רק ביום ראשון האחרון תלמידי כיתות א'-ד' חזרו לספסל הלימודים. בישובים רבים בארץ הוחלט שילמדו חמישה ימים בשבוע, וכך גם בפתח תקווה, אך במספר בתי ספר בעיר החליטו שיום אחד במהלך השבוע יהיה יום חופשי של המורה והתלמידים ישובו אל הלימודים ביום שישי.
הבוקר (ב') קיבלו הורי בית הספר "אורי אורבך" בפתח תקווה הודעה שתוסיף לכאב הראש העתידי שלהם: "שמחנו מאוד לפגוש את ילדכם, תלמידנו היקרים, אנו מאחלים לכולנו ב"ה לימי שגרה איתנה ובריאה כאן בבית החינוך ללמידה ערכית ואקדמית רציפה בית החינוך נערך ל - 5 ימי לימוד פנים אל פנים של המחנכות עם התלמידים. מחנכות בלימודים אקדמיים לא יכולות ללמד באופן רציף כל השבוע ולכן הן ישלימו יום זה ביום שישי. לאור זאת ילדכם יגיעו ללימודים ביום שישי במקום יום הלימודים של המחנכת. בית החינוך פתוח כרגיל ביום שישי יש שירותי מזכירות ושמירה".
משמעות הדבר היא שבמקום שילדי בית הספר ילמדו חמישה ימים רצופים בזמן שהוריהם ילכו לעבודה, הילדים ילמדו יום שישי ויישארו בבית יום אחד באמצע השבוע, בהתאמה ליום החופש של המורה.
"אני באמת שלא מצליח להבין, אם החזירו את המשק אז מדוע ההורים שוב תקועים בבית ולא יכולים ללכת לעבודה? יום שישי זה לא יום נוח, לכל ילד יש אח, רוב האחים לומדים חמישה ימים בשבוע, המשמעות היא של פיצול ילדים, בשביל ילד אחד ניקח רק ילד אחד כדי שלא יפסיד לימודים", אומר נדב, אבא בבית הספר. "אם עושים יישור קו - עושים יישור קו אחד, אי אפשר לעשות מה שרוצים".
ואם זה לא מספיק, העירייה גובה מחיר מלא על הצהרון, המתקיים באמצע השבוע, ללא התחשבות ביום החופשי של המורה או בעובדה שהילדים לא נמצאים ולא מקבלים תמורה בעד כספם.
"כששאלנו את המנהלת מה ההיגיון, שאם אנחנו נאלצים להישאר עם הילדים בבית בבוקר - למה שנשלם על הצהרון. היא אמרה שאפשר להביא את הילדים לצהרון, אבל נביא אותם רק לצהרים, בשעה אחת", מספרת שרה (שם בדוי) אמא לילדה בכיתה ב'. " מיותר לציין שזה לא נותן לנו שום דבר. אנחנו עובדים יום שלם, אם כל היום נשארתי בבית והילדים גם היו בבית- מה ההיגיון שפתאום ישובו לבית הספר רק בשביל הצהרון. אני לא מבינה מאיפה הרעיון היצירתי הזה מגיע להם לראש".
מלשכת דובר העירייה נמסר: "בבית הספר אורי אורבך המנהלת ביקשה לעשות שינוי נקודתי במתווה בעקבות בעיה שהתגלתה בשל יום הלמידה של מספר מחנכות בבית הספר. לאחר בקשות שהופנו אל המנהלת מההורים, יישאר המתווה המקורי לכיתות א'-ג', שבו ילמדו התלמידים בין הימים א' עד ה'. לעומת זאת, שכבה ד' בבית הספר המדובר ילמדו יום אחד, יום שישי, מתוך הארבעה ימי למידה בבית הספר ויום נוסף בלמידה מרחוק, בדומה לבתי ספר אחרים בארץ. מדובר בפתרון זמני לשבועיים הקרובים שאושר ע" במשרד החינוך.
אנחנו קוראים להורים לבטוח בהנהלת בית הספר ולהבין כי אנחנו עושים את המיטב בתוך המצב שנוצר. הגורמים במנהל החינוך ימשיכו ללוות את בית הספר וכלל שיעלה פתרון טוב יותר שיעמוד בהנחיות משרד החינוך, הרשות לא תהסס מלקדם אותו".
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "בית הספר פתוח במשך 6 ימים בשבוע, כששבוע הלימודים נפרס על פני 5 ימים. בית הספר שבנדון פועל בהתאם למתווה שפרסם משרד החינוך לפיו בית הספר מקיים 5 ימי לימוד כשאחד מהם יכול להתקיים ביום שישי. הדבר נתון לשיקול דעתו של המנהל במסגרת הגמישות הניהולית והפדגוגית שהעניק לו המשרד".