תתפלאו, למרות שחדר השינה הזוגי נועד למטרות חשובות כמו הירגעות בסוף היום, שינה, זמן איכות והתייחדות, ישנם זוגות שלא משקיעים זמן ואנרגיה בתכנונו. לא משנה אם הוא לא מסכים לוותר על הפלזמה בסלון, ואת לא נכנעת לגבי בחירת הצבעים במטבח - לשניכם אסור להתפשר על עיצוב של חדר שינה אטרקטיבי, נוח ורומנטי.

חדר שינה - עיצוב רומנטי (צילום: אמיר גלעדי)
אל תתפשרו על תאורה נעימה וחמה | צילום: אמיר גלעדי


בחדר השינה מתרכזות אנרגיות של בני הזוג, ולעיצוב יש השפעה מכריעה על מצב הרוח והרוגע של כל אחד מאיתנו. שיטת הפאנג שוואי, למשל, חותרת אחר מציאת הרמוניה דרך סידור החדר והוספת אלמנטיים זוגיים. מחקרים פסיכולוגים שנעשו על השפעת הצבעים על מצב רוחו של האדם, מנחים מעצבי פנים בעבודתם.

אז איך הופכים את חדר השינה הזוגי לחדר מזמין, שמעורר חשק ולא רק לזירה שבה רבים על השמיכה המשותפת? תומר שפירא, אדריכל ובעליו של משרד מעצבי פנים, מסביר: "עיצוב פנים של חדר השינה הזוגי טומן בחובו אלמנט מאוד חשוב, שאסור להתעלם ממנו - הרומנטיקה. עיצוב כזה שעוסק ברומנטיקה, חייב ליצור מקום שבו לאווירה נעימה חמה ואינטימית יש אפשרות להתקיים ובקלות". שפירא מציע את הטיפים הבאים ליצירה של אווירה מושלמת בחדר השינה הזוגי:

תאורה: מרכיב חשוב ביצירת אווירה רומנטית בחדר הוא האור שיש בו, או ליתר דיוק - החושך. לשם כך, מומלץ להשתמש בתאורה שניתן לעמעם אותה, והיא מפיצה אור חם ונעים לעין בכל מצב. רצוי שמנורות הקריאה יפיצו אור חלש שמיועד רק למטרת הקריאה. לעיתים, ניתן לוותר על מנורה מרכזית בתקרה לטובת נורות המותקנות לצדי התקרה או נורות קיר.

חדר שינה 2 - עיצוב רומנטי (צילום: אמיר גלעדי)
וילונות נשפכים והרבה כריות יעשו את העבודה | צילום: אמיר גלעדי
וילונות: בדים נשפכים, בגוונים בהירים משווים לחדר תחושה של ריכוך וחום. ניתן להשתמש בהם כמסך או חיפוי לקיר שלם (מעבר לשימוש הטבעי שלהם לכיסוי החלונות). בתוספת תאורה מתאימה - הם יצרו תחושה נעימה מאוד וחלל אינטימי.

כלי מיטה, כריות ושטיחים: לסדינים, שמיכות וכריות יש תפקיד חשוב ביצירת אווירה רומנטית. לא חייבים לישון על כולם או להשתמש בהם אך מראה מסוגנן של מגוון טקסטילים על המיטה יכול לתרום הרבה לחימום האווירה.

גוונים בהירים וחמים: כדי להשרות אווירה מרגיעה, מומלץ לבחור בגוונים שאינם מציקים לעין ונינוחים. הגוונים המועדפים הם גוונים בהירים מאוד, עם נטייה לכיוון הצבעים החמים.

בחירת המיטה: מיטה רחבה ומזמינה צריכה להיות בגודל של 200X200 ס"מ לפחות (ואפילו יותר) עם מזרן עבה, רך ומפנק מהסוג שתומך בשרירי הגב (ושאר שרירי הגוף כשלא ישנים). מיטה חמה ומפנקת היא מיטה שמרופדת בבד ומקיפה אותך בתחושה של אינטימיות.

חדר שינה 3 -עיצוב רומנטי (צילום: אמיר גלעדי)
מיטה רחבה, מפנקת ומזרן עבה | צילום: אמיר גלעדי

מראות: מראה גדולה גורמת לחדר להיראות מרווח יותר, ולכן המיקום שלה חשוב. המראה יכולה ולשקף את הפעילות האינטימית כל זוג צריך לחשוב מה הוא אוהב ועל פי האהבות, לבחור את מיקומה של המראה.

חדר שינה 5 - עיצוב רומנטי (צילום: אמיר גלעדי)
איפה אתם רוצים למקם את המראה? | צילום: אמיר גלעדי

ריהוט: מעבר למיטה גם את שאר אביזרי הריהוט בחדר השינה הזוגי רצוי לבחור בקפידה. נכון שהם חייבים להשתלב עם המערך העיצובי הקיים בחדר, אך יחד עם זאת רצוי לבחור חומרים רכים בגוונים תואמים ונעימים. ריהוט קש, ראטן, עץ ובד תמיד עושים את העבודה.

חלונות ופתחים בחדר השינה: לסידור הפנימי של חדר השינה יש חשיבות מכרעת, בעיקר כשרוצים ליצור תחושה רומנטית ואינטימית. חשוב למקם את המיטה ביחס לפתחים שיש בחדר וביחס לנוף שמשתקף מבעד לחלונות. תכל"ס, מה יותר רומנטי מלשכב במיטה ולהביט על שקיעה צבעונית דרך החלון?