ב-29 ליולי האחרון, יצאו לרחובות תלמידים מבנגלדש. המפגינים הצעירים דורשים מהממשלה לפעול כנגד עברייני תנועה, ולהפוך את הכבישים לבטוחים יותר. המחאה התעוררה בעקבות מותם של שני תלמידים צעירים שנדרסו על ידי אוטובוס בדאקה, בירת המדינה.
בתחילה נראה היה שזו תהיה רק עוד תאונה במדינה שבה הדרכים גובות מחיר יקר. בבנגלדש יש בין השיעורים הגבוהים ביותר בעולם של תאונות דרכים קטלניות. לפחות 12,000 בני אדם מתים מדי שנה בתאונות דרכים במדינה. אולם הזעם ברשתות החברתיות הלך וגדל, עד שהתלמידים החלו לצאת לרחובות.
בהפגנות משתתפים עשרות אלפי תלמידי בית ספר וסטודנטים, שחלקם בדקו את המסמכים והרישיונות של כל רכב. בצומת בלוק, שהיה מוקד המחאה, בשל קרבתו למספר רב של בתי ספר ומכללות היו למעלה מ -7,000 משתתפים.
התלמידים דורשים להעניק נהגי חסרי אחריות, ולהעניק צדק למי שאיבדו את חייהם בתאונות דרכים. המחאות שודרו בשידור חי בפייסבוק, תחת ההאשטאג #WeWantJustice בעקבות כך, הממשלה חסמה גישה לאינטרנט הסלולרי במשך 24 שעות.
Students in Bangladesh are just unstoppable. You can't stop them by throwing bullets at them or beating them brutally. Even at night, they are ready to protest with candles to remember the students that we've lost during protest. World needs to know. Please retweet.#WeWantJustice pic.twitter.com/TEbk8YPZ3D
— Sifat Hossain (@sifat70) 5 באוגוסט 2018
בשבת האחרונה המחאה גלשה לאלימות. יותר מ-100 בני אדם, כולל תלמידים ועיתונאים, נפצעו בעימותים בין סטודנטים למשטרה.
המפגינים האשימו את המשטרה בשימוש בכדורי גומי ובגז מדמיע בניסיון להשתלט על ההמונים, שעצרו את עורקי התנועה של העיר המונה 18 מיליון תושבים. המשטרה הכחישה את הטענות. בנוסף התברר כי אגף הסטודנטים של מפלגת השלטון רדפו אחרי המוחים בניסיון לדכא את ההפגנות, במדינה שלא רגילה לפעולות מחאה.
ההפגנות הפכו למקור למבוכה רצינית עבור ראש הממשלה של בנגלדש, שיח' חסינה, שמעדיפה מדינה שקטה ורגועה לקראת הבחירות הכלליות שייערכו בדצמבר. היא הפנתה אצבע מאשימה כלפי האופוזיציה, שלטענתה מנצלת את זעמם של התלמידים כדי להפיק רווח פוליטי.
בתגובה להפגנות, פתחה הממשלה בשבוע שעבר במבצע אכיפה, אך שר הפנים של המדינה הזהיר את המפגינים כי "אם מישהו יחצה את הגבול, ינקטו צעדים".