הלימודים בבתי הספר והגנים במחוז המרכז יחלו הבוקר (חמישי) בשעה 10:00, בעקבות שביתת הסתדרות המורים. השביתה תחול בגני הילדים, בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים, בעוד שמוסדות החינוך המיוחד יפעלו כרגיל. השביתה, במחאה על התנהלות משרד האוצר במשא ומתן מול הסתדרות המורים על הסכמי השכר של עובדי ההוראה.
היישובים והערים בהם בתי הספר יושבתו עד 10:00: אבן יהודה, אורנית, אליכין, אלפי מנשה, אלקנה, אלעד, אריאל, באר יעקב, בית דגן, בני עי"ש, ברנר, גבעת שמואל, גדרה, גדרות, גזר, ג'לג'וליה, גן יבנה, גני תקווה, גן רווה, דרום השרון, הוד השרון, זמר, חבל יבנה, חבל מודיעין, טייבה, טירה, יבנה, יהוד-מונוסון, כוכב-יאיר-צור-יגאל, כפר ברא, כפר יונה, כפר סבא, כפר קאסם, לב השרון, לוד, מזכרת בתיה, נחל שורק, נס ציונה, סביון-גני יהודה, עמנואל, עמק חפר, שדות דן (עמק-לוד), פרדסיה, קדומים, קדימה-צורן, קלנסואה, קרית עקרון, קרני שומרון, ראש העין, ראשון לציון, רחובות, רמלה, רעננה, שוהם, שומרון ותל מונד.
"מערכת החינוך נמצאת במשבר הכי עמוק מקום המדינה. זו קריאת השכמה לממשלה, יש תוהו ובוהו בגלל הסחבת בגיבוש הסכם השכר", טוענת מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד. ההסתדרות דורשת שהשכר ההתחלתי של מורים חדשים יעמוד על 10,000 שקלים. זאת, כדי להיאבק בנטישת עובדי הוראה רבים.
שר האוצר ליברמן תומך בהעלאת שכר המורים, אך הציב ארבעה תנאים: צמצום פערי השכר בין המורים הוותיקים לצעירים, תמרוץ מורים על מצוינות ולא רק על ותק, צמצום הפער בין חופשות ההורים לחופשות התלמידים וגמישות ניהולית למנהלי בית הספר.
עדנה דוד, סגנית מזכ"לית הסתדרות המורים, טענה הבוקר: "המשא ומתן לא נראה טוב, אני מפנה את הזרקור אל האוצר. מחודש ינואר אנחנו במשא ומתן עם האוצר, כשלפחות שנה אנחנו מתריעים ומהבהבים בכל אורות האזהרה על הקטסטרופה שקורית במערכת החינוך הישראלית. מורים וגננות עוזבים, אין לנו מורים וגננות אחרים, אנשים חדשים לא נכנסים בהמוניהם למערכת - והאוצר בשלו, מתחפר בעמדות שמנותקות מהמצב".
"האוצר לא מדבר במספרים אלא מכביר במילים, אולי כדי לטשטש את זה שלא מגיעים עם דברים קונקרטיים. אנחנו לא מדברים פה על מורים ותיקים שהם טייקונים כלכליים, שהווילה והג'יפ היוקרתי מחכה להם. המורים הוותיקים, של ה-12, 15 ו-20 שנה, מקבלים שכר שבו נאלצים לעבוד בעבודות נוספות. נכון, יש פער בין מורה מתחיל למורה ותיק, בהרבה מגזרים זה כך, אבל צריך להגדיל, להרים ולהתאים את השכר לכולם, בצורה שתהיה מכובדת מאוד למורים הצעירים אבל לא לשכוח את הוותיקים שהם לב ליבה של המערכת".
אתם דורשים 10,000 שקלים למורה מתחיל?
"10,000 ברוטו למורים מתחילים זה השכר שדרשנו והמזכ"לית הביאה לשולחן הדיונים. אנחנו רחוקים מכך, ממשיכים לטשטש אותנו בכל מיני מילים ולדבר איתנו על חופשות. אלה דברים שמקוממים אותי. באופן אישי, כמורה, כמנהלת, מי שנמצאת בתוך המערכת שנים, הדבר היחיד שמהווה את החמצן, ההתחדשות והאפשרות של המורים גם להתרעננות לקראת השנה הבאה, זה זה. על זה מדברים?".
למה לא להסכים לסנכרן את חופשות אנשי ההוראה עם החופשות במשק? לא תאבדו יום חופש אחד.
"מה שעושים בכל מדינות העולם צריך לעשות גם בישראל, לעגן בבסיס התקציב את בית הספר של החופשות ובית הספר של הקיץ. הורי ישראל יידעו לאורך כל השנה באילו ימים יש חופשות ובאילו ימים המוסדות ממשיכים לפעול. לא צריך בכל שנה להיכנס ללופ ולטרלול של יהיה או לא יהיה. חופשות המורים זה הזמן להתרעננות ולהכין את השלבים הבאים בשנה. כשרוצים לסנכרן, לא מבינים איך בנויה מערכת החינוך. אנחנו רוצים ללמד את חגי תשרי בחנוכה? יש דברים שבתזמון של הלמידה פשוט לא מתאימים".
מה המסר שאת רוצה להעביר להורים, שרבים מהם יתחילו באיחור את היום שלהם?
"המאבק של היום הוא המאבק עבור ה-1 בספטמבר, כדי שנוכל לפתוח את ה-1 בספטמבר עם מורים וגננות שמאיישים את כל הכיתות, ולא ייכנסו לשנה שהיא לא פחות ממטורללת כשלא יודעים אם הגן נפתח, וכשהילדים מצטופפים בגנים של 35 ילדים כי אין גננות נוספות לפתוח ולרווח את הגנים. זה הזמן להצטרף למאבק ולפנות לראש הממשלה ולשרת החינוך. ההורים צריכים כולם להפעיל לחץ עבור העתיד של הילדים שלהם. זה המאבק, עתיד החינוך".