה ובכתה". "המדינה שוב מפקירה את הילדים שלנו", טענה שם. "אנחנו המומים וכואבים", היא אומרת כעת בשיחה עם mako. "התאכזבנו לשמוע שהמדינה לא התנגדה לשחרור המוקדם, במיוחד בתקופה שבה כולנו עדים לכך שתופעת ההתעללות הפכה למכת מדינה. גם למדינה יש חלק ביצירת הרתעה על ידי החמרת הענישה כדי למגר תופעה בזויה ולייצר מוגנות בגנים עבור ילדינו. אז איך יכול להיות שמצד אחד מחמירים את הענישה ומצד שני מאשרים שחרור מוקדם אחרי ריצוי סך הכל של 50 אחוז מהעונש? לירז יכולה לסיים את העונש ולעבור הליך שיקומי לאחר מכן".