אתגר הנינג'ה הוא כבר מזמן לא רק תכנית, אלא הפך לדרך חיים אצל משפחות רבות בישראל ובעולם. אחרי שתי עונות מוצלחות של נינג'ה ישראל בוגרים, ובעיצומה של העונה הראשונה של נינג'ה ישראל ילדים המשודרת בערוץ הילדים (שני ורביעי 15:00, לצופי פרטנר tv וסלקום tv), הורים רבים לקחו את האתגר צעד אחד קדימה והחליטו לבנות לילדיהם מסלול נינג'ה ביתי, שלא מבייש אף מסלול אוסטרלי. והתוצאות לפניכם:
בר הקופים הגלילי
טל, ד"ר להיסטוריה באוניברסיטת חיפה, הגליל. אב לשלושה - שני בנים בני 6 ו-7, ותינוקת.
מה גרם לך לבנות מסלול נינג'ה לילדים בחצר האחורית?
"יש לנו חורשה ליד הבית, וכל מה שרצינו הוא שהבנים שלנו ילכו לשחק שם אחרי הצהריים ובסופי שבוע עם חברים מהשכונה. בהתחלה הכשרתי שם שטח למדורה עם ספסלים ובניתי בית עץ עם כמה קומות, וקיווינו שהם יהפכו לחבורת 'ילדי בית העץ'. אבל אז התחיל טירוף הנינג'ה, ותליתי חבל עם כמה צמיגים. הבנים התלהבו וזה הפך לפרויקט. כל יום היינו יורדים לעבוד שם, מוסיפים מתקנים ומשכללים. עכשיו כשעברנו לשעון חורף אנחנו לא מספיקים להגיע לשם לפני שמחשיך, אז אנחנו מבלים שם רק בסופי שבוע. הבנים מארחים חברים ויכולים להיות שם שעות".
באילו חומרים השתמשת?
"הכל עשוי מקורות, צמיגים ומשטחי עץ שמצאתי ואספתי".
האם אתה רואה שינוי בילדים?
"הבנים שלנו ממש הפכו לאתלטיים. הם נעשו שריריים וחזקים בטירוף בחודשיים האחרונים מאז שהם משחקים במסלול הנינג'ה".
מתלה אצבעות מעיין הצבי
משה, מאמן כושר, קיבוץ מעיין צבי. אב לשני בנים בני 9 ו-4.5.
מה גרם לך לבנות מסלול נינג'ה לילדים בחצר האחורית?
"כשהתחילה התכנית, הבן שלי ממש הדליק אותי לגבי העניין הזה, הוא היה אז בן 7 בערך. בעונה הראשונה היה בחור אחד בשם סול, שגר בקיבוץ שלנו ובנה מתקן כזה אצלו בחצר. אז עוד לא הכרנו אותו בכלל. כשנגמרה העונה, קפצנו אליו, ואז הבן שלי ואני נדלקנו על הרעיון. משם התחלנו להפליג לזה שגם הוא יבוא אלינו".
באילו חומרים השתמשת?
"אלתרתי. אני בעד מחזור, כל הבית שלי כמעט בנוי על מחזור. אני מאוד אוהב למצוא משהו, לשייף, לנגר, לחתוך ולבנות מזה משהו. יש לי כמעט את כל המתקנים של שתי העונות, כאלה שמבחינת מקום ניתן לייצר".
כמה זמן ארכה הבנייה?
"הבנייה הראשונית לקחה חצי יום, אבל כל השאר, כל יום אני עובד עוד קצת ועוד קצת ובונה עוד מתקנים. יצא לי שם של אחד שבונה מתקנים".
האם אתה רואה שינוי בילדים?
"וואו, זה עולם שלם שונה לגמרי. אחד הדברים היפים והגאונים בנינג'ה, ופה באמת תודה רבה לנינג'ה, זה שהוא יצר בינינו חיבור מדהים ברמה חברית של מתאמנים, ולאו דווקא של הורה וילד. בענפי ספורט אחרים, למשל כדורגל וכדורסל, אני אוטומטית יותר חזק מהילד שלי, כי אני גבוה ויש לי בעיטות חזקות יותר, אבל בנינג'ה, אם מבחינה מוטורית הילד מספיק טוב והוא משתפר, הוא יכול להגיע לאותה הרמה שלי ואפילו להיות יותר טוב ממני. זה יצר פתיחות ושפה פשוט מדהימה ביני לבין הבן הגדול שלי. זה חיבור מטורף, כי בארוחות שישי אנחנו מדברים על מתקנים של הנינג'ה, מה אנחנו רוצים לבנות ומה ראינו.
מעבר לזה, אני יכול להגיד שממה שאני שומע עליו מהמורים שלו, הם מאוד מחבבים אותו ומסבירים שבעקבות הנינג'ה, מאוד השתפרה אצלו ההתמודדות עם כישלון. הוא מביא את עצמו יותר טוב, עוזר יותר ומתמודד יותר טוב, זה מאוד יפה. בד"כ מורים כותבים דברים סטנדרטיים – שהילד מקסים, מקשיב, לומד, משתפר, אבל אצלו הם כל הזמן מכניסים את עניין הנינג'ה, כי הם רואים את השיפור שלו תוך כדי. גם הבן הקטן הוא מדהים. בזכות הנינג'ה, הביטחון העצמי של שניהם כל כך השתפר שהגילאים הגדולים יותר מסתכלים עליהם בתדהמה. פתאום לבן הגדול שלי יש חברים מכיתה ו', יש ילדים בני 16 שבאים להתאמן יחד איתו, וזה מה שיפה. לנינג'ה יש את היכולת לקחת את כל הגילאים ולייצר להם משהו אחד משותף. החלום הוא שהגדול ישתתף בנינג'ה ישראל ילדים".
את הסרטונים של משפחת פוקס תוכלו למצוא גם ביוטיוב תחת השם 'משפחת נינג'ה'', ושם בהחלט אפשר לראות שהם מכוונים גבוה:
מוט המכשולים של חניתה
שלומי, מנהל שרשרת אספקה במפעל, קיבוץ חניתה. אב לשלושה - שני בנים בני 8 ו-5, ותינוקת בת שנתיים.
מה גרם לך לבנות מסלול נינג'ה לילדים בחצר האחורית?
"בחצר שלנו יש בית על העץ בן שלוש קומות, טאבון שהכנו בעצמנו. ברגע שהילדים אמרו לי 'אבא, בוא נעשה מסלול נינג'ה', זרמתי איתם. כל פעם שהילדים אצל הסבים הם רואים את התכנית, אז הם מאוד מבסוטים ומתלהבים".
באילו חומרים השתמשת?
"ברזל, מתכת, נדנדות ישנות, צמיגים, בעיקר דברים שהיו בבית ובחצר".
כמה זמן ארכה הבנייה?
"לא הרבה זמן, אחר הצהריים אחד של השקעה".
האם אתה רואה שינוי בילדים?
"אחד הדברים המצחיקים הוא שאם פעם היו כועסים על ילדים שהיו מטפסים על העץ, היום מעודדים אותם. בקטע הזה אני חושב שזה עושה רק טוב. זה העלה את הביטחון העצמי שלהם, הביטחון לעשות דברים שקודם הם לא היו עושים, זה מאוד ניכר והשתפר".