שנת הלימודים החלה, ועכשיו כשהחגים חלפו, הגיע הזמן של החוגים. אין ספק שחוגי העשרה בשעות אחר הצהריים מצילים את ההורים מקריסה טוטאלית ומספקים לילדים תעסוקה בעלת ערך מוסף – מדובר בפתרון מצוין שמעסיק אותם בשעות הפנאי ועל הדרך גם מקנה להם ידע בכל מיני תחומים. אז איך ניגשים למלאכה ובוחרים לילד את החוג שהכי מתאים עבורו? טוב ששאלתם.
נתחיל מזה שאין חובה לרשום את הילד לחוג במידה והוא לא מגלה בכך עניין. זכרו שילדכם יוכל לפתח כישורים רבים גם בזכות עצמו. אם החלטתם לרשום אותו כדאי שהבחירה בחוג תהיה משותפת. שאלו אותו מה הוא אוהב ובדקו איך היה מעדיף לבלות את שעות הפנאי. מומלץ להציע לו חוגים לפי נטיות לבו, תחביבים, כישורים, עניין ועוד. התמקדו בהם והציעו לו את אלה שיחזקו ויעשירו את עולמו.
חוג פרונטלי או אונליין?
הקורונה שהגיחה לחיינו הביאה איתה שינויים רבים, ביניהם גם המעבר לשימוש אינטנסיבי בזום בשלל תחומים כמו בפגישות עבודה, במפגשים משפחתיים ואף בהשתתפות בחוגים מקוונים. מכאן, כאשר אתם ניצבים לפני בחירת חוג לילד, עליכם להחליט ולבחור גם בין חוג פרונטלי לחוג מקוון. היתרונות של החוגים הפרונטליים הם רבים, כמו למשל היציאה מהבית והמפגש הפיזי עם ילדים אחרים. לעומת זאת, יתרונות החוגים המקוונים הם המגוון הרחב, ההומוגניות, האפשרות לפתח קשרים חברתיים עם תלמידים מכל הארץ ומהעולם מבלי להיות תלויים במיקום הגיאוגרפי, ואף האפשרות ללמוד בקבוצות קטנות עם המורים הטובים ביותר ולא רק עם אלה שנמצאים שבשכונת המגורים שלכם.
ומה באשר לאיכות של החוג הנבחר? כאן הבדיקה המקדימה שלכם חשובה במיוחד. "הורים חושבים שכאשר הם רושמים את ילדיהם לחוגים, הם מצליחים לחלץ אותם לכמה שעות מהסמארטפון, מהטאבלט או מהלפטופ, אבל הם לא באמת מבררים את איכות החוג ולכן הילדים לא נהנים והכישלון ידוע מראש", אומר משה גלילי, המנהל הפדגוגי של חברת קידום.
הסיבה המרכזית לחובבנות, לרדידות ולרמה הנמוכה של רוב החוגים בארץ, כולל ההנחיה החובבנית, נובעת ממה שנקרא ביקוש והיצע. יש ביקוש גבוה אך ההיצע לא משהו. מפעילי החוגים מודעים לביקוש הרב, הורים מחפשים את החוג הכי קרוב ונגיש (ובצדק) והמפעילים מנצלים זאת ומייצרים חוגים חסרי תוכן.
קידום מביאים את השינוי
עד לפני שנתיים, עוד לפני שהגיעה הקורונה, עסקה רשת "קידום" בהכנה לפסיכומטרי ולבגרות. עם צוות המדריכים האיכותי נמנים סטודנטים לרפואה, למשפטים, לכלכלה ועוד. גלילי משתף שבחסות הקורונה הבינו ברשת שאפשר וניתן ללמוד באופן מקוון ברמה גבוהה ובהצלחה מרובה והחליטו לייצר חוגים בעלי ערך לילדים.
"החוג הראשון שהשקנו היה "יסודות הרפואה לילדים", אותו מעבירים סטודנטים לרפואה", מספר גלילי. "הילדים בחוג מקבלים ידע ברמה גבוהה, כזו שאין בשום חוג אחר. הילדים של היום חיים בעולם מאתגר, רחב ושופע ודרושים להם חוגים אחרים, כאלה מתאימים לרוח התקופה והזמן".
"בנינו במשך חצי שנה תוכנית לכל חוג וחוג, תוך חשיבה מעמיקה על התכנים ואופן ההעברה, ועשינו זאת מול איש אקדמיה מקצועי. כך נולדו החוגים שלנו, היום תשעה עשר במספר, והם מעמיקים ומרתקים, חוגים שמדברים עם הילדים של 2021 כמו שצריך לדבר אתם. אני יודע שהצלחנו ובגדול. עשינו גם קורסי קיץ ונרשמו 500 ילדים, שזה מספר גבוה מאוד".
מה הייתה הגישה והקונספט בבחירת התכנים האקדמאיים לילדים?
"ראשית, רצינו לייצר כיף. ילדים צריכים ליהנות בחוגים, זה מה שהם רוצים לעשות בזמן החופשי שלהם. מלבד זאת, אנו מנגישים את המידע המעניין והחשוב של כל תחום, ברמה ובגובה העיניים של הילדים. הדור הזה רוצה שידברו אתו על מה שמעניין אותו, דיבור אינטליגנטי. זו טעות לחשוב שבזמן שהילדים יושבים עם הלפטופ, הם מבזבזים את הזמן, הכל תלוי כמובן באתרים בהם הם גולשים. חלק גדול מהילדים יודע לשאוב מידע וגם מבין מה מעניין אותו. הילדים של היום רוצים תוכן איכותי וזה בדיוק מה שאנחנו מעניקים להם בחוגים. דווקא בגלל שהם מוצפים במידע, אי אפשר למכור להם כל דבר, אסור לזלזל בהם".
לדור הזה מגיע את הדור הבא של החוגים. לפרטים>>
החוגים של קידום: פיזיקה, הפקת פודקאסטים, קומיקס ועוד
החוגים של "קידום" הינם שנתיים ומתקיימים בזום. הם מתחילים מיד אחרי החגים ונמשכים לאורך כל שנת הלימודים. הם מיועדים לתלמידים בכיתה ג' ומעלה ולילדי כיתה א' מוצע חוג של אנגלית מדוברת. כל חוג כולל 32 מפגשים, ויש גם מחזורים קצרים יותר החל מחנוכה ואף מתקיימים חוגי קיץ. אורכו של כל שיעור הוא 50 דקות. את המדריכים בקידום בוחרים בפינצטה, ללא פשרות, מהסיבה שחייבת להיות הלימה בין התכנים הגבוהים לכישורי המנחים.
רשימת החוגים המרשימה כוללת: חוג פיזיקה, חוג הפקת פודקאסטים, אדריכלות במיינקראפט, אומנות האיור, קומיקס, יזמות, אקסל, אנגלית מדוברת, מדעי הסביבה, פסיכולוגיה, תקשורת וקולנוע, משפטים, חוג מדעי המוח, מבוא לכלכלה ופיננסים, מדעי החלל, חוג דיבייט ותורת השכנוע וחוג יסודות הרפואה.
ללמוד להקשיב לצד השני
לעידן סיבוני מבאר שבע, אביה של גאיה בת השתים עשרה וחצי, יש רק מילים חמות לומר על החוגים של רשת "קידום": "בתי גאיה נרשמה לשני חוגים בזום: דיבייט ויסודות הרפואה לילדים. זה היה מצוין. היא למדה לאורך השיעורים כיצד להקשיב לצד השני בזמן ויכוח ואיך לנהל עימות תרבותי ומאוד התעניינה בזה. גם חוג יסודות הרפואה ריתק אותה מאוד והיא סיפרה בהתרגשות על כך שהיא אף פעם לא חשבה איך הגוף עובד, ועכשיו היא יודעת קצת יותר. חוגים מעולים ללא ספק".
"התעמקו בתכני החוגים המוצעים לכם ובחרו חוגים איכותיים", אומר גלילי לסיום. הם עשויים לאתר את הנטיות הטבעיות של ילדיכם, להעשיר ולפתח אותם, לגרום להם להעמיק בנושאים חדשים ולאתגר אותם. זה חשוב מאוד".