עשרות נשים התכנסו ביום שני בכנסת במחאה על תוכניות הממשלה לבטל את הרשות לקידום מעמד האישה כגוף עצמאי. הקבוצה, שכללה מחוקקות, פעילות ונשות אקדמיה, הבהירה שהפיכת הרשות לגוף כפוף לפוליטיקה יפגע בזכויות הנשים בישראל.
"הממשלה הזו מכריזה מלחמה על מעמד האישה וזכויותיה", אמרה מרב מיכאלי, יו"ר מפלגת העבודה. "הם פועלים באופן אקטיבי להדרת נשים מתפקידי מפתח וכוח, ואף לפטר נשים מתפקידים משמעותיים. לא נאפשר לזה לקרות".
הצעת החוק לביטול הרשות לקידום מעמד האישה זכתה לביקורת נרחבת. המבקרים טוענים כי המהלך יחליש את מחויבות הממשלה לשוויון מגדרי ויקשה על טיפול בנושאים כמו אלימות נגד נשים ואפליה במקום העבודה.
"דמוקרטיה היא לא רק שלטון הרוב, היא גם זכויות המיעוט", אמרה פרופסור חנה הרצוג לקול תשואות. "אני חושב שיש כאן עיוות".
הנשים שהתכנסו ביום שני בכנסת נשבעו להמשיך להיאבק על זכויותיהן. הם קראו לממשלה לנטוש את תוכניותיה לביטול הרשות לקידום מעמד האישה ולנקוט בצעדים קונקרטיים לקידום שוויון מגדרי.
"לאחרונה יש גם ניסיון לעשות הפרד ומשול בין נשים חילוניות לדתיות, נשים מזרחיות ונשים אשכנזיות, נשים ממגזרים שונים", אמרה , יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, ח"כ פנינה תמנו שטה. "לא ניתן לזה לקרות. הזכות לשוויון של נשים הוא של כל אישה באשר היא".
קריאה לשביתת נשים ביום רביעי
בנוסף למחאה בכנסת, מתכננות פעילי זכויות נשים שביתה ביום רביעי. את השביתה מארגנת מורן זר קצנשטיין, מייסדת הארגון "בונות אלטרנטיבה".
"כבר חצי שנה אנחנו ברחובות", אמרה קצנשטיין. "נעצרתי על מחאה שקטה מתחת לבית של מאי גולן. הסכנה ברורה ומיידית. אני מרגיש שאין התאמה בין מה שקורה בחוץ לחדר הזה. צריך לצאת מהחדר הזה".
השביתה, שמצטרפת למהלכי שיבוש אחרים במחאה על פעילויות הממשלה, מבקשת למחות על הצעת החוק לביטול הרשות, ועל הרחבת הסמכויות המתוכננת לבתי הדין הרבניים. "צריך לצאת ולכבוש את הרחוב", הוסיפה קצנשטיין. "אנחנו צריכים להראות לממשלה שאנחנו לא נעמוד בזה".