גני הילדים הפרטיים הם עדיין ההוצאה הגדולה ביותר של הורים לילדים צעירים. עבור מרבית ההורים מדובר בהוצאה של אלפי שקלים שמתחילה לרוב שלושה עד שישה חודשים אחרי הלידה, ויכולה להימשך עד גיל ארבע.
משיחות רבות עם אנשי מקצוע, אנשי חינוך ובעלי גנים נאמר שאין ספק שכאשר משקיעים כסף הילדים מרגישים זאת במידת ההשקעה. ולא מעט הורים מוכנים לפתוח את הכיס כדי שהילדים ירגישו, ולוותר על החיסכון שמציעים גני העירייה מגיל שלוש. 4,000 שקל ילד ועד 7,000 שקל לילד מבטיחים שגנים כאלה לא תמצאו במערכת הממלכתית.
גן דיזיין, רמת השרון: חדר התעמלות וג'ימבורי לילדים
הגן משתרע על שטח של כדונם כאשר השטח הבנוי הוא כ- 400 מ"ר. במקור שכן במקום מבנה משנות ה-50, שעל בסיסו הוקם הגן, והיווה השראה לעיצובו של הגן החדש. מבנה הגן, על קומה אחת, מחולק לשטחים ציבוריים הכוללים לובי כניסה, ספריה, חדר יצירה, חדר התעמלות "ג'ימבורי" וארבע חדרי כיתות גן המעוצבים לפי תמות משתנות המייצגות עולמות תוכן שונים.
כיתות הגן עוצבו בהתאם לתמה של כל כיתה ומכילות פינות משחק ייחודיות, ספריות ואחסון. העיצוב נותן מענה אסתטי ופונקציונאלי עבור 70 ילדים ופעוטות בגילאים שונים על הצרכים המשתנים שלהם. לדברי מתכנני הגן הוא עונה על דרישות המאה ה -21 למקוריות ויצירתיות: לוח הצבעים המוגבל בשילוב עם שפת התכנון המינימליסטית נועדו לעורר אושר ועזות, תוך שמירה על הסביבה רגועה וממוקדת, ללא עומס יתר של גירויים. המרחב פותח על מנת לעודד ילדים להיות יצירתיים ורגישים, חופשיים ומלאי דמיון. ממוקם ברמת השרון ומציע חדר תחבורה, חדר מוזיקה, חדר יצירה, חדר ג'ימבורי, חדר טבע.
גן הילדים Wonder School: סינון שמקפיד על דו לשוניות
גן הילדים הזה נמצא במקום שכנראה לא יכול היה אחרת: לב תל אביב. הילדים מחולקים לארבע קבוצות של 15. על כל קבוצה מופקדות שלוש גננות – אחת שדוברת עברית, ועוד שתיים שדוברות אנגלית. הגן מבטיח את הדו לשוניות שלו (ואולי גם דברים נוספים) בעזרת סינון של הנרשמים. שליש מהילדים דוברי עברית, שליש דוברי אנגלית ושליש דוברים את שתי השפות. הגן פועל בשיטת אג'יו אמיליה, גישה פדגוגית פרוגרסיבית שמתמקדת ברצונות של הילד.
הרשת מפעילה גם פעוטון וונדר, הפועל ברחוב אלפסי בתל אביב, שמקבל אליו פעוטות בני שישה חודשים עד שלוש. השפה המדוברת בו הינה אנגלית והוא פועל על עקרונות גישת RIE - Resrouces for Infant Educators אשר דוגלת ביצירת קשר המבוסס על כבוד לילד.ה. מדובר בעמותה פרטית, אך לפי דיווחים חודש בגן יעלה להורים כ-4,700 שקלים.
זרקור, מושב בית חנן: בלי שקל מהמדינה
זרקור במושב בית חנן הוקם רק בשנת 2018, על ידי ד"ר מיכאל פרידמן, שאחרי שנים של הצלחה בארה"ב החליט לחזור לארץ ולהשקיע בחינוך של ילדי האזור. המהות של המוסד החינוכי הפרטי, שמתעקש לא לקבל כסף מהמדינה, הוא לימודים דו לשוניים. בעוד שבבית הספר הצומח שהוקם ביחד עם הגן מכוונים ל"רמה אקדמית", בגן מתרכזים יותר במשחק, אבל מקפידים לכנות אותו "עבודה רצינית".
גן בית הספר האמריקאי באבן יהודה: לשלם אלפי שקלים כדי ללמוד עם דיפלומטים
תלמידים, מגילאי 3 עד 18, לומדים ב-15 כיתות יסודי וגן, 9 כיתות חטיבה ו-10 כיתות תיכון. את המקום מפעילה עמותה בינלאומית ללא מטרות רווח - wbais - The Walworth Barbour American International School in Israel. . מרבית הלומדים במקום הם ילדי דיפלומטים וישראלים שיכולים לממן את שכר הלימוד. המתחם כולו עצום – 70 דונם בסך הכל, מתוכם 14 אלף שטחים בנויים.
שכר לימוד: 2,500 שקל דמי הרשמה לילדים חדשים. 5,500 שקל בחודש לילד עד גיל 4. 9,350 שקל לקבוצת הילדים בני חמש.
גן הילדים בכפר שמריהו: על כל שקל שהמדינה שמה, המועצה שמה עוד 10
אמנם מדובר בגן ילדים אך כאן לא מדובר בגן פרטי, אלא גן עירוני של המועצה המקומית כפר שמריהו. בכפר שמריהו לא הסתפקו בתקציב שהמדינה מקצה. משרד החינוך העביר 2.1 מיליון שקלים (700 אלף שקלים לכיתה), בעוד שהמועצה השקיעה פי 10: לא פחות מ-23 מיליון שקלים. התוצאה היא מתחם מרהיב, שמשתרע על פני 2,000 מטרים רבועים, עם כיתות הגן ו"מרכז העצמה". בניית הגנים נעשתה לאחר סיורים מקדימים בדנמרק, בפינלנד ובמקומות נוספים. מלבד השטח הרחב והציוד הטכנולוגי, גם כאן אפשר למצוא שלל חדרי משחק לפי נושאים.