לוח החופשות השנה מבלבל במיוחד, בעיקר לנוכח ההסכם שנחתם עם הסתדרות המורים, והמשך המאבק בין משרד האוצר לארגון המורים. כתוצאה מכך, אין אחידות מלאה בין החופשות של המוסדות השונים.

השבוע השאלה החשובה ביותר היא למי בדיוק יש חופש בל"ג בעומר הקרוב, שיחול בראשון הבא, ומי ילמד. התשובה פשוטה: תלמידי התיכונים ימשיכו ליהנות מיום חופש כבעבר. תלמידי חטיבות הביניים, בתי הספר היסודיים וילדי הגנים יגיעו למוסדות ליום לימודים רגיל.

מי לומד השנה בל"ג בעומר?

השינוי בלוח החופשות הקלאסי הוא תוצאה של הסכם השכר של משרד החינוך עם הסתדרות המורים, שנחתם לפני כשנה וחצי. לפי ההסכם, לשנת הלימודים נוספו שני ימי לימודים, אותם המורים אמורים לפי ההסכם לקבל כימי חופשה לבחירתם. 

על פי ההסכם ימי אסרו חג שלאחר חופשות סוכות, פסח ושבועות יהיו ימי לימודים, כמו גם ל"ג בעומר. ההסכם עיגן עבור התלמידים והמורים שלושה ימי חופשה בין יום כיפור לחופשת סוכות, שהפכה לחופשה אחת ארוכה.

ל"ג בעומר  (צילום: James Braund, GettyImages IL)
אש אש מדורה, חצאית של בחורה | צילום: James Braund, GettyImages IL

מי לא לומד השנה בל"ג בעומר?

פרט ליוצאי דופן בודדים, הסתדרות המורים מייצגת את עובדי ההוראה בגני הילדים, בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים. המשא ומתן עם ארגון המורים, שמייצג את הרוב המכריע של המורים בתיכון, נגרר. הארגון משבית את הלימודים לכמה שעות לאחרונה, ובתגובה האוצר מאיים לקצץ בשכר המורים. פתרון לא נראה כרגע באופק.

התוצאה של התמשכות המשא ומתן בפועל היא שני לוחות חופשה שונים במערכת החינוך, שמסבכים בעיקר עובדי הוראה שמלמדים גם בחטיבות ביניים וגם בתיכון במוסדות שש שנתיים. לכן תלמידי התיכון ייהנו השנה מימי חופש נוספים.

ומה יקרה בחופשת שבועות?

בניגוד לחגים אחרים, על פי משרד החינוך חופשת שבועות תהיה זהה עבור כל התלמידים בתיכונים, חטיבות הביניים, בתי הספר היסודיים והגנים. היא תתקיים בימים שלישי ורביעי, 11-12 ביוני.